27 In Home/ Interieur inspiratie/ Shoppen

Ikea inspiratie

ikea kerststerren

Ons doel van het tripje Ikea vorige week was duidelijk: Scoor een Hektar lamp, dump ‘de depressie op zich‘. Dit is overduidelijk gelukt want we kwamen thuis met 4 Hektar lampen.. De staande versie, de grote voor boven de eettafel en 2 kleintjes zodat ik weer eens mijn hobby scrappen op kan pakken.. Maar een tripje Ikea zorgt ook altijd voor inspiratie en dit keer maakte ik een paar foto’s van mijn favo Ikea hoekjes.

Ik kan net zo goed de hele Ikea op de foto zetten want ik vind bijna alles daar wel leuk.. Ik ben die-hard Ikea fan ; ) Tommy ook trouwens. Dit keer was het bezoekje aan Ikea in kerstsferen, we hebben meerdere kerstbomen gespot en ook de gave kerst lampen die je op de bovenste foto ziet. Als we een enorme keuken hadden dan wist ik het wel ; ) Je vind ze hier.

ikea keuken roodOver keukens gesproken.. Ik vind onze keuken helemaal te gek maar werd ook een beetje verliefd op deze rode keuken in de Ikea. Het behang, het aanrechtblad, de rode kastjes.. I like it! Maar ook de snijplanken en die serveerschaal. De SINNERLIG collectie was nog een serie die Tommy en ik allebei mooi vonden. Ik werd vooral verliefd op onderstaande voorraadpot.

ikea keuken

Dan is er nog een slaapkamer bij Ikea die ik mooi blijf vinden. Ik zou het nooit zo snel durven te doen en Tommy zou er niet blij van worden maar onderstaande slaapkamer die in de Ikea in Duiven staat vind ik zo gaaf. Alles zo zwart en donker, het heeft iets. (foto’s zijn niet great, I know, maar je kan zien wat ik bedoel, ; ) toch?!)

donkere slaapkamer

ikea slaapkamerWat ik ook altijd heb als ik bij Ikea ben.. Mijn wishlist groeit altijd! Gewoon altijd! Ik word er altijd een beetje hebberig en ik wil spontaan een enorm huis waar ik al die leuke hoekjes uit de Ikea in kan stoppen. Herkent iemand dit? Zo zag ik onderstaande enorme schaal met kaarsen en kerstdecoratie, het muurtje met het toffe behang en dat trapje, de plantjes, het is allemaal zo leuk!

ikea duiven

 • Morgaine
  december 4, 2015 at 8:00 am

  Uh oh Sammie, die zwarte slaapkamer, ja die is MOOI! Maar! mag ik je iets vertellen? hahaha ja dat mag wel, ik heb van Malm, Ikea dus, 2 ladekasten in donker hout gekocht, tegen zwart aan, heel donkerbruin, zwart is nog donkerder dus… en ik heb een klein beetje spijt.. waarom? Je ziet er heel snel stof op!!!!

  Dus weet waar je aan begint met donkere meubels! Hoe mooi ook, dat dacht ik dus ook… eerlijk waar.. maar mijn nachtkastje, waar ik toch wel wat spullen op heb staan.. ja uhm… die is vaker grijs bovenop dan zijn oorspronkelijk prachtige donkere kleur, hahaha

  Maar ik snap je wel, want het is gewoon mooi!

  X

  • zosammie
   december 4, 2015 at 11:22 am

   Wij hebben dezelfde kleur Malm kast ; ) –> https://zosammieenzo.nl/ikea-haat-ikea-liefde/ Maar wij hebben er een melkglazen plaat op liggen dus niet veel last van stof, ons bed heeft trouwens ook zo’n donkere kleur.
   Beneden op onze donkere salontafel merk ik het wel sneller, iedere dag als ik thuis kom haal ik er even een doekje overheen.

   • Morgaine
    december 4, 2015 at 11:53 am

    Ik heb dat toen ook al gelezen en gezien inderdaad, zie ik nu, maar toen had ik het nog niet over het stof en dat is een idee, ik leg er nu een kleedje overheen, valt het ook niet zo op op de grote, maar het nachtkastje is weer anders.. dan wordt het weer glad, kat springt erop, zeilt alles eraf omdat hij doorzeilt, hahaha ik ga even nadenken 😉 Want irritant is het wel… mijn nachtkastje 😉

    X

    • zosammie
     december 4, 2015 at 12:00 pm

     Zo’n glazen plaat is echt een uitkomst! 😉

 • Anniek
  december 4, 2015 at 8:22 am

  Wauw, wat een prachtige plaatjes zeg, tof om te zien! Ik ben alweer veel te lang niet bij de Ikea geweest, moet zo te zien maar snel weer eens een bezoekje brengen 🙂

 • Elaintje
  december 4, 2015 at 8:46 am

  Ik heb ooit vijf jaar bij Ikea gewerkt, als bijbaantje en toen wilde ik inderdaad alles. Denk dat ik nu door die overload toen best wel genezen ben. Als ik nu naar Ikea ga, ben ik heel doelgericht. Ik bedenk van tevoren wat ik wil en ga dat dan halen of kijken of ze zoiets hebben.

 • Anne-Sterre
  december 4, 2015 at 10:06 am

  Ik ben echt verliefd op die kerstlampen. Het wordt weer eens tijd voor een bezoekje denk ik. Ikea in kerststijl klinkt als heaven.

 • Lies
  december 4, 2015 at 10:07 am

  Ik kom bijna nooit bij de Ikea, maar inderdaad, als ik er kom, word ik spontaan hebberig.

 • jackie
  december 4, 2015 at 10:09 am

  Ikea is idd echt een grote winkel vol leuks en goed voor inspiratie…
  Ik kan niet wachten tot straks alles rond is en ik alle kamers van het huis langs kan om te veranderen

 • Jenn
  december 4, 2015 at 11:16 am

  Leuke inspiratie! Ik vind de Ikea eigenlijk een vreselijke winkel, maar ze hebben wel leuke dingen.

 • Daenelia
  december 4, 2015 at 11:30 am

  Je weet wat het is he. Ikea winkels liggen in een timewarp spot. Je gaat er in, je denkt heel redelijk een uurtje bezi te zijn, en je komt buiten, en het is ineens 6 uur later dan je dacht!
  Ik krijg altijd wel veel ideetjes in de Ikea. Maar dan heb ik mijn gozer bij me, die mijn ideetjes even vertaald naar de werkelijkheid. Dan kom je met minder thuis dan je dacht of wilde. Wat maar goed is ook. Ons huis is al bijna een ikea catalogus. Niet dat dat erg is! Maar wel een beetje raar als je bij je tante komt en daar dezelfde meubels tegenkomt als in je eigen woonkamer.

  • zosammie
   december 4, 2015 at 11:34 am

   Hihi Timewarp, nou inderdaad! Het is altijd al donker als we buiten komen ?

 • My cup of latte
  december 4, 2015 at 11:49 am

  Jaaa leuk! Helaas snapt mijn vriend niet het plezier van eventjes naar de Ikea om alleen maar te snuffelen. Waarom er heen gaan als je niets nodig bent?! Tja…wij vrouwen kunnen daar prima een uitje van maken, zelfs een hele dag!! Ik ben al een tijdje niet meer bij de Ikea geweest. Misschien maar goed ook..zo kan ik nog even doorsparen 😉

 • Jamey
  december 4, 2015 at 12:43 pm

  Ik ben echt gek oo de Ikea. Alleen moet zeggen dat door de verhuizing ik wel weer ff genoeg heb gezien hahaha

 • Laura
  december 4, 2015 at 12:53 pm

  Ik heb heel lang getwijfeld tussen een zwarte of witte slaapkamer. Uiteindelijk zijn we voor wit gegaan vanwege het overschilderen als we weggaan in ons appartement. Maar ik zou zo graag een zwarte slaapkamer willen!

 • Sher
  december 4, 2015 at 1:34 pm

  Jaaa IKEA. Ik ben stiekem echt een beetje verslaafd.

 • Vlijtig Liesje
  december 4, 2015 at 2:33 pm

  Ik krijg meteen zin om naar de Ikea te gaan! Die woonkamers daar vind ik ook altijd zo gezellig! Je zou gewoon zo’n hele kamer inpakken en meenemen.

 • Joycerdt
  december 4, 2015 at 3:22 pm

  Zoo herkenbaar haha. Ik word ook altijd zo hebberig van de Ikea, te leuke dingen en gelukkig ook gewoon betaalbaar! Wel een goed idee om daar nu ook weer eens heen te gaan, leuke Kerstspullen halen!

  Lfs.x

 • natasja
  december 4, 2015 at 3:32 pm

  Ikea is er flink op vooruit gegaan ik kan me nog herinneren in de jaren 90 dat ik echt dacht, wat doe ik hier, maar ze hebben nu veel meer mooie spullen voor weinig.

 • Tessa | 52druppels.nl
  december 4, 2015 at 5:31 pm

  Ikea heeft inderdaad veel handige en leuke dingen. Voor mijn lol zul je me er niet zo snel vinden, maar nu wil ik die serveerschaal 😀

 • Miss Paperfection
  december 4, 2015 at 8:42 pm

  Oh dat plantentrapje is zo leuk. Ze hebben ECHT veel te veel leuks. Binnenkort ga ik ook nog eens en ik verheug me nu al op al de leuke kerstspulletjes.

 • Nesrin
  december 5, 2015 at 10:49 am

  Gaaf zo een rode keuken. Mijn schoonmoeder heeft een rode Ikea keuken 😉
  Ik dacht dat het een tricky kleur zou zijn maar je kunt er veel kanten mee op.

 • Els
  december 5, 2015 at 12:25 pm

  IKEA is zo leuk! Ik hou van IKEA. Ik ga er ook nooit heen en dan niks kopen ;-). De keuken van IKEA worden met de jaren mooier :-).

 • Sas
  december 5, 2015 at 2:20 pm

  Oh wauw, prachtige inspiratie. IKEA blijft een erg fijne winkel. Eentje waar we, als we zijn verhuisd zeker gaan neuzen 😉 (en kopen, kopen, kopen haha)

 • Maggie
  december 5, 2015 at 3:00 pm

  Daarom heb ik mezelf een IKEA VERBOD opgelegd de aankomende maanden… 😉

 • Estrella
  december 6, 2015 at 12:34 am

  Ik kom eigenlijk nooit bij IKEA, omdat er hier niet echt één in de buurt zit. Maar ze hebben wel erg leuke en aparte spullen!

 • Miriam
  december 6, 2015 at 2:21 pm

  Nou idd, I WANT IT ALL!! Die eerste foto’s ook met die sterren lampen, zó gaaf 😀