Industrieel bohemian

Industrieel bohemian interieur, hal inrichten.

Zwart staal, donkere details, robuust hout en stoere kleuren. Lichte tinten, rotan, jute, bamboe en zachte natuurlijke materialen. Dat de verschillen tussen een industrieel en een boho interieur groot zijn is wel duidelijk als je kijkt naar onze woonkamer en slaapkamer. Dat wil niet zeggen dat je de twee niet heel goed kunt combineren! Wij hebben gekozen voor een industrieel bohemian interieur in onze hal. Deze mix van 2 stijlen zorgt voor een warm welkom!

Industrieel bohemian interieur

Wij hebben een industrieel ingerichte woonkamer met veel planten. Onze slaapkamer heeft de boho stijl. Om deze 2 stijlen naar elkaar toe te brengen hebben we in de hal gekozen voor een mix. Als we nu van de industriële woonkamer naar de bohemian slaapkamer lopen (of andersom) is de overgang tussen de 2 stijlen niet zo hard. Ook geeft deze mix een warm welkom als je door de voordeur stapt. De hal is je entree, daar komen de mensen voor het eerst binnen en ik vind het belangrijk dat je daar gelijk een fijne sfeer voelt. Het is een smalle hal, maar toch kon ik er alles in kwijt om de hal functioneel te laten zijn en gezellig. Om een industrieel bohemian interieur in de hal te creëren hebben we gekozen voor donkere kleuren en boho decoratie. De basis van de hal is industrieel en de details zijn boho.

hal inrichten

Een opgeruimd welkom.

Wij hebben op de muren gekozen voor bijna zwarte muren in combinatie met Brave ground van Flexa. Deze kleur hebben we ook in de woonkamer en om wat rust te bewaren in huis hebben we deze kleur in de hal terug laten komen. Het is een warme kleur die in combinatie met de visgraat vloer voor het warme welkom zorgt. Onze binnen deuren zijn zwart gelakt en zorgen voor een mooie doorgang naar de industriële woonkamer. De stalen voordeur hebben we nieuw laten plaatsen en is antraciet van kleur. We wilden geen rommelige hal en daarom hebben we voor een kast gekozen met deurtjes waar we onze schoenen in kwijt kunnen. Deze metalen kast kochten we een paar jaar geleden bij de Kwantum en past gelukkig ook weer goed in deze smalle hal. Naast de kast hebben we nog een industrieel krukje staan waar je even kan zitten om je schoenen uit en aan te trekken.

Industrieel bohemian interieur
kapstok industrieel

Een beetje boho aan de muur.

De kapstok hebben we nieuw besteld bij FonQ en is van het merk Spinder Design. Wij vonden deze allebei erg mooi en groot genoeg. Dit is het laatste industriële item in de hal en vooral heel functioneel. Je moet tenslotte ergens je jassen kwijt. Dit industriele item is dan wel weer heel leuk te combineren met een boho detail. De toffe rotan kledinghanger scoorde ik bij Wants&Needs en is van het merk Nordal. Deze rotan kledinghanger straalt echt boho uit en ik vind hem zo mooi! De combinatie met de zwarte stoere kapstok geeft een geweldig contrast. Hier zie je duidelijk wat een industrieel bohemian interieur kan zijn, een hele goede combinatie! De droogbloemen had ik over van de boho slaapkamer en staan hier in de hal in een blauwe vaas ter decoratie. De blauwe vaas is weer een knipoog naar de blauwe muur die je in de woonkamer tegenkomt.

smalle hal

Verlichting!

De verlichting is van beneden naar boven in de boho stijl. Ik vind het fijn om daar 1 lijn in te houden. Zo zorgt de verlichting er niet alleen voor dat we goed kunnen zien waar we lopen, maar ook voor rust in het industrieel bohemian interieur. Met de plafonlamp in de hal beneden ben ik ontzettend blij. Ik vind het altijd lastig om een fijne plafonlamp te vinden. De meeste plafonnières vind ik niet mooi. Deze Treccia plafonnière heeft een rotan kap van 40cm doorsnee en bestelde ik online. Zo blij dat ik deze online tegen kwam! Hij past super in onze hal en geeft mooi sfeervol licht. Op de overloop hangt een kleine bamboe plafondlamp, weer net even wat leuker dan een simpele, witte plafonnière. Ons trappengat is best wel donker en alleen een lamp op de overloop was niet voldoende. Daarom hebben we ervoor gekozen om een lamp in het trappengat te hangen als een soort kroonluchter idee. Het benadrukt de hoogte en het ziet er cool uit. De geweven hanglamp kochten we bij de Xenos en Tommy heeft er een extra lang snoer aan gemaakt zodat hij stroom krijgt vanaf de overloop. Deze lamp heeft geen eigen schakelaar, maar omdat wij toch slimme verlichting van Hue gebruiken is dat geen probleem.

Xenos lamp
hal inspiratie

Mixen jullie ook verschillende interieur stijlen?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets.

4 gedachten over “Industrieel bohemian interieur, hal inrichten.”

  1. Ik hou wel van het lichte van bohemian style, en iets van het doorleefde van de industrial look. Je hebt het knap gecombineerd en het staat echt heel leuk! Zelf neig ik steeds meer naar vrolijke kleuren en dan gaan we de bonte kant van bohemian op.
    (Zeg me asjeblieft dat je voor de foto’s de hal extra hebt opgeruimd … of heb ik echt te veel jassen … 😛 – Ik heb echt te veel jassen. Jouw hal ziet er gewoon enorm netjes uit.)

    1. De vrolijke boho stijl vind ik ook leuk, alleen niet bij ons in huis 🙂 niet echt extra opgeruimd 😀 maar wij hebben de andere jassen boven hangen. Wisselen de kapstok per seizoen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven