ikea bank

Afgelopen weekend #14

Afgelopen weekend had Tommy een idee op zaterdag ochtend. “Zullen we naar Ikea gaan?” Nou, ik vond het best een goed idee eigenlijk, ware het niet dat wij altijd teveel geld uitgeven bij Ikea of we nou wel of niet een doel hebben. We hebben een soort haat liefde driehoeksverhouding met Ikea. Ik zeg dan van te voren dat we weer met teveel thuis zullen komen, Tommy is hier ook altijd bang voor maar is dapper genoeg om het met een doel te doen en de Ikea laat altijd duidelijk merken dat wij niet stevig in onze schoenen staan. Het doel De missie was: Nieuw beddengoed.

Ik wil al heel lang een set met zwart beddengoed. Zwart onderlaken, zwart dekbedovertrek en zwarte kussenslopen. Ik weet het, ik val onder de bloggers nu helemaal buiten de boot want zwart is niet blanco wit. Boeit me niet. Zwart moest het worden en na lang zoeken zag ik op de website van Ikea dat ze dit in het assortiment heeft. Tommy zag het ook wel zitten, die heb ik eindelijk een beetje van dat bleke ziekenhuis wit af weten te praten. Ik ben overtuigend tenslotte.

In de auto ging het al mis toen Tommy zei: “Kunnen we gelijk even kijken of we nu wel een leuk vloerkleed kunnen scoren!” Beddengoed en een vloerkleed.. Het lijstje werd al langer.. In de Ikea ging ik over de schreef bij het zien van de gezellig ingerichte woonkamers. “Oh ja, we moeten ook nog even kijken voor een leuk kussen op de bank!” Ik dacht er al maanden over na, we hebben een zwarte bank met donker grijze kussens, er moest een vrolijke noot (zacht kussen dus)  bij komen om de boel te breken..

ikea op zaterdagJe zou denken dat we weer met een volle kofferbak thuis kwamen maar gelukkig kon de slinkse Ikea ons niet overtuigen met haar vloerkleden. (Overigens wel met haar gebakjes, maar daar hebben we het maar niet over..)  We vonden beide niks echt heel leuk en de hordes gillende kinderen die we voor onze voeten weg moesten duwen hielpen ook niet mee aan een gezellige shop sessie.. We kwamen thuis met een poppend (vind ik een leuk woord)  kussentje voor op de bank, 3 scharen en 2 nieuwe sets beddengoed. 1 set is helemaal zwart : )

Missie redelijk geslaagd.

24 gedachten over “Afgelopen weekend #14”

 1. Toen wij nog vochten om 1 groot dekbed (nu hebben we twee eenpersoons) hadden we ook een zwarte set. Maar dan wel met een hoeslaken in een vrolijk kleurtje. Good job!

 2. Nou ik zie Tessa ook al, hier ligt er ook al jarenlang zwart beddengoed op bed, of in elk geval, zwarte slopen, en ook zwarte onderlakens, vooral dat laatste ben ik van, en op, rood, maar ik heb ook zwart gehad met rozen, dat wel, maar overheersend zwart en donker paars ook 😉 Hahahaha Ik zat mij net te bedenken van de week, dat ik wel weer eens uit mag kijken naar een nieuwe set ook, wat ik heb, doet het nog, maar sommigen beginnen te slijten, en ja als het even kan, met zwart erin in elk geval. Wit is al jaren uit.

  Wel heb ik nog een hele mooie gekregen wat dan zacht geel moet zijn, heel soms ook lekker, al is het omdat er zijde in zit, maar die begint ook te slijten, logisch na bijna 13 jaar.

  X

 3. Wat leuk dat je eindelijk je zwarte bedelingen hebt gekocht.

  Wij hebben dat ook steeds weer dat we soms te veel kopen in Ikea 🙂

 4. Hahaha geweldig geschreven weer. Ik heb een haat-liefde verhouding met de Ikea. Ik kom er liever niet maar ondertussen heb ik veel Ikea spul in huis hoor 😉

 5. ooh nette aankopen. wij waren er afgelopen maandag opzoek naar een speelgoed kast en eigenlijk tafel en stoeltjes als verjaardag cadeau. Helaas voor laatste niet geslaagd. wel voor de kast en nog wat extra praktische dingen

 6. Leuk geschreven. 🙂 Niks mis met zwart beddengoed, mijn dekbed is ook allemaal vrij donker van kleur. Eén met zebraprint die eigenlijk hoognodig aan vervanging toe is omdat het beetje wit wat erin zit meer lichtgrijs geworden is en een donkergrijze met sterrenprint, die nog altijd mijn favoriet is. Ik heb ook een bijna zwarte dekbedset gehad van dat half-satijn spul. Niet dat hele glimmende maar wel net wat zachter en glanzender, supermooi! Ik hou sowieso niet van licht beddengoed.

 7. Oei die drukte vind ik niet zo fijn! Haha, wat ik vaak doe bij de Ikea is vanuit de kassa’s naar binnen lopen en dan tot ongeveer de helft. Dat zie je ook meteen minder dingen die je wilt hebben haha!

 8. Ik ben over het algemeen heel blij met ikea beddengoed. Alleen jammer dat de hoeslakens die ik fijn vind meestal niet in het schap liggen in ‘onze’ maat. Maar bestellen gaat ook prima!
  Zwarte is mooi 🙂 Maar we hebben een zwart-witte kat (die alleen witte haren verliest op zwarte ondergrond en zwarte haren op wit…) en een rood-witte kater. En die rood-witte kater verhaart écht heel veel. En die denkt ook dat het bed van hem is. Hij ligt ook altijd nét naast de bedsprei. Dus ik wacht wel even met zwarte dekbedden, tot hij of kaal is, of we puur zwarte huisdieren hebben.
  Kleden van Ikea zijn alleen handig als je een tijdelijke goedkope oplossing nodig hebt. Ben best blij met ons kleed, hoor, maar na een jaar ziet het er niet meer uit.

 9. Sneaky van ikea he, dat ze je altijd weet te verleiden tot meer aankopen. Gelukkig hebben jullie je nu weten in te houden 😀 dat choco gebakje wil ik nu, thanks.

 10. Da’s de kracht van de Ikea. Je gaat voor het één en komt terug met twee, drie, vier extra dingen 😀
  En nu heb ik zin in taart. Die citroentaart is lekker hé!

 11. Haha, Ik lees dit echt als ik nét bij Ikea vandaan kom. Ik kom ook altijd met teveel spullen thuis, maar bij mij ligt dat vooral aan de grote foodstore hier 🙂

 12. Naar Ikea in het weekend gaan wij nooit… veel te druk… veel te veel geslenter… en inderdaad veel te veel kleine jongens en meisjes die her en der overal rondlopen.
  Wij gaan zelden naar Ikea, enkel als we echt iets nodig hebben… want ook wij komen thuis met veel te veel andere spulletjes… die zo leuk zijn!
  Binnenkort zou ik nog eens willen gaan, om een nieuwe kast… wordt gevaarlijk 😉

 13. Fijn dat je het beddengoed hebt gevonden wat je wou! De ikea kan je soms zo verassen, soms ga je voor heel weinig en kom je buiten alsof je de hele winkel hebt opgekocht. En soms heb je een heel lijstje en vind je helemaal niets haha.

 14. Okay, wij vallen dus ook buiten de boot. Onze favoriete dekbedovertrekset is antraciet, vinden we allebei erg mooi. En ja, Ikea… ik kom er hooguit 1x in het jaar en dan nog kom ik met heel weinig er weg, het is gewoon niet mijn winkel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven