Irritante bejaarde & zijn pensioen

Ik hoop ooit bejaard te worden.. Het grijze haar heb ik al en dat staat me goed dus ik zie geen problemen daar. Die paar rimpels die er bij gaan komen.. Dat heeft ook zijn charme toch?  Minder snel zijn, ach ik ben nu al een luie donder dus ook daar No Worries! Maar mensen, als ik zo irritant word als de bejaarden die ik nu tegen kom.. Sluit ik mezelf op bij mijn Sanseveria’s.

In de flat waar wij wonen hebben ook een groot aantal bejaarden hun woning. Nu heb ik niks tegen het mengen van leeftijden in woningcomplexen, ik denk zelfs dat dit heel goed is en we hebben spontaan wel eens leuke gesprekken. Overigens heb ik ook niks tegen bejaarden, mijn oma is bejaard, maar sommige oudere mensen zijn.. irritant. Ben je bejaard? Voel je niet aangesproken, ik scheer nooit iedereen over 1 kam. ; )

Bejaarden en de lift

Sta je te wachten op de lift (sammie, jij luie donder) met de honden (ha!) want onze doggies kunnen geen trappen lopen. Of nou ja, ze zouden het wel kunnen maar ze zijn allebei bejaard (bink is 8 en Punk 13) en wij willen graag hun heupen sparen. Moet je 6 uur wachten omdat er 2 bejaarden boven staan te keuvelen en de lift open houden, ja ja dat hoor ik heus wel want ik hoor dat de lift verwoede pogingen doet om zijn deuren te sluiten maar iemand met een oude heup houdt deze tegen. Ik denk dan: Ik moet gewoon werken en heb niet de hele dag de tijd in tegenstelling tot bovengenoemde..

Mag ik eindelijk de lift in omdat deze bewegende doos mijn verdieping heeft bereikt stinkt het er naar mottenballen, sigaren en te lang niet gewassen kleding.. Of het ligt er vol met snoeppapiertjes want we hebben een bejaarde die vind dat een prullenbak te ver weg is. (Heus, ik neem normaal de trap for obvious reasons) Nog erger: De Bejaarde staat nog in de lift en heeft zelf een hond bij waardoor ik nog langer moet wachten.

arrogante bejaardeDe arrogante bejaarde

We hebben ook een hele bijzondere Bejaarde in de flat.. Of vooral zij vind zichzelf heel bijzonder want ze heeft altijd recht op de lift ondanks het feit dat ze nog heel fit en vitaal is neemt zij niet de trap. (bewegen is goed voor je, dat houdt je jong en flexibel!) Ook is ze een beetje dom of arrogant of beide. Punk is niet zo gediend van andere honden, dat weet ik, dat weet Punk, maar dat weet deze bijzondere arrogante Bejaarde ook, toch loopt zij altijd met haar hond vlak langs onze honden, betreed zij het gras veld als ik daar al sta met onze honden en maakt er zo iedere keer een spektakel van. De honden gaan allemaal door het lint, vertellen elkaar dat ze elkaar gaan afmaken als die stomme baasjes de riem los zouden maken en vertellen elkaar dat de ander poep is. Jaja ik versta hondentaal ; ) Wat mevrouw arrogante Bejaarde dan doet? Glimlacht een keer dom naar ons en loopt uiterst traag verder.. Op dit moment zie je een Sammie worstelen om de honden in bedwang te houden en tegelijkertijd koken.

De rollende bejaarde

Dan is er nog de mannelijke Bejaarde die zich zelf altijd op vier wielen de lift in moet persen, hij heeft zo’n hip karretje met motortje. Deze rollende Bejaarde kan wonderlijk wel rennen en lopen zodra hij zijn hangbejaarde vriendjes in het park heeft gevonden.. Ook bevond deze Bejaarde zich eens in een bijzonder uitdagende situatie: Tommy staat met zijn handen vol te verhuizen en iemand vraagt aan deze rollende Bejaarde of hij even op het knopje wil drukken wat de voordeur opent. Wat denken jullie dat deze rollende Bejaarde deed om zich zelf te redden uit deze situatie?

De rollende Bejaarde sprak: Ik heb mijn hele leven al lang genoeg gewerkt en dit land opgebouwd ik maak zelf wel uit of ik op een knopje druk.

Wait.. Whut? WTF? HET GAAT OM HET DRUKKEN OP EEN KNOPJE JIJ VERWENDE BEJAARDE! Want dat is het, deze bejaarde is verwend! De huidige 65-jarigen hebben de geweldige tijd van verzorgingsNederland beleefd en zijn verzorgd en vertroeteld van de wieg tot de kist. Ik wil deze bekende uitspraak van de gemiddelde boze bejaarde even onderuit halen, de bejaarde die roept dat hij zijn hele leven hard heeft gewerkt voor zijn pensioen.

bejaarde irritantEven over dat pensioen

Tegenwoordig betaalt een werkende vanaf zijn 21ste pensioenpremie. Sterker nog, de startleeftijd is in 2007 verlaagd van 25 naar 21 jaar. De verwende boze bejaarden zijn dus pas vanaf hun 25ste gaan bijdragen aan hun pensioen. Al heeft hij gewerkt van zijn twaalfde tot zijn 50ste, hij ging pas meebetalen op zijn 25ste. Deze beste man heeft dus helemaal niet zo lang hard gewerkt voor zijn pensioen want hij ging ook nog eens veel eerder met pensioen als dat wij (de huidige werkende mens) zullen doen. Als er nog zoiets als pensioen bestaat tegen de tijd dat ik 70 ben.

Omdat hij veel minder heeft betaald aan zijn pensioen is het nu mijn geld wat zijn huur betaald. De pensioenpremies die hij heeft betaald gingen er van uit dat hij na stoppen met werken hoogstens nog 7 jaar zou leven, tegenwoordig worden we met zijn allen veel ouder (whoopie!) en moet hij gemiddeld 13 jaar met die centjes doen. Dat is het dubbele en hij had al niet genoeg betaald. Wie vult dat aan? Nou heel eenvoudig, wij de mensen die nog werken en die ook gewoon nog heel wat jaren langer moeten werken dan de mensen die met pensioen gingen toen zij de leeftijd behaalde van 55-60. Om de black holes te vullen bij de pensioenfondsen zijn de pensioenpremies sinds 2000 gemiddeld met 50 procent verhoogd. 50 procent!

Dus wij betalen meer premie, moeten gemiddeld 53 jaar werken voordat we daar mee mogen stoppen en dus ook zo lang premies betalen, wij betalen ons scheel aan belasting en die belastingcentjes worden ook weer gebruikt om de pensioenen te betalen van de bejaarden die nu van hun pensioen genieten. De Bejaarde die nu te beroerd is om de deur open te houden en naar ons roept dat hij al lang genoeg heeft gewerkt..

Het kan aan mij liggen maar.. Iets klopt er hier niet.. ; )

31 gedachten over “Irritante bejaarde & zijn pensioen”

 1. Amen! hahaha en ja ze zitten er helaas tussen van die principe bejaarden, dat kreeg ik in de eighties al mee overigens, toen ik zelf nog tiener was? Nou ja, 17, klaar met school en gaan werken in een supermarkt. Bij de training dacht ik dat ik zou horen dat ik vooral in de pauze van mijn eigen oude school moest op gaan letten voor jatwerk, toen ik er zelf nog opzat nog niet zo lang geleden, mochten we namelijk maar met 2 tegelijk naar binnen en dat werd gemonitord… Nee, geloof me, ik moest op gaan letten op de bejaarden… die waren nog erger werd mij vertelt qua jatwerk, en boy, wat een gelijk hadden ze, maar ook hier, niet elke bejaarde, op het laatst wist je wel op wie je moest letten eventueel 😉

  X

 2. Hahaha, ik snap wat je bedoelt. Je hebt er zulke zuurpruimen tussen zitten. Ik snap dat écht niet hoor. Toen ik nog in de winkel werkte, dachten ze ook altijd dat ze wel even voor mochten en konden ze behoorlijk irritant zijn. Dat vind ik jammer, alsof iedereen in hun ogen minder is. Gelukkig zijn er een hele hoop die niet zo zijn! 🙂

 3. Oh geweldig! Ik herken ze allemaal! Ik heb in een serviceflat voor ouderen gewerkt. Nou, dan weet je het wel Hahaha, wat een heerlijk artikel dit.

  1. Oh ja, helemaal mee eens! Er zijn er bij die gewoon echt een gevaar op de weg zijn! Veel te langzaam rijden, niet goed kijken, met 70km invoegen op de snelweg.. Engerds zijn het! 😉

 4. Nou, je legt precies de zere vinger op de plek! Ik kan ook heel slecht tegen dit soort gedrag, net zoals dat ze hun plek opeisen in het openbaar vervoer terwijl ik best bereid ben om mijn plek af te staan maar niet als het wordt geëist. Ik zou ook absoluut niet geschikt zijn om met bejaarden te werken, zo weinig geduld…

 5. Ik heb toch best wel een beetje gelachen om dit artikel. Wat geniaal geschreven, ‘de rollende bejaarde’, BRILJANT! Leuke blog trouwens, origineel!

 6. Een kostelijk logje Sammie… LOL.
  Ja je hebt gelijk hoor, sommigen zijn echt vreselijke zeurpieten en lekker zo eigenwijs als ze groot zijn.
  Is dat mijn voorland over een paar jaar? 😉 OMG ik hoop van niet…
  Want ik heb dan wel de leeftijd maar voel me echt NIET bejaard hoor haha…

 7. Ja, er zitten me toch een paar aso bejaarden tussen. Om niet goed van te worden! Ik moest wel lachen om je artikel. Je schrijft het zo leuk, maar er zit wel een kern van waarheid in. Bejaarden gaan er altijd van uit dat ik nog jong en gezond ben. Niets is minder waar, maar dat zie je aan de buitenkant niet (ok, ik ben nog wel jong). Ik word in het OV vaak voor asociale jongere uitgemaakt omdat ik niet opsta voor oude mensen en ze ook niet help met zware spullen. Ik ga ze niet uitleggen waarom want dat gaat ze niets aan, maar mijn punt is dat zij vaak vinden dat ze overal recht op hebben omdat ze oud zijn en hun hele leven al gewerkt hebben en het de normaalste zaak van de wereld vinden dat alles nu om hun draait. En dan heb je nog de lieve oudjes… 😉

 8. Ik werk in een bejaardentehuis & hoe graag ‘k m’n job ook doe, ik begrijp je ‘frustratie’ volledig 😉 Ik heb deze post echt met een smile van m’n ene oor tot ’t andere gelezen, van begin tot eind. Hilarisch! Maar zeer goed omschreven, dat ’t niet kwetsend overkomt 😉 Want je moet weten, soms kunnen ze wel eens irritant zijn, er zijn heus wel fijne momenten te beleven met die mensen (soms :p )

 9. Hahah Sammie want ben ik blij dat je dit hebt verwoord. Ik kan me namelijk ook echt kapot ergeren soms. Eigenlijk heel zielig voor ze, maar dan denk ik weer: hoezo zielig, als je ouder bent mag je je niet opeens onbeschoft gaan gedragen.

 10. Hahaha geweldig dit!
  Ik werd een keer onbeschoft genoemd door een bejaarde vrouw in de tram omdat ik niet voor haar opstond. Ik zat daar echter met een paar krukken in mijn handen omdat ik net was geopereerd aan mijn knie. Dit terwijl ik daarvoor serieus nog zat te overwegen om op te staan!

 11. Oh, ik kan mij ook zo ergeren aan bejaarden / gepensioneerden… zeker in de winkel als ze je willen voorsteken aan de kassa… ooit ben ik eens omver gereden geweest, die moest en zou voor mij aan de kassa zijn…

 12. Haha, ik ga morgen weer op bezoek bij onze Zonnebloem-oma van 94, dus dan kom ik er misschien eentje tegen 😉 Ik heb een tijdje in de thuiszorg gewerkt en vond het echt vreselijk. Ik werkte op een bepaald moment drie keer in de week bij een vrouw, die ik vroeg of ze zich de strenge winter van ’63 nog herinnerde. Zegt ze: “Ik heb zoveel ellende gehad in m’n leven, als ik dan ook nog zulke dingen moet onthouden.” WTF? Maar goed, onze Zonnebloem-oma is fantastisch gelukkig. De uitzondering :p

 13. Lach me rot hahah! Dat stukje met die honden en bejaarden die dan heel langzaam voorbij komen met hun hond terwijl ze weten dat je hond die andere hond niet uit kan staan is zoooooo herkenbaar! NIet alleen bejaarden doen dit trouwens hoor haha. Ik had er trouwens nog niet eens overna gedacht op die manier van dat pensioen. Mooie insteek sam!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven