Instaproof review

Instaproof review. #Instagramhandboek

Ik kocht laatst 2 nieuwe boeken waaronder Instaproof. Ik bestelde het zonder al teveel verwachtingen, ik was gewoon nieuwsgierig naar het leuk uitziende boekje. Het BlogBoek kocht ik in 2015 om dezelfde reden en vond ik ook erg leuk. Niet alleen leuk en boeiend om te lezen, ik kreeg er ook nieuwe inspiratie van en tips zijn altijd mooi meegenomen. Ik hoopte dat Instaproof mij hetzelfde zou brengen. Ik las het boekje in een week uit en daarom vandaag een Instaproof review.

#Koffietafelboek.

Toegeven, het boek ziet er leuk uit op de salontafel en kan wat mij betreft ook onder de hashtag koffietafelboek genoemd worden. De titel Instaproof is wat dat betreft goed passend bij het uiterlijk van het boek. De kaft ziet er gelikt uit, maar de binnenkant van het boek is nog mooier vormgegeven en zit vol prachtige foto’s. Niet zo gek natuurlijk, het boek gaat over Instagram en over het krijgen van succes op Instagram. In 15 stappen naar insta(nt) succes op Instagram staat er op de kaft. Het social media platform wat regelmatig in het nieuws kwam afgelopen jaar. Niet alleen omdat het het populairste social media platform is op dit moment, maar ook omdat het de wereld is van #hetperfecteplaatje. In het boek Instaproof kun je hier trouwens ook wat over lezen.

instagram boek

Instagram #perfecteplaatje.

Ik geef toe dat ik Instagram ook open voor het zien van mooie plaatjes en ik doe mijn best om ook mooie foto’s te delen. Ik zou Instagram waarschijnlijk ook niet zo leuk vinden als het vol stond met rommelige foto’s of wazige bewogen kiekjes. Ook ik vind het leuk om mooie foto’s te zien, maar het moet niet te ver gaan. De fake foto’s die alleen maar voor Instagram in scene zijn gezet zijn niet aan mij besteed. Dat is het mooie van Instagram, je kunt accounts volgen die je wil volgen en al het andere laat je lekker links liggen. Mensen die zogenaamd wakker worden met haren in de krul, vers aangebrachte make-up, bloemen op het kussen en restaurant ontbijtjes op bed volg ik dus niet. Mooie interieur foto’s waar het huis opgeruimd is, foto’s met een mooie filter of bewerking van ochtend mist? Ja die volg ik wel. Ik vind het mooi om te zien wat mensen allemaal met foto’s kunnen en dat er aandacht aan is besteed.

instaproof boek

Instaproof review.

Mijn Instaproof review begon, lekker cliché, met het uiterlijk. Nu dan over de inhoud van het boek. Het leest lekker weg, is makkelijk geschreven en duidelijk. Veel van de feitjes en uitleg over Instagram wist ik al wel, toch heb ik wat nieuwe dingen ontdekt door het boek. Vooral over stories heb ik wat tips in praktijk kunnen brengen. Ik had mijzelf er nooit echt in verdiept omdat ik er na Snapchat een beetje klaar mee was, dat tijdelijk delen. Nu zie ik er wel de lol van in, komt ook vooral omdat ik nu weet hoe het allemaal werkt : D Instaproof heeft een heel hoofdstuk over insta stories, het hoofdstuk waar ik het meest aan heb gehad. Stories is leuk om juist het echte leven te zien van de Instagrammer met de ‘perfecte’ mooie foto’s. Kort en krachtig en het neemt niet zoveel tijd in als vlogs kijken. Ja, vind ik leuk!

Wil je succesvol worden met Instagram? Wil je gewoon wat meer weten over Instagram en mooie plaatjes kijken? Met je bedrijf de Instagram wereld instappen? Dit boek is zeker leuk om aan te schaffen, ook al heb je maar één keer ja geantwoord op voorgaande vragen. Het is echt een leuk en mooi boekje en ik ben oprecht enthousiast. Ik bestelde Instaproof bij bol.com, maar je kunt het in de meeste boekwinkels wel kopen. Vind je Instagram gewoon leuk tijdverdrijf, maar doet alles eromheen je helemaal niets? Dan is het misschien leuk om het boek eens te lenen van iemand, maar kun je er beter geen geld aan uitgeven.

Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

9 gedachten over “Instaproof review. #Instagramhandboek”

  1. Net als Nancy zat ik ook direct aan kerst te denken! Ik probeer ook altijd wel mijn mooiste foto’s op IG te plaatsen maar niet dat ze dan super bewerkt zijn en zeker niet het perfecte plaatje. Dat is zo’n cliché gebeuren waar ik niet aan mee werk.

  2. Leuke review, ik was benieuwd naar dit boek dus leuk om te lezen wat jij ervan vindt. Eén ding is zeker: het is inderdaad een heel mooi boek, leuke kleurtjes ook. 😉

  3. Hmmmm, ik ga maar eens even bij de Bruna zien of het er ligt, zien wat het is.. de stories heb ik nog niets mee gedaan, mijn dochter en nicht doen het wel, maar ik zie de meerwaarde er niet van in, komt ook, omdat die fotos in de familie app al komen en dan weet ik het verhaal al, en heel soms klik ik erop, maar dan… wel of niet reageren, wat dan weer persoonlijk is…. hartje, hartje, hartje… uhhhh hahahaha

    Wie weet word ik er wijzer van. Van gelikte foto’s te hou ik niet, helaas zie je dat nog te vaak en lig ik weer lekker dwars en no filter is een favoriet bij mij, natuurlijk hou ik wel rekening met de achtergrond, probeer ik althans, maar ik wil juist het echte leven en het licht wat erbij hoort laten zien. Neemt niet weg, dat ik in de natuur natuurlijk dan weer probeer die macro shot te maken….

    X

  4. Wat grappig dat je dit boek hebt gelezen. Ik was er ook benieuwd naar. Ben ook erg blij met jouw recensie en mening. Ik vind instagram ook leuk en interessant vanwege de mooie plaatjes. En wordt soms best moe van al die mopperende mensen dat ze instagram niet leuk meer vinden omdat het nep is…. tja daar heb je facebook en stories voor toch?

  5. Wat leuk, ik zet ook super veel foto’s op Instagram en ik vind het soms zo moeilijk om een mooie plaatje der op te zetten. Denk dat ik deze boek ook eens zal kopen, zo weet ik dan meer hoe ik een mooie plaatje der op kan zetten 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven