Ik ben geen meisje meisje

Ik speelde vroeger met jongens Lego.. niet met Barbies. Toen ik nog op de middelbare school zat begreep ik echt helemaal niks van die meiden die om het uur naar de wc renden om hun haar te doen, neus te poederen of een verse laag zwarte mascara aan te brengen. Als het tijd was voor de schoolfoto’s werd dit allemaal nog verdubbeld en stonden ze te dringen voor de kleine spiegel als een stel jankende hyena’s voor een kadaver. Ik liep ondertussen gewoon door naar de fotograaf, relax, cool, hij deed zijn ding en binnen no time was ik klaar.

In mijn hele school periode had ik voornamelijk vrienden van het mannelijke geslacht. Ik had wel een paar vriendinnen maar jongens waren zoveel makkelijker om mee om te gaan, al dat gedoe was niks voor mij. Alleen maar kletsen over jongens, de laatste roddels, nieuwste make-up en kleding.. Zo’n typisch meisje meisje ben ik nooit geweest en ga ik ook nooit worden.

Dat wil niet zeggen dat ik niet ook naar leuke jongens keek, vriendjes had en me optutte om uit te gaan. Het duurde heel wat jaartjes voor ik me aan een handtas waagde, ik vond het vreselijk in het begin maar het was toch wel erg handig om al m’n zooi mee te kunnen nemen. Inmiddels heb ik wel wat meer vrouwelijke trekjes gekregen en draag ik niet meer alleen maar sportschoenen maar..

 • Ik heb rokjes en jurkjes.. Deze draag ik als er een gelegenheid is, ik voel me prettiger in een spijkerbroek. Ze hangen dus ongeveer 350 dagen voor de sier in de kast..
 • Ik heb niet tig verschillende potjes en flesjes in de badkamer staan. Ik heb shampoo, douchegel, deodorant, haarspul en tandpasta. Smeersels voor de dag/nacht/ochtend/wallen zijn niet aan mij besteed.
 • Ik word regelmatig wakker met zwarte pandaberen ogen omdat ik mijn make-up de avond ervoor niet netjes heb verwijderd met al die verschillende kwakjes uit potjes die niet in het badkamerkastje te vinden zijn.
 • Ik word niet lyrisch van een nieuwe kleur mascara of oogschaduw. Ik bedoel er zijn maar zoveel tinten zwart..
 • Ik sta niet iedere ochtend 6 uur voor de spiegel.. Mijn ochtendritueel bestaat uit: Dat gore bitje verwijderen, tanden poetsen, mezelf voorzien van een laag deo, jeans en trui van de stapel trekken, beetje foundation en mascara aanbrengen, mijn haar terug van slaap modus in wakker modus vouwen en een sigaretje roken. (In het weekend besteed ik iets meer aandacht aan mijn haar en kleding maar naar het werk boeit het me geen biet) (Douchen doe ik heus wel, maar s’avonds)
 • Die totaal nutteloze mini tasjes die meiden mee nemen met een avondje stappen en de hele avond onder hun oksel houden… Daar wil ik nog niet dood mee gevonden worden.
 • Ik kan prima alleen naar de wc en heb daar geen begeleiding bij nodig van 3 vriendinnen. Ik kan prima zelf de deur op slot doen en het wc papier vinden.

29 gedachten over “Ik ben geen meisje meisje”

 1. Heerlijk geschreven. Op de middelbare school was ik meer een jongen dan meisje, pas in het derde jaar kwam het er van.

  Bomen klimmen dat deed ik.

 2. Hahaha leuk om te lezen! Ik zou mezelf ook niet als meisjes-meisje beschrijven. Ik draag amper make up (alleen wenkbrauwpoeder + mascara, soms sla ik zelfs de mascara over), ik hou van gamen, heb veel jongens-vrienden etc. Maaaaaar ik kan soms ook wel echt een meisjes-meisje zijn, soms is het heerlijk om even te tutten en zo.

 3. Ik ben niet echt een meisje, meisje….
  maar ook weer wel, hahaha…
  Ik had en heb meer mannelijke vrienden dan vriendinnen, ik vind veel jongens dingen leuker, en ga vooral niet zeggen dat ik dat niet kan…
  Maar zoals je leest in mijn blog vandaag, i ♥ fashion, en vooral als ik jurken zie gaat mijn hart boem boem boem… Vanaf mijn 14e draag ik al rode lippenstift…
  Zoon vroeg vanmorgen trouwens waarom ik zo lang voor de spiegel sta, ik zie toch de hele dag niemand o.O

 4. Barbies. Daar had ik ook een broertje dood aan. Ik speelde met autootjes en ging met mijn vader naar het voetballen. De vrouw in mij is wakker geworden toen ik begon met bloggen. Dus kijk maar uit jij! :-p

 5. Ha! Alsof je het over mij hebt. Alleen draag ik NOOIT make up omdat ik er niet tegen kan. Ik heb pas de laatste jaren een paar hele goede vriendinnen verzamelt, daarvoor alleen vrienden. Gewoon omdat dat niet zo ingewikkeld is. Toen ik klein was, had ik kort stekeltjes haar, een crossfiets en jongenskleren. Gewoon omdat ik me daar happy in voelde. Ik ging met de buurjongens hutten bouwen in het bos en vissen deed ik ook.
  Nu ben ik wel iets anders. Het liefst nog steeds een jeans met slobbervest. Maar soms ook een bloemenjurk!! Mijn krullen zijn nu langer en daar besteed ik iets meer aandacht aan. Knot of vlecht na slaapstand. Nog altijd lekker mannelijk aangelegd. 😉

 6. Haha, ik ben wel een echte girliegirl denk ik, maar vaak ben ik ook te lui om me op te maken en zo. Vooral het geen zin hebben om mijn make up eraf te halen is erg herkenbaar.

 7. Hahaha, zo heerlijk herkenbaar! Ik ben altijd heel erg een ’tomboy’ gewest. Ik begon pas toen ik begin 30 was met make-up. Vroeger speelde ik met autootjes en Lego en barbies moest ik niks van hebben. Ik speelde altijd buiten, was veel aan het ravotten en kleding, kapsels en make-up interesseerden me nooit. Later kwam dat wel meer, maar ik ben nog steeds geen typisch meisje-meisje.

 8. Oh, dat had ik net zo! Ik ben pas sinds het laatste jaar vaker jurkjes gaan dragen naar het werk enzo en ik nu net 25 :’). Hakken draag ik bijna nooit, make-up bestaat bij mij ook alleen uit foundation en mascara haha.

 9. Hahah ik herken me wel een beetje in je (maar ben denk ik niet iets meer meisje meisje dan jij bent ;)). Op werkdagen blijf ik zolang mogelijk in bed liggen en doe ik alleen wat mascara op, draag nooit jurkjes, alleen met kerst dan.. maar ik kan wel blij worden van make up (en ik lees beautyblogs, terwijl ik never nooit ook maar iets van oogschaduw oid gebruik). Nouja, je snap het idee.
  Leuke post!

 10. Oooh dit had ik in mijn 11 feitjes moeten zetten! Ik ben ook geen meisje-meisje en ik snapte meisjes ook echt niet. Ik ga nog steeds liever met jongens op dan met meiden (al begint dat nu langzaam aan te veranderen), vond jongenskleding ook altijd veel leuker en ook make-up is nog relatief nieuw voor me. [Einde speech]

 11. Het feitje over de pandaogen is zooo herkenbaar! Echt een slechte eigenschap van me haha, maar een leuk artikel heb je ervan gemaakt! Ik draag juist helemaal geen broeken, al 2,5 jaar niet gedaan oeps..

 12. Hahahahaha met de meeste dingen ben ik het meer dan eens! Ik sta om de dag wel om 6.00 op, maar dat is om te gaan hardlopen, en tja als ik dan toch wat extra tijd overhoud, stop ik ook wat extra aandacht aan mijn looks, maar voorheen had ik dat ook echt totaal niet. Is echt omdat ik die tijd nu toch moet vullen 🙂

 13. Ik ben ook niet echt meisje-meisje. Doe net als jij niet aan crèmekleurige, make up vergeet ik er vaak af te halen, ik hou van voetballen, lust bier en vind autorijden leuk. Daarentegen houd ik wel van nagellak, lippenstift en jurkjes.

 14. Ik ga ook vanaf de middelbare meer met jongens om dan met meiden. Er kwam in klas 1 op een gegeven moment een punt waarop ik me niet meer op mijn gemak voelde bij de meiden, omdat ik het gevoel had dat ze mij er niet meer bij betrokken. Ik ben gewoon random bij de jongens uit onze klas gaan zitten en daar had ik al snel mijn plekje gevonden. Ik vind gemengde groepen vaak wel fijn, want in zulke groepen is de sfeer vaak heel anders dan als je een groep met alleen maar meiden hebt. De meiden uit mijn huidige klas zijn juist ook niet echt heel meisjesachtig waardoor eenheid in onze klas heel goed te merken is. We zijn met 3 meiden en 7 jongens en redden ons prima zo 🙂

 15. haha, sommige niet-meisjesdingen vind ik heel grappig, Sammie
  Sammie is nu ook niet direct een échte meisjesnaam hé… 😉

 16. HAHAHA. Ik vind dit dus geweldig he. Het zou mijn lijstje kunnen zijn :’)
  Bij elk punt zat ik heftig te knikken achter mijn laptop….

 17. Haha, heerlijk geschreven! Ik heb zelf 5 jaar MTS elektrotechniek gedaan en dus ook vijf jaar tussen de jongens in gehangen. Véél leuker dan dat gegiechel 🙂

 18. Heerlijk geschreven! Mij heeft make-up, haren etc. nooit geïnteresseerd, laat staan “nageltjes”, “pumps”, “Prada-zonnebrillen” etc. Er zijn meer dingen in het leven dan uiterlijk, kom op! Natuurlijk vind ik het fijn om gewoon mooi verzorgd over straat te gaan, maar om daar nou alleen maar mee bezig te zijn…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven