onze stoere woonkamer

Onze stoere woonkamer. Mijn favoriete kamer in huis!

De woonkamer is mijn favoriete plek in het huis. Hij is lekker ruim, grenst direct aan de eethoek en keuken en hij is helemaal geworden zoals ik het bedacht had. Ook Tommy is er erg blij mee, ook fijn natuurlijk ; ) We moeten alleen nog plinten aanbrengen en dan is hij zo goed als klaar. Het is een stoere woonkamer geworden met industriële elementen waar we allebei graag zitten. Vandaag wat foto’s van onze stoere woonkamer.

De zithoek, oud vs nieuw.

De bank hadden we al, net als de salontafels. Ook de Hektar lamp is mee verhuisd, ik vind hem nog steeds leuk en hij past bij de rest van het huis. De draadlamp boven de salontafels hebben jullie al eerder voorbij zien komen in dit artikel. Het kleed is verdwenen en zoals ik al eerder zei, we twijfelen nog over een nieuw kleed. Voor nu vinden we het zo prima en we zijn ook onwijs gelukkig met de vloer die mijn vader heeft gelegd. De beton-look bevalt ons erg goed, de vloer is enorm sterk, stil, zacht en hij ligt door het hele huis. Die eenheid in huis vinden we erg prettig.

zithoek

Iets anders wat heel nieuw is voor ons zijn de gordijnen. Alle andere raamdecoratie vonden we niet mooi voor in de woonkamer of vonden we te hard bij onze vloer. Het moet tenslotte niet aanvoelen als een kantoor of magazijn. Door voor gordijnen te kiezen die van het plafond tot de vloer hangen hebben we privacy wanneer we willen. Het geeft onze stoere woonkamer iets zachts mee en de akoestiek is gelijk veel beter. Van de zomer kunnen we ze overdag dicht houden om de harde zon buiten te houden en we vinden ze erg mooi. Het was even wennen toen ze net hingen, maar inmiddels vinden we het allebei prachtig. We hebben de gordijnen bij de Kwantum besteld en op maat laten maken. We zijn bijzonder tevreden met de kwaliteit en de service. Het kost wat, maar dan heb je ook wat zal ik maar zeggen ; )

Stoere woonkamer met lijsten.

lijstenplank ikea

map van Nijmegen

kaart van Gorinchem

bijzettafel hout

Bij Ikea hebben we lijsten planken gekocht en die hebben we net iets boven de bank gehangen. Met grote lijsten op de plank vind ik deze hoogte erg mooi. De foto’s heb ik zelf gemaakt en laten afdrukken bij Webprint. De kaart van Nijmegen bestelde ik bij Studio 216 als verassing voor Tommy. Hij was er super blij mee en ik vind het resultaat ook erg gaaf, zo gaaf dat ik gelijk nog een kleinere bestelde van Gorinchem. Deze vind ik ook erg leuk en ik vind het resultaat van de posters samen met de foto’s erg gaaf.

Naast de bank hebben we een kleine bijzettafel staan. Een stuk boomstam. We kochten deze bij Pronto toen we ook de salontafels kochten. Hij staat sindsdien altijd daar naast de bank en Tommy vind het een erg fijne bijzettafel. Verschuiven is ook helemaal niet leuk. Het ding mag dan wieltjes hebben, hij is zo loei zwaar dat je hem alsnog bijna niet van zijn plek krijgt.

stoere woonkamer

Eglo tafellamp

cactus in mand

De vensterbank is lekker diep, ideaal voor wat plantjes. Ik heb mijn witte cactus pot verstopt in een mandje van de H&M en ik denk dat er nog wel 1 of 2 cactussen bij komen. Aan de vensterbank kant van de bank moest een nieuwe lamp komen voor wat extra licht. Om de draadlamp stijl een beetje door te trekken heb ik bij Bol.com deze EGLO tafellamp besteld. De metalen kubus is van de Kwantum, ik vind het wel een leuk ding om wat extra aandacht aan bepaalde prullaria ; ) te geven. In de metalen wandrekken boven de eethoek waren ze ook al te zien.

Omdat het artikel een beetje lang word en erg vol met foto’s heb ik besloten om de woonkamer in 2 delen online te zetten. De volgende keer laat ik jullie graag de overkant van onze stoere woonkamer zien! Inmiddels staat dit artikel ook online, zie hier deel 2.

21 gedachten over “Onze stoere woonkamer. Mijn favoriete kamer in huis!”

 1. Het is heel mooi geworden! Erg stoer met het beton en industriële, maar ook warm door het hout, de foto’s, plantjes en alle accessoires. Het ziet er echt af uit, alsof jullie er al heel lang wonen!

 2. Die vloer vind ik geweldig! Echt een gaaf huis hebben jullie nu, tof. 😀 Hihi en cactussen hè, uiteraard! Ik vind die metalen kubus en die tafellamp allebei ook super leuk.

 3. Ziet er superleuk uit! En die vloer is echt prachtig.. Wat voor vloer is het ook al weer?
  En wat heerlijk dat jullie smaken zo mooi bij elkaar zijn gekomen! 🙂

 4. Heel leuk en helemaal jou, voor zover ik je natuurlijk ken 🙂
  Gaaf ook die lijsten joh! Die foto van Bink is ook echt prachtig <3 Ik ben ook fan van dat salontafeltje <3

 5. Wat een gaaf interieur hebben jullie. Het grappige is, ik vind het ook echt bij jou passen. Ik vind dit lijsten achter de bank heel leuk, zo wordt de woonkamer meteen zoveel persoonlijker en het staat ook nog eens heel erg gaaf!

 6. Wat een super leuke woonkamer hebben jullie! Leuk ook, zo’n plank met lijsten achter 🙂
  Geniet van jullie nieuwe stekkie!

  Ik ben ook nog steeds zo blij met mijn Londen plaat van Studio216

 7. Echt supermooi geworden! Die bijzettafel is echt geweldig. En je hebt gelijk van die gordijnen, het geeft meteen een andere look aan een kamer en werkt alleen maar voordelig op de akoestiek.

 8. Wat een mooi interieur hesje zeg!! En die salontafel is echt super!!
  De foto’s en de kaart achter de zetel ook, alhoewel dat niets voor mij is want ik gooi mijn haar altijd achter me, over de zetel. Ik zou al lang ergens aan zijn blijven hangen haha! Maar echt gezellig!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven