ik ben ongesteld

Ik ben ongesteld, ongeveer 2880 dagen.

Ik ben een vrouw dus ja ik ben ongesteld en dat zal ik zo’n 2880 dagen zijn in mijn tijd op aarde. Helaas bijna 8 jaar van mijn leven. Ik zeg helaas omdat ik er een enorme bloed hekel aan heb. Zo, ik zeg het maar gelijk, dan kunnen er geen misverstanden ontstaan.

Geen feestje.

Ongesteld zijn is voor mij geen feestje zoals sommige tv reclames het doen voor doen. Ik vind de reclames over maandverband ook echt bloed irritant. BLOED irritant ; ) Reclames voor maandverband zijn altijd overdreven blij en noemen de woorden fris en zeker het liefst meerdere keren. Met vleugels voel je je zeker en net zo goed als iedere dag. Nemen die vleugels ook mijn buikkrampen weg? NEE HE. Die reclame van Always met Acti-Pearls vind ik het toppunt. Ze beginnen de reclame met: ze zeggen dat je tijdens je menstruatie niet te dicht bij andere moet staan. Wie? Wie heeft dat ooit gezegd?! Always zegt dat, blijkbaar vind de kortzichtige marketing minkukel dat vrouwen stinken als ze bloeden. Acti-Pearls bij je doos stoppen gaat dat ff fixen. Laten we meiden nog meer zelf complexen aanpraten door te zeggen dat we de maandelijkse periode kunnen ruiken als ze naast ons staan. Kunnen we als bedrijf mooi nog meer centjes aan ze verdienen. Ik zou de bedenker van de deze reclame hoogstpersoonlijk met zijn harses in de pleepot willen duwen.

tampons

Ongesteld zijn een taboe?

Ik snap die reclames sowieso niet. Die water dunne blauwe vloeistof die ze in zo’n verbandje laten druppelen. Bloed is niet blauw en ook niet zo dun. Maar ja, dikkere rode drap verkoopt natuurlijk niet. Hey Sam, word dit nu zo’n vies blogje? Zou kunnen, maar dat ligt helemaal aan jou. Als jij een vrouw die vanwege moedertje natuur een aantal weken per jaar bloed, VIES vind, moet je lekker met bovengenoemde geur verbandjes voor je ogen weer vertrekken.
Ongesteld zijn is blijkbaar in 2017 nog steeds een beetje taboe. Praten over kramp, bloed en rugpijn omdat we ongesteld zijn doen we zelden en verbloemen we met: “ja het is weer de tijd van de maand”. 40% van de Nederlandse kerels vinden het gênant om tampons of maandverband te kopen, maar ze kunnen er wel uitstekend grapjes over maken of er zelfs over klagen. Een filmpje wat Vrouw publiceerde liet een zekere Bert zien. Ik citeer Bert even: het is echt afzien voor mannen als hun vrouw ongesteld is. Hey Bertje, weet je wat afzien is: Je baarmoederwand opruimen en mannen zoals jij aanhoren, iedere maand weer. Als jij voelde wat ik voelde lag je in foetus houding in bed te jammeren.

Ik ben ongesteld en dat is heel normaal, niks geen taboe!

Ik ben ongesteld en vind het geen taboe om daar over te praten. Nu ben ik sowieso niet zo van de taboes en kan ik over zo’n beetje alles prima praten. Ik had ook totaal geen moeite om te praten over poep bijvoorbeeld. Ik ben ongesteld dus ja ik bloed een paar keer per jaar. Maar dat is niet het enige wat ongesteld zijn met me doet.

 • Ik ben op een heel leven belachelijk veel geld kwijt aan het opvangen van dat bloed. Ik kan er niet onder uit, ik heb geen keuze, ik moet er geld aan uitgeven en alleen maar omdat ik een baarmoeder heb. Pure discriminatie zeg ik je ; )
 • Mijn hormonen zijn in de war en daardoor is mijn humeur dat af en toe ook. Ik ben net zo prikkelbaar als mijn geliefde cactussen. Dat weet ik en ik heb geen man nodig om me dat te vertellen.
 • Ik stel me niet aan, die buikpijn is echt. Die hoofdpijn is echt en die rugpijn heb ik ook niet voor de lol. Ik slaap slechter en ik heb spierpijn. Tel dat op bij mijn verwarde hormonen en vertel me dan nog eens dat het helemaal nergens voor nodig is om chagrijnig te zijn. Volledig op eigen risico natuurlijk.
 • Er hoeft geen ernstige reden te zijn voor tranen. Dat mijn haar niet wil zitten zoals ik dat wil is al voldoende voor een huilbui. Knuffel me gewoon en kom niet met oplossingen of logisch nadenken gewauwel.
 • Er is niets mis met mijn libido, deze is soms misschien zelfs hoger dan normaal. Super frustrerend dus.
 • Ik ben moe en wil na mijn werk gewoon in pyjama op de bank ploffen. Je werk doen en je baarmoeder onderhouden is gewoon vermoeiend.
 • Ik wil chocolade en 1 reep is niet voldoende.

Ongesteld zijn is niet mijn ding. Wat mij betreft had moedertje natuur allang met de moderne tijd mee moeten gaan. Gewoon even een mailtje 1 x per maand met: Hey, vannacht vind er een update plaats, alles doet het nog, alles ok en je bent niet zwanger. See ya next month!

21 gedachten over “Ik ben ongesteld, ongeveer 2880 dagen.”

 1. Haha, zo’n mailtje klinkt heel handig. Ik slik de pil eindeloos door zonder stopweken, dus heb er gelukkig geen last van. Of ik door dat voor eeuwig doorslikken later ergens anders last van krijg, moeten we nog maar zien 😉

 2. Hey koekie, ik lig hier weer dubbel van het lachen, hoe kom je er weer op.
  Het is allemaal zo herkenbaar😂
  De ongemakken die een vrouw zijn toegedeeld door “moeder natuur” zijn vervelend irritant. Zo’n maandelijkse update zou donders handig zijn.
  😘😘

 3. Haha dat zou echt heel chill zijn zo’n mailtje! Dan zou ik alleen wel bang zijn dat er misschien een bug in zit en ik bijvoorbeeld toch zwanger ben. Ik heb gelukkig weinig last van ongesteld zijn. Misschien wat lichte buikpijn.

 4. Wat een hilarisch artikel! En herkenbaar, heel herkenbaar! Ik heb er ook een hekel aan, alles doet zeer en ik voel me qua emoties echt een tikkende tijdbom. 😉

 5. Hahaha ik heb er ook een gruwelijke hekel aan. Ik zei ooit: ik leg liever 1 keer per maand een eitje. 😂 Ik probeer het ook zoveel mogelijk te beperken door de pil door te slikken, maar het gevolg daarvan is dat ik het daarna nog heftiger heb (en het is bij mij normaal al heftig). Maar andere oplossingen zie ik ook niet zo zitten.. en het kost inderdaad geld en vervuiling! 🙁

 6. Dat mailtje zou ideaal zijn!
  En vergeet de ellende niet van de overgang, want die zet je hele hormoonhuishouding nog eens extra op z’n kop straks! Daar kan ik nu al vreselijk tegenop zien.
  Ik heb er ook een enorme hekel aan en ben altijd maar weer blij als de ellende voorbij is….

 7. Haha mijn god dit is geweldig! Ik slik m’n pil ook wel vrij lang door dus ik word niet heel vaak ongesteld, maar het is toch elke keer hel. Ik ben dus van mezelf echt al super emotioneel dus je wil niet weten hoe erg het is als ik ongesteld ben. Heb eigenlijk heel veel respect voor David, want die hoor ik nooit klagen. Hij is lief en knuffelt genoeg zonder opmerkingen te geven of compleet logische dingen te zeggen. Ik snap die maandverband- en tamponreclames ook nooit trouwens. Zo belachelijk hé. Als ik ongesteld ben wel ik gewoon in de zetel onder m’n fleece deken liggen en m’n gezicht volproppen met chocola en pizza. Niet aan een touw ergens een of ander meer in slingeren. No thanks. En ik HAAT die geur die ze aan maandverband en inlegkruisjes geven. Echt ouwe oma bloemengeur. Of potpourri. Haha. Ben zelfs bang dat mensen die bloempjes ruiken. Ieuw. Maar ik gebruik een cup nu en dat is echt een fantastische oplossing! Budgetvriendelijk, kan een hele dag blijven zitten, geen geurtjes.

  1. Tommy is ook altijd lief gelukkig, heeft er altijd begrip voor. Zegt wel altijd hoe blij hij is dat ik niet het hele jaar door zo ben 😀 En inderdaad, lekker op de bank kruipen met chocolade! Als ik ongesteld ben heb ik echt helemaal geen zin om actief te wezen, laat staan aan een touw slingeren of een berg beklimmen.

 8. Zo herkenbaar! Toen ik ongesteld werd op mijn 13de ofzo wist ik zelfs niet wat het was! Ik had bloed in mijn broekje en oeps.. Maar nadien kreeg ik pijn. Pijn in mijn onderrug, krampen. Ik wou steeds in mijn bed blijven op zo’n dagen, maar helaas heeft de maatschappij geen medelijden met de vrouw 😉 Toen ik begon met de pil (ik moest beginnen door mijn acné) minderde de pijn gelukkig. Tot een jaar geleden.. Ik kreeg meer en meer last van migraine wanneer ik ongesteld was. Dus na een heuse zoektocht toch een andere pil genomen en het helpt. Ik zeg niet dat ik nu pijnvrij ben en nooit nog hoofdpijn heb, maar ik heb het gelukkig niet meer elke maand zo lastig. Ik moet wel eerlijk toegeven dat de pijn maar een goeie 2 dagen duurt. Dus oef 🙂

 9. Wat een heerlijk artikel! Ik heb zo’n hekel aan de taboe rond menstrueren. Waarom zou ik heel sneaky met een tampon naar de wc moeten lopen. Waarom moet ik me hiervoor schamen?! Doorbreken die handel!

 10. Whahahaha ja zo is het maar net, al ken ik weer mannen die juist zeggen, op dat libido, zo herkenbaar! Een echte man vaart ook door de rode zee 😉

  En dat geld, ja dat riep ik al toen ik nog maar tiener was zelf, hoe oneerlijk is dat! of zou je dat kunnen vergelijken met condooms dan, voor de mannen die nog rond gaan van bed naar bed…

  x

 11. Ja die reclames vind ik ook echt super vervelend.. Ook de zin: We weten hoe het voelt… Pffft. Zonde dat er zo’n taboe op heerst he, zou niet nodig moeten zijn. Gelukkig heb ik weinig tot geen klachten waar ik super blij mee ben. Ik hoor wel eens verhalen…

 12. Hahaha, die reclame ken ik niet, omg wat een flauwekul! Vervelend dat je er zo’n last van hebt. Bij mij is het door de jaren heen eigenlijk steeds minder geworden en tegenwoordig slik ik 2 pilstrips achter elkaar, dus het is ook nog maar grofweg eens in de 7 weken. Ik vind het ook wel grappig om terug te denken hoe ik het als puber gênant vond om maandverband te moeten kopen. Ik kan me ook nog herinneren dat een vriendinnetje uit eten ging met het hele gezin omdat ze voor het eerst ongesteld was. Gelukkig kwam dat niet in mijn ouders hoofden op 🙈😂

 13. Nou het kost inderdaad veel geld, het spul om het op te vangen en natuurlijk veel chocolade 😉 Ik haat het ook maar ben heel blij sinds ik de pil niet meer slik het juist minder is geworden.

 14. Geweldig artikel! Daar kunnen de heren reclamemakers nog een boodschap aannemen! Ik vind het ook helemaal niks, kan me er echt ontzettend ellendig onder voelen. Daarom slik ik de pil ook regelmatig door want anders heb ik regelmatig een maand van maar drie weken en daar zit echt niemand in mijn omgeving op te wachten haha… En ja, zo’n mailtje ter kennisgeving? Waar schrijf ik mij in?

 15. Heel leuk geschreven. Ik moet zeggen dat ik ongesteldheid niet echt als een taboe ervaar. Ik loop met gemak met tampons in mijn hand richting de kassa ofzo.

  Zelf doet ongesteld zijn me niet veel. Ik heb namelijk nergens last van. Daardoor vergeet ik ook altijd dat ik ongesteld ben. Ik merk alleen dat ik emotioneler ben en sneller huil. Maar dat is echt het enige. Mijn zwangerschap vergeleek ik ook altijd met mijn ongesteldheid. In het opzicht dat ik vrijwel geen last had van kwaaltjes, maar super emo was. En nu ben ik aan ontzwangeren, dus nog steeds reageer ik snel heel emotioneel. Maar that’s it. Ik heb gelukkig niets te klagen.

 16. Gooi het eruit! 🙂 Zelf heb ik gelukkig niet al te veel last van ongesteld zijn. Ja behalve dat ’t geld kost, maar ‘dameshygieneproducten’ zoals ze dat zo mooi noemen, zijn gelukkig niet overdreven duur. Sowieso pak ik zelf meestal ook eigen merk Kruidvat of HEMA. Buikpijn heb ik maar heel soms en alleen de eerste dag. Twee paracetamol in m’n mik en het is weg. Wisselende stemmingen of emotioneel zijn heb ik nooit last van. Ik merk er verder eigenlijk weinig van. Zou overigens ook kunnen omdat mijn lichaam nogal raar werkt. Ik word alleen ongesteld omdat ik daar pilletjes voor inneem omdat mijn hypofyse uit zichzelf niet werkt, die allerlei dingen zoals schildklier en vrouwelijk hormoon aanstuurt en dus ook de menstruatie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven