sam en tom klussen

Inrichting van de tuin.

Wij zijn vorig jaar gelijk aan de tuin begonnen, omdat we anders nu waarschijnlijk alweer een onkruid jungle zouden hebben. Er is begonnen met grond werk. Grond afgraven en afvoeren, we hebben een terras aangelegd, stroom kabels door de tuin getrokken en plantenbakken gemaakt met stapelblokken. Nu zijn we zover dat we beginnen met fantaseren over de inrichting van de tuin. Daar heb ik een kleine moodboard voor gemaakt. Ik kan echt niet wachten tot we zover zijn dat we aan de beplanting van de tuin kunnen beginnen!

De basis van de tuin.

Ik heb echt mega zin om te beginnen met de beplanting van de tuin. Helaas duurt dat door het weer nog even en moet toch echt eerst de basis van de tuin af zijn. Onze hovenier kan pas verder met de laatste grond afgraven als het niet meer zo nat is. Onze tuin is op dit moment een grote modder poel. Een deel van de basis van de tuin hebben we af, maar nog lang niet alles. Er moet nog een heleboel tuinaarde in de plantenbakken gestort worden en er komt een heleboel split in de tuin. We hebben een flink terras van keramische tegels gelegd en alles daaromheen zal bedekt worden met split. Het terras en de lichte kleur split zijn onze basis voor de inrichting van de tuin. Alles hebben we daarom heen uitgekozen. Zodra de hovenier klaar is gaan we eerst beginnen met het bouwen van een schuur. Deze hebben we nu helemaal niet en dat is vrij onhandig. Zodra de schuur staat kunnen we ook de zijkant van het perceel dicht maken met een schutting en de bestaande schuttingen bedekken met wilgenmatten. Al die verschillende schuttingen waar we nu tegenaan kijken vinden we niet mooi en wilgenmatten vinden we een mooie stoere natuurlijke look geven. Zal een heel ander gezicht zijn als we overal hetzelfde zien : )

De basis van de inrichting van onze tuin en wat er klaar is:

  • Grond afgraven en afvoeren. (voor de helft klaar)
  • Betonpoeren storten. Done!
  • Terras aanleggen. Done!
  • Stroom kabels leggen en buitenkranen + waterleidingen plaatsen. Done!
  • Plantenbakken maken met stapelstenen. Done!
  • Worteldoek en split.
  • Schuttingen bedekken.
  • Tuinaarde storten.
  • Schuur bouwen en daar de vloer voor storten/leggen.
  • Schutting plaatsen met poort.
tuin aanleggen

Overkapping, buitenkeuken en pergola.

Daarna kunnen we ons gaan focussen op de laatste grote projecten in onze tuin. Deze zijn ook wel bepalend voor de inrichting van de tuin. We willen graag achterin de tuin een grote overkapping met glazen wanden, maar die gaan we als laatste bouwen. Dat zal dit jaar niet gaan lukken. Deze grote overkapping zal van hout worden en waarschijnlijk maken we dat zwart. Dit zal echt de plek worden waar we op de wat koudere avonden nog lekker in de tuin kunnen zitten en we willen daar dan ook graag een haardje in. Zoals gezegd, gaat dit wel nog een tijd duren. We hebben er wel al beton poeren voor gestort zodat we daar niet meer hoeven te graven. Wel willen we een begin maken aan een kleinere overkapping die aan het huis vast komt. Daar willen we een kleine buitenkeuken gaan maken. Het idee is om deze te maken van betonnen u elementen. Dan hebben we een aanrecht en opbergruimte. De BBQ komt daar dan ook te staan zodat we ook met de regen buiten kunnen grillen. Als laatste grotere project willen we een pergola bouwen in de tuin van hout. Deze zal dan ook zwart worden en we zullen er klim planten bij planten. Lijkt me geweldig om die over een paar jaar bedekt te zien met groene bladeren.

Inrichting van de tuin met groen!

Hier kijk ik het meeste naar uit, het moment dat we zover zijn dat de planten de aarde in kunnen! Ik heb alle planten die ik wil al uitgezocht op basis van kleur. We willen veel groen in de tuin, maar ook bloemen voor de vlinders en bijen. Ik wil alleen geen drukke tuin en ga daarom voor planten met blauwe, paarse en witte bloemen. Ik heb alle planten op een rij gezet en van alle planten genoteerd of ze graag in de zon staan of niet, hoe hoog ze worden, of ze in de winter groen blijven en wanneer ze bloeien. Ik heb tekeningen gemaakt van onze grote planten bakken en deze alvast op papier met de planten ingetekend. Op deze manier weet ik straks precies waar alles moet komen. Vanaf dag 1 is al duidelijk dat er een olijfboom moet komen. Daar hebben we ook rekening mee gehouden met de inrichting van de tuin. We hebben een grote plantenbak in het midden van de tuin geplaatst die ook wat hoger is. De zon komt lang op die plek en daar zal de olijfboom ook mooi van alle kanten in het zicht staan. Verder wil ik heel graag verschillende siergrassen, sieruien, een vijgenboompje en een Amerikaanse Sering als klimmer. Dit zijn maar een paar planten van mijn lijst, maar ze vormen wel een beetje de basis.

inrichting van de tuin

Tuinmeubels.

De tuinmeubels zijn net als de planten en het split een inspiratie bron geweest voor de richting die we op willen in de tuin. Ik vind de bamboe tuinmeubels altijd super tof. Waar onze woonkamer vrij industrieel is, willen we buiten in de tuin graag wat meer hout en natuurlijk producten. Beetje de tropische bali stijl, denk dat dat het goede woord is voor wat ons aanspreekt.  De houten tuintafel van Hartman is echt liefde op het eerste gezicht. Die zie ik hier al helemaal voor me op ons terras met wat zwarte stoelen erbij. De bamboe schommelstoel en het ligbed van de Xenos staan ook op mijn verlanglijstje voor de tuin. Deze passen allemaal in het sfeertje wat we willen bereiken in onze tuin. Oh, kan niet wachten tot we zover zijn dat we beginnen aan de inrichting van de tuin met meubels en accessoires! Nog een lange weg te gaan, maar we komen er wel!

Hebben jullie de tuin helemaal zelf gedaan?

1 gedachte over “Inrichting van de tuin.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven