Italië, wat was je prachtig!

Het einde van het jaar komt in zicht. Het is koud en de zomer laat zich nog lang niet zien. De vakantie lijkt alweer maanden geleden, de tijd in Italië dit jaar was heerlijk. Ik ging er voor het eerst naar toe en werd zo verliefd dat we nog een keer gingen. Italië heeft dit jaar mijn hart gestolen. Ik heb er al meerdere blogjes over geschreven, maar wil toch nog iets vertellen over onze laatste vakantie daar.

Ik heb het natuurlijk al regelmatig over die vakantie gehad en liet jullie allemaal meekijken naar de mooie dorpjes en steden die we daar bezocht hebben. Zo kwam Cervo, dat prachtig plekje aan de kust aan bod. Waar we heerlijke pasta aten met uitzicht op zee. Ik vertelde jullie over Dolcedo, het kleine dorpje op loopafstand van ons vakantie verblijf in de bergen, Lecchiore. Ook daar vlakbij het luchtballonnen gehucht Bellissimi. We bezochten een oude spookstad die nu bewoond word door creatievelingen, waar kunst te koop is en je heerlijk kunt eten. Bussana Vecchia. En ik liet jullie ook Dolceacqua zien, het middeleeuwse dorpje tegen een berg aan.

Al deze plekken waren prachtig, hadden hun charme en veroverde mijn hart met hun smalle middeleeuwse straatjes. Ik zou er zo naar toe terug willen, maar dorpjes bezoeken was niet het enige wat we gedaan hebben. Zo hebben we iedere avond heerlijk gegeten en 3 avonden in de grote tuin bij het zwembad gebarbecued. We genoten van het zonnetje en namen bijna iedere ochtend een duik in het zwembad.

Iedere trip die we maakten begon met de route de berg af, smalle bergweggetjes waar ik met zweethandjes in de auto zat. Wel genietend van het uitzicht uiteraard. Die zelfde bergweggetjes die eigenlijk niet geschikt zijn voor grote auto’s moesten we uiteraard ook weer op. Na ieder uitstapje, na iedere boodschap weer terug de berg op. Hoe vaak we het ook deden, mijn zweethandjes bleven.

vakantie-italie

pier-italie

Boodschappen doen in Italië was trouwens ook de bom! Alles vele malen goedkoper dan hier in Nederland, het fruit allemaal zo veel mooier en lekkerder en de drank was ook goedkoop. We bezochten de camping waar Tommy vroeger altijd mijn zijn ouders kwam en later met zijn vrienden ook ging fietsen. Helaas zag dat er niet meer zo mooi uit als dat het ooit geweest was, maar de pier waar hij altijd ging zwemmen en snorkelen was gelukkig weinig veranderd.

italy-lecchiore

Ook liepen we het bergweggetje vanaf ons verblijf een stukje af, wandelde een stuk het bos in kwamen bij een prachtig beekje. Mini watervalletjes en diepe kuilen met helder maar koud water. Dit was nog precies als in Tommy zijn herinnering en we hebben er een paar uurtjes doorgebracht. Ook ik ben het water 2 x ingesprongen, maar het was zo freaking koud. Tommy heeft er weer fijne herinneringen kunnen ophalen, is er tig keer in gesprongen, dus ook dit was een geslaagde dag. Fijn om te zien dat iets van zo lang geleden er nog steeds is. Dat het stukje natuur hier nog net zo mooi was als dat hij altijd vertelde.

Het was genieten om op willekeurige plekken cactussen te zien groeien, groot en vol vruchten. We hebben cactusvijgen gegeten en veel meloenen. Tommy ging in Imperia naar de kapper, we shopte een middag en vonden de Italiaanse winkel Coin geweldig. We aten heerlijke pizza’s in fijne restaurantjes en genoten van de rust in de enorme tuin voor het slapen gaan.

zosammieenzo zee

We gingen naar zee waar ik mijn hart kon ophalen, ik vind de zee zo prachtig om te zien en geniet van de geur. We zagen veel palmbomen, prachtige oude gebouwen en veel mooie graffiti. Ik werd door duizenden muggen op mijn benen geprikt (zie die mooie donkere plekken op mijn kuiten) en genoot van de zon en de warmte. We dronken er heerlijke koffie en genoten allebei van al het moois in Italië, we genoten van de relaxte sfeer en van elkaar.

Italy, you were lovely!

11 gedachten over “Italië, wat was je prachtig!”

  1. Het komende jaar, laat mij raden waar jullie heen gaan 😉 Prachtig mooi, en ook dan, neem je camera mee! Ik heb weer even mee genoten van dit prachtige stuk, aan foto’s, de filmpjes kijk ik later even 😉

    x

  2. Wauw klinkt echt super gaaf!!! 🙂 lijkt me echt tof om een road trip te maken in Italie alleen mijn vriend vind het niet leuk om te rijden helemaal naar Italie 🙁 .

  3. Leuk om je enthousiasme over Italië steeds weer terug te zien komen! Het is echt jouw land he? Ik heb er zelf meer een haat/liefde verhouding mee maar dat komt ook deels door het mindere weer dus ik wil zeker nog een keertje terug.

  4. Mooie foto’s, Italië staat al heel lang op mijn wensenlijst. Ben wel heel nieuwsgierig, maar wat staat er op je rug? 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven