woonkamer

Huisje, boompje, beestje.

Dat ik dol ben op ons huis en geen genoeg kan krijgen van interieur is wel duidelijk geworden de laatste tijd. Ik vind het leuk om bezig te zijn met ons interieur en af en toe eens te wisselen van decoratie of planten of de plek waar deze staan. Ik vind het leuk om er foto´s van te maken en vind het leuk om er over te schrijven. Heb ik even een geluk dat ik een blog heb waar ik beide kan delen ; ) Is het nu af? Is het allemaal naar tevredenheid? Is het tijd voor boompje, beestje?

Huisje.

Ik denk dat het nooit af is : ) Er blijven altijd kleine klusjes langer liggen en er is altijd wel weer iets te doen, maar het huis is zo goed als af. Dat wil zeggen naar onze zin. Met mijn pas ontdekte groene vingers (nooit gedacht dat ik ze had) is het huis steeds groener geworden en ik vind het geweldig om te zien als de planten het goed doen, vooral mijn eigen stekjes. De woonkamer is mijn favoriete plek in huis. De combinatie van onze industriële meubels met de blauwe muur, de planten, foto’s, accessoires en de beton-look vloer maken het voor mij en Tommy een warme gezellig ruimte. We zijn er graag en ik mis de kleine woonkamer in het centrum van Nijmegen helemaal niet. De woonkamer is wat dat betreft wel helemaal naar mijn zin en ik zou er niets aan veranderen als ik het nog eens mocht doen. Misschien aan het gedeelte waar de eettafel staat, daar hoop ik nog eens de eetkamer stoelen te vervangen.

Laatst vroeg iemand mij of ik onze groene keuken niet mis en of deze spierwitte keuken wel mijn ding is. Ik mis de groene keuken niet, die gave zwarte Smeg koelkast mis ik soms wel, maar de waterkoker is een leuke vervanger ; ) Of de strakke witte keuken precies mijn ding is? Nee, ik geloof niet dat ik deze zelf zou kiezen. Industrieel en stoer is toch meer mijn ding. Een keuken met een betonnen aanrechtblad vind ik bijvoorbeeld echt geweldig en een zwarte afzuigkap vind ik ook fantastisch. Keukeninspiratie genoeg op het web als je zelf je keuken helemaal kunt samenstellen, toch ben ik wel heel tevreden met onze keuken. Hij is lekker ruim en door zelf accessoires toe te voegen is het een fijne keuken geworden.

Keukenaccessoires

Boompje.

De tuin is het tegenovergestelde van het huis. Nog lang niet af, ongeveer dezelfde staat als de bouwput tegenover het huis. De voortuin is inmiddels mooi groen van het onkruid, is ook onze laatste prioriteit moet ik bekennen. De achtertuin vinden we belangrijker, de schutting staat en de tegels liggen klaar. We moeten ze alleen nog leggen en 26 kilo per tegel is best een klusje. Zodra de tegels er in liggen hebben we een lekker ruim terras en kunnen we beginnen met het omspitten van de overige klei. Ook geen fijn klusje, maar de bedoeling is dat er grasmatten in komen zodat we ook wat groen hebben tussen al het beton. De parasol staat al wel in de grond en het is niet alleen een prachtige zweef parasol om te zien, hij is ook onmisbaar in onze tuin op het zuiden. Verder hebben we plannen voor een barretje in de tuin met afdakje en BBQ. Wat stoere planten potten om het aan te kleden en we willen heel graag een olijfboom in de tuin, lijkt me zo gaaf! In de tussen tijd doe ik regelmatig inspiratie op in het tuincentrum en heb ik een bord vol tuininspiratie op Pinterest.

Beestje.

We zijn nog steeds mensen die moeten glimlachen als we honden zien. We missen onze doggies nog iedere dag en ik sluit niet uit dat er hier ooit eens viervoeters rond lopen. Voor nu proberen we vooral andere beestjes buiten te houden. Genoeg muggen en vliegen in deze wijk en de deur open zetten is nog niet echt een optie. We zijn ons nog aan het verdiepen in vliegengordijnen en hordeuren. Wat het gaat worden weten we nog niet, ik vind dat het allebei voordelen heeft. Een hordeur kan mooi zijn en sluit absoluut goed af, maar met zo’n gordijn kan je gewoon met je handen vol naar buiten lopen. Ook vind ik het een pluspunt dat je zo’n vliegengordijn weer weg kunt halen als de zomer voorbij is. Wat raad jij aan?

Huisje, boompje, beestje? Nee, nog lang niet, maar het gaat allemaal naar wens en je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk doen. Het is ook leuk om uit te blijven kijken naar dingen : ) 

7 gedachten over “Huisje, boompje, beestje.”

  1. Oei, niet zoveel verstand van vliegengordijnen hier. Thuis hebben we een hordeur en zijn we daar gewoon tevreden mee. We halen dat ding overigens ook gewoon weg in de winter, net zoals je bij vliegengordijnen doet.
    Echt leuk om te lezen dat alles zo naar wens verloopt trouwens. Jullie tuin klinkt nu zelfs al als een aards paradijs; die omschrijving van je plannen doen me meteen wegdromen en denken aan een tuin ergens op vakantie. Zalig!

  2. Wij hadden een hordeur in de flat: ideaal. Ging ook makkelijk open. Nadeel: toen we katten hadden gebruikten ze het als klimwand. Daarna was de hordeur niet zo geschikt meer om beestjes buiten te houden. Dus toekomstige-doggies-bestendig is misschien een gordijn. Voordeel van een gordijn is dat je daar weer lekker vrolijke kleurtjes in kan hebben. Of kraaltjes. Je kan het wat meer style-en.
    Je hebt het trouwens wel erg snel thuis gemaakt daar! 🙂 Ik = nog steeds bezig met dingen aan te passen, en er zijn nog zo veel klussen te doen. Maar ja. Komt ook wel.

  3. Ik vind het interieur in jullie huisje heel erg leuk. Industrieel, het heeft wel wat. Zou ik er zelf voor kiezen? Ik weet het nog niet. Pas als ik er zelf voor sta zal ik weten wat ik wil, denk ik.

  4. Ik vind jullie huiskamer zo mooi! Wij zijn zelf ook nog op zoek naar een nieuwe eettafel + stoelen.
    Qua anti-vlieg (wij wonen naast een geitenboer en hebben 35696 vliegen in de tuin en huis hierdoor) zou ik een hordeur nemen, ze vliegen bij ons namelijk gewoon door het gordijn heen :’-)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven