Woonkamer met planten

Industriële woonstijl met kleur. Een fijne mix met stoere meubels!

Een industriële inrichting kil en somber? Dat hoeft helemaal niet! Wij vinden de industriële woonstijl heel tof, het is stoer en dat past bij ons, maar gezelligheid en warmte willen we ook graag in huis. Wij hebben daarom voor meer kleur gekozen en uiteraard zorgen woonaccessoires ook voor meer gezelligheid. Industrieel is onze basis en daar hebben we onze eigen draai aan gegeven.

De basis. Vloeren en muren bij een industriële woonstijl.

In onze vorige woning kozen we voor een betonlook vloer. Dit past heel goed bij de industriële woonstijl. In onze huidige woning wilde ik heel graag een visgraat vloer. Dit benadrukt de lengte van de woning meer, oogt wat warmer en zachter en ik vind het gewoon ontzettend mooi. Onze zwarte industriële meubels passen daar erg goed bij en steken mooi af bij de lichtere vloer. Op onze bovenverdieping hebben we nog wel de betonlook vloer. Daar is de vloer weer meer gecombineerd met de boho stijl. Onze slaapkamer is daar een mooi voorbeeld van. Mix en matchen kan dus prima! Bij industrieel denk je waarschijnlijk aan betonnen muren, zichtbare bakstenen of grijs. Ja, dat is echt industrieel en super stoer! Helaas wonen wij niet in een oude fabriek of een pakhuis en hebben we gewoon standaard witte gestucte muren. Een bakstenen wand lijkt me super gaaf, maar wij hebben gekozen voor verschillende kleuren op de muren en plafonds. Dit past toch beter bij het huis en maakt voor ons de woning gelijk warmer en gezelliger. Je kan met kleur zoveel kanten op! Zwart, wit en beton grijs passen helemaal in het industriële plaatje. Wij kozen voor donker blauw als statement kleur en combineerde dat met een lichte zandkleur en brave ground. In de eethoek hebben we gekozen voor licht grijs en zwart. Met deze kleuren op muren is de beneden verdieping kleurrijk, licht en toch warm.

Mijn favoriete Netflix series

De industriële woonstijl is bij ons het meest zichtbaar in de meubels. De paar grote stukken die we in huis hebben zijn allemaal van robuust, stoer, industrieel materiaal. Zo is het tv meubel van Giga Meubel van metaal en resthout. Ben jij nog op zoek naar een stoer tv meubel? Ik kan Giga Meubel van harte aanbevelen, deze hebben echt hele toffe stoere kasten! Onze eettafel heeft een zwart stalen frame en een verweerd houten blad en ook het andere grote meubel in de ruimte is van staal. De vitrinekast van Label51 straalt stoer en industrieel uit. Onze salontafels hebben ook weer een zwart metalen frame en de stoere houten planken die zijn gebruikt voor het blad, zorgen voor een industriële look. Beton en staal zitten alleen niet zo lekker, dus we hebben gekozen voor een leren bank. Leer past goed bij de industriële woonstijl, zit lekker, gaat lang mee en is goed schoon te maken.

Voor de kleinere meubels hebben we ook gekozen voor industriële materialen. De stoere kruk van Loods 5 heeft een spiraal onderstel van staal en een houten blad. Wij gebruiken deze als bijzettafel, maar dat doen we eigenlijk met de meeste krukjes. We hebben meerdere stoere metalen krukjes in huis die we gebruiken als tafeltjes. Een lockerkast past toch al heel goed bij een industrieel interieur, wij kozen voor een kleine variant van zwart metaal. Deze kosten we bij de Bommel Meubelen. Het zorgt voor wat extra opbergruimte en door zijn formaat past hij overal wel. De meeste items hebben we uitgekozen op design, maar ook op de kleur zwart. Zo blijft het 1 geheel en wordt het niet te druk. Zwart is een goede basis voor een industriële woonstijl en is goed te combineren met andere kleuren en stijlen. Ook de metalen wandrekken aan de muur zijn zwart en steken mooi af bij de gekleurde muren.

vitrine kast metaal

Warm industrieel interieur.

Door de kleuren die wij gekozen hebben en de visgraat vloer, hebben we een warm industrieel interieur wat voor ons gezellig aanvoelt. Ik ben graag in de woonkamer, het is mijn favoriete plek in huis. Ik ben dol op ons blauwe plafond en de zithoek. De industriële meubels gecombineerd met de houtlook van de PVC visgraat vloer vind ik prachtig. Het is nu veel lichter in huis dan in onze vorige woonkamer met betonlook vloer. Ik heb de woonkamer verder aangekleed met wat industriële accessoires zoals metalen kandelaars, zwarte lampen en metalen fotolijstjes. Ook het zwarte ornament op het wandrek heeft een stoer uiterlijk en van dichtbij is het ruwe materiaal goed te zien. Achter de bank koos ik voor een jute planten mand en een grote metalen planten pot. De pot is met plant heel tof, maar is zonder ook al een blikvanger. Dit soort items in je woonkamer maken de boel spannend en je kan er mee afwisselen!

metalen pot
industriële meubels

De zithoek met de zwarte bank was de perfecte basis voor wat gezellige kussens met verschillende kleuren. Het wollen naturel vloerkleed brengt wat meer zachtheid en zorgt voor warme voeten in de winter. Het breekt ook de ruimte een beetje op en is goed voor de akoestiek. Echt een aanrader ook voor ruimtes met een gietvloer of betonlook vloer! Vloerkleden maken de ruimte interessanter en warmer. Verder hebben we vooral veel planten in huis. Kamerplanten brengen de woning echt tot leven en zorgen voor een fijne sfeer. De echte industriële woonkamer met alleen beton, staal, bakstenen en hout is voor ons te koud en kil. Ook zou het in ons huis een beetje vreemd staan denk ik. Hadden we gewoond in een oude fabriek of boerenstal dan had ik zeker wat van deze elementen terug gezien, maar we wonen in een ‘normaal’ woonhuis. De industriële meubels zorgen voor de stoere woonstijl en verder heeft onze woning een Tommy en Sam mix ; ) Dat is ook wat je huis moet zijn, het moet een thuis zijn, helemaal passend bij jou!

Scroll naar boven