ik irriteer me

Ik irriteer me / ik erger me

Ik irriteer me regelmatig aan dingen, ik irriteer me denk ik al snel aan iets. Ik heb een lage irritatie grens, altijd al gehad. Slechte eigenschap I know! Het leven is een stuk makkelijker als je dat niet doet. I just can’t help myself!

Ik irriteer me aan mensen die te lui zijn om hun vuilnis weg te gooien en het dan maar op straat gooien, of hun vuilnis naast de afval container zetten (werkelijk, waarom?!), met hun glas naar de glasbak gaan en het dan voor de glasbak neer flikkeren, mensen die links gaan rijden en dan net zo hard gaan rijden als de mensen op de rechter baan waardoor er niemand langs kan, bestuurders die zo langzaam een bocht door gaan dat ze nog net niet moeten uitstappen om de auto de bocht om te duwen, mensen die hun knipperlicht niet gebruiken, weggebruikers die 80 rijden waar je 100 mag, automobilisten in het algemeen op het moment dat ik op de weg ben. Ik irriteer me aan wakker worden met haar waar niks mee valt te beginnen, aan Spanjaarden die nog steeds in de middag dicht gaan (hallo airco!) en dan de halve dag niet bereikbaar zijn, de reclame van second love, de anti rook reclame met kinderen, schreeuwende (krijsende ik krijg mijn zin niet) kinderen in de supermarkt en ouders die alleen maar zachtjes zeggen: niet doen, als hun kind het hele schap leeg trekt of overal met zijn handen aan zit. Ik irriteer me aan de gemeente Nijmegen die vooral praat en niks doet op ieder denkbaar vlak, aan mensen die een slagboom slopen omdat ze niet willen betalen voor parkeren, buren die om half 7 in de ochtend lomp zijn en als olifanten door het pand lopen en de schreeuwerige rock ‘muziek’ van Tommy. Ik irriteer me aan mensen die spugen in de lift, mensen die spugen op straat (tuffen is niet stoer, slik je speeksel in zoals een normaal mens, je bent geen lama), fietsers die hun hand niet uitsteken, hondenpoep op straat, spam mailtjes en spam reacties, mensen die niet goed lezen, slecht weer in het weekend en het gebrek aan Roy Donders op tv ; )

Dat lucht lekker op! ; )

Ik irriteer me aan.. geen juiste Nederlandse zin, I know! Ik vind irriteer alleen een leuker woord dan erger. Ik erger me, vind ik ergerlijk klinken ๐Ÿ˜‰ 

17 gedachten over “Ik irriteer me / ik erger me”

 1. hahahahaha Roy donders, hij was van de week op tv! Ik weet niet meer wat het was, of het eenmalig was, maar iets om voor de blindegeleide honden geld op te halen of zo, heb het niet echt zitten kijken, noch af gekeken.

  Irritaties, hebben we allemaal weleens! Laatst heb ik er een blog aan gespendeerd alleen al in het verkeer.

  x

 2. Hahahaha, gekkie! Ik geef je volkomen gelijk, op Tommy zijn muziek na, dat kan ik niet begrijpen :p
  Mensen die zo omgaan met vuil… niemand die dat begrijpt!

 3. Hahaha, ik irriteer me ook heel snel. Ook aan mijn vrienden!!! Heel erg. Gelukkig heb ik een vriend die compleet t tegenovergestelde is! Dat helpt!

 4. Ohhh een heleboel dingen zijn zo herkenbaar! 80 rijden waar je 100 mag (of alle andere variaties waarbij mensen onnodig veel te langzaam rijden) is echt bloedirritant en kan daarnaast ook nog flink gevaarlijk zijn omdat andere weggebruikers daar niet op berekend zijn. Wat ik zelf ook echt irritant vind is mensen die in de stad heel langzaam lopen of midden in ‘de loop’ ineens stil gaan staan terwijl het enorm druk is.

  1. Oh die laatste is inderdaad ook heel herkenbaar en ergerlijk ๐Ÿ˜‰ botste vorige week nog om die reden tegen een vrouw aan. Stopte midden in het wandelpad van de supermarkt

 5. Haha, ik had dit lijstje zowat ook wel getypt kunnen hebben! Alleem hoef ik Roy Donders echt niet te zien op tv… haha! Maar verder… spugende mensen vind ik zรณ asociaal. Echt te smerig voor woorden. En die second love reclames zijn ook vreselijk. Dat dat uitgezonden mag worden vind ik nog steeds bijzonder! Lekkere goede invloed heeft zoiets…

 6. Is het nu heel flauw om te zeggen dat ik me erger aan mensen die zich ergens aan irriteren? Je ergert je omdat iets je irriteert. Ook kun je je ergeren aan iemand die zich ergert of dat iets ze irriteert, maar het is geen goed Nederlands om je te irriteren aan iemand die zich irriteert ๐Ÿ˜‰

 7. Ahh ik ben het met eigenlijk alles zo met je eens. Mijn vriend spuugt ook wel eens op straat en echt waar, ik word er boos om, vind het vies en ik snap het nut niet. WAAROM? Het ziet er zo aso uit..

 8. Flinke lijst!
  Ik probeer tegenwoordig om mij voor al die dingen die mij ergeren gewoon af te sluiten. En dat gaat steeds beter!

 9. Hahaha… dat is nog best een flinke lijst. Ik erger me niet meer zo aan schreeuwende kinderen in de supermarkt (of waar dan ook), omdat dat gewoon gebeurt. Kunnen de ouders ook niet altijd wat aan doen en kinderen zelf ook niet eens (behalve als ze 16 zijn hรจ, dan hebben we een ander probleem).

 10. Haha ik stoor mij ook altijd superhard aan andere mensen in het verkeer :p tegenwoordig is het zo’n “hype” om je knipperlicht op te zetten als je een rondpunt op rijdt. En die mensen zetten het dan niet meer op als ze er af rijden. AAARGH ik snap dat niet! Welke idioot bedenkt dat nu? Alsof je op een rondpunt een andere richting uit kan rijden… Haha. En van die spugers kan ik ook de kriebels krijgen.

 11. Ik irriteer me niet zo snel vind ik zelf, maar ik kan kapot gaan aan luidruchtige eters, mensen die op een zeurtoon spreken, extreem vervelende kinderen, de meeste dronken mensen, mensen die menen dat ze overal verstand van hebben en altijd ongelijk hebben, maar niks willen bijleren, mensen die trots zijn op van die boerse onwetendheid. ๐Ÿ˜‰ Toch nog best aardig wat.

 12. En ow ja, dat second love moet gewoon van de tv en radio verschijnen. Dat irriteert me niet alleen, daar kan ik gewoon giftig om worden.

 13. Spugende mensen, ook niet mijn favo gezicht. Nu ga ik vaak met het ov, en bij de bushalte in ‘la village’ liggen standaard tig fluimen op de grond. Goor.
  Een slagboom slopen omdat je niet wilt betalen? Wat is dat nou weer voor onzin?! Ik erger me aan mensen die denken/handelen dat de hele wereld maar voor hen moet buigen en zij altijd hun zin moeten krijgen. Ik erger me overigens ook aan treingangers. Like, als mensen een trein uit moeten, heeft het uiteraard heel veel zin als jij midden voor de deur gaat staan. Waarom zou je de ander er eerst uit laten als jij er in moet? Dat gedram, vreselijk.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven