best9Instagram

De Instagram tag, editie 2017.

Jongens, allemaal de beste wensen! Gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad? Hebben jullie allemaal je vingers nog en een kilootje extra? Mooi! Ik begin dit jaar met een tag. De oh zo bekende Instagram tag bedacht door Daniëlle! Het is niet de eerste keer dat ik hem invul en vast ook niet de laatste keer. Het is januari 2018, het is een nieuw jaar. Tijd om de tag weer eens af te stoffen en in te vullen. De 2017 editie!

Ik vind Instagram nog steeds een fijne app en een heerlijke plek om plaatjes te kijken. Het nieuwe algoritme vind ik alleen vreselijk en ik merk dat de likes terug lopen. Niet alleen dat vind ik irritant, ik vind het ook bloedje irritant dat ik veel foto’s niet meer zie van de mensen die ik volg. Soms open ik de app en zie foto’s van 4 dagen oud. Echt mensen van Instagram, what the hell?! Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met Instagram gekregen dit jaar door het algoritme. Ik kan alleen maar hopen dat het weer beter word in 2018.

1. WELKE FOTO’S KREGEN IN 2017 DE MEESTE LIKES?

Mijn 9 foto’s met de meeste likes zie je bovenaan deze post. Ik vond het grappig om te zien dat 2 bijna identieke foto’s beide in de top 9 staan. Ik had weer een artikel geschreven over Happy Socks en daar hoorde natuurlijk vrolijke foto’s bij. Ook staat de foto van de AquaHome in mijn top 9, verrassend, die had ik niet verwacht hier tussen te zien staan. Meer over de AquaHome kun je hier lezen.

2. WAT IS JE ALLERLAATST GEPLAATSTE FOTO OP INSTAGRAM IN 2017?

instagram tag 2017

Dat was deze foto van een nieuw plantje wat ik kocht op de laatste vrijdag van 2017. De rest van de dag heb ik niet meer aan social media gedacht.

3. WAT IS DE ALLEREERSTE FOTO DIE JE (IN 2017) PLAATSTE OP INSTAGRAM?

eerste insta foto 2017 Dat was een foto van een kerst’bal’. Het was de laatste foto die ik maakte van de kerstboom voordat hij in de doos ging. Dit keer heb ik de boom in de week na kerst al opgeruimd, ik was er ineens klaar mee. Heeft misschien ook te maken met het feit dat we net een nieuw huisje hebben waar ik heel blij mee ben. Ik geniet van onze mooie woonkamer en zonder kerstboom is ie nog mooier. De volgende kerst denk ik daar vast weer anders over ; )

4. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO VAN 2017 WAAR JE ZELF OP STAAT?

tommy en sammie 2017

Dan kies ik toch voor deze foto. Ik heb genoeg foto’s op Instagram gedeeld waar ik op sta, maar deze met Tommy samen vind ik zo leuk! Hij staat niet voor niets in het groot in onze woonkamer. Ik vond het een verademing dat ik dit jaar ook gewoon foto’s kon delen waar Tommy zichtbaar op staat. Super fijn om hem niet steeds onherkenbaar te maken. Deze foto vind ik niet alleen mooi, we staat er op zoals we zijn, zoals onze relatie meestal is. Gek, vrolijk en gelukkig.

5. VAN WELKE INSTAGRAMFOTO UIT 2017 KRIJG JIJ TER PLEKKE HEIMWEE?

Deze foto van de zonsondergang op Lesbos. We hebben een heerlijke vakantie gehad in 2017 op dit fijne eiland. Het plaatsje Petra was gemoedelijk, rustig en mooi ouderwets. Het was voor ons echt een oplaad vakantie en we hebben er een week niks gedaan. Dat was genieten! Het heerlijke weer, zwemmen in zee, genieten van heerlijke glazen frappé. Ja, daar krijg ik spontaan heimwee van.

insta tag

6. WAT IS HET ALLERLEKKERSTE GERECHT DAT JE IN 2017 OP INSTAGRAM DEELDE?

Ik heb helemaal niet zoveel foto’s van gerechten gedeeld in 2017 merk ik nu. Dat moet veranderen dit jaar : D Ik heb namelijk genoeg lekkers gegeten in 2017. Waarschijnlijk had ik het meestal al in mijn waffel zitten voordat ik me bedacht een foto te maken : D Wat ik wel deelde op Insta in 2017 is deze foto van cupcakes. Niet het lekkerste gerecht van dit jaar, maar zeker wel heerlijke cupcakes. Zelfgemaakte mango cupcakes waar ik het recept ook van deelde op mijn blog dit jaar.

7. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO DIE JE IN 2017 MAAKTE VAN EEN (HUIS)DIER?

Dat is een oude foto van Bink dit ik vorig jaar deelde nadat hij overleden was. Ik maakte de foto niet in 2017, maar hij is me wel heel veel waard.

8. WELKE FOTOBEWERKINGSAPPS (OF INSTAGRAMFILTER) GEBRUIKTE JIJ DIT JAAR HET MEEST?

Ik durf het bijna niet te zeggen eigenlijk. Ik heb niet echt een favoriet maar wel meerdere foto bewerkingsapps op mijn telefoon. Er is er alleen niet 1 die ik kan noemen die ik vaak gebruik, veel foto’s bewerk ik ook niet of niet op mijn telefoon. Instagram gebruik ik niet echt voor het bewerken van foto’s, soms maak ik een foto iets lichter met Insta en heel zelden gebruik ik een Instagram filter. Meestal bewerk ik foto’s op mijn laptop.

9. WAT ZIJN JOUW MEEST GEBRUIKTE HASHTAGS OP INSTAGRAM (TOP 5)?

Ook dit durf ik niet met zekerheid te zeggen maar ik denk #linkinbio #lifestyleblogger #blog #lifestyleblog #bloggerlife Deze gebruik ik bijna onder iedere foto die te maken heeft met een blog artikel.

10. WELKE 3 ACCOUNTS ZIJN BIJ JOU FAVORIET?

Ik heb geen favoriete accounts, zeker geen 3. Ik volg teveel toffe Instagrammers die prachtige plaatjes maken en ik geniet van al die foto’s. Tegenwoordig kun je ook hashtags volgen op Instagram en dat vind ik ook erg leuk. Toch nog iets positiefs aan de vernieuwde Instagram ; )

Op naar een nieuw Instagram jaar!

15 gedachten over “De Instagram tag, editie 2017.”

 1. wat een leuk artikel 🙂 ik zou ook echt geen 3 favoriete Instagram accounts kunnen noemen. Er zijn zoveel leuke profielen!

 2. Heel leuk om jouw best nine te zien. Ik vind het nieuwe algoritme ook verschrikkelijk, ik kom sommige mensen die ik volg niet eens meer tegen!

 3. Oh zo herkenbaar… dat nieuwe algoritme verknalt echt wel mijn plezier in Instagram. Zo jammer want nog steeds vind ik het heerlijk om andermans foto’s te zien maar dan wel graag actueel.

 4. Wat nu erg leuk is voor mij, dat ik alsnog zie wat jullie allemaal hebben geplaatst en dat ik kan zien, oh ja, of shit, gemist! hahahaha Ik ben wat stil op insta omdat mijn foon gewoon niet mee wil werken, daar komt binnenkort ook verandering in, gelukkig, want ik mis het best wel.

  Mooi jouw overzichtje, en op naar een fijn nieuwjaar!

  X

 5. Ik heb vandaag de kerstboom opgeruimd. Altijd de zesde van januari of het weekend wat daar na komt. Normaal vond ik het altijd weer jammer dat hij weg moest, maar dit jaar vond ik het eigenlijk wel weer fijn. Met al dat babyspul in huis is het al een rommeltje zat. 😉 De woonkamer lijkt nu weer veel ruimer.
  Leuke bestnine had je op Instagram. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven