selfie sabbiadoro

I’ve got the ‘after vacation’ blues

Echt waar, ik ben al even terug van vakantie en ik had me voorgenomen om na thuis komst weer lekker te gaan bloggen. Het bleef hier echter langer stil dan ik gedacht had, ik had er gewoon even geen zin in. Voor het eerst sinds jaren was ik echt een beetje sip na de vakantie, weer gaan werken is nooit erg leuk, maar dat was niet het enige waardoor ik een beetje sombertjes was. Zelfs Tommy had er last van.

We zijn op vrijdag avond (29 juli) laat thuis gekomen, Bink heb ik zaterdag ochtend gelijk opgehaald en het draaien van wasjes begon. We miste Italië op zondag al, ik was en ben uiteraard blij om Bink weer bij me te hebben en ben mijn mams ontzettend dankbaar voor de goede zorgen (lees: Ik kreeg een stront verwende bulldog terug die bijna geen simpele brokken meer wilde eten, maar daar zijn oma’s voor) Dus mams, bedankt voor het zorgen van mijn liefste ; ) Bink is inmiddels weer gewend aan brokken, wij zijn weer gewend aan het werk ritme, het is fijn om te douchen zonder badslippers aan en de was is bijna helemaal weg. Mijn moestuintje doet het nog super dankzij de goede zorgen van onze buurvrouw en ik heb best wat leuke foto’s van de vakantie.

driving
Kiekje vanuit de auto, ik mis dit!

Ik mis Italië alleen vreselijk! Ik ben smoor verliefd geworden op het land en voel nu een soort van liefdes verdriet. Dit klinkt allemaal vreselijk dramatisch zo voelt het ook ; ) en dat is het natuurlijk niet, maar het overkomt me wel voor de eerste keer. Ik ben nog nooit zo sip geweest na een vakantie in het buitenland, Italië heeft echt waar mijn hart gestolen en het voelt alsof ik een stukje daar heb achter gelaten.

Genoeg drama.

Sam, doe ff normaal. Ik hoor het je denken en ik snap het, ik denk het ook als ik dit schrijf maar mennn, de vakantie was zoooo goed, zo fijn, zo mooi en alles. ; ) Tommy had het niet zo erg als ik, maar zelfs hij had nergens zin in de afgelopen week, ook hij wilde het liefst direct terug. We hebben echt nog geen kont gedaan, de verplichte boodschappen voelde zelfs als een martel middag en de pizza’s hier smaken lang niet zo goed als in Italië. Dat we thuis kwamen met regen en de zomer in Nederland ver te zoeken is hielp ook niet echt mee. Het is verdomme augustus en het blijft maar regenen, het lijkt wel herfst!

koffie
Ons laatste bakkie in Italië.

Nu dan echt genoeg drama..

Nou goed, omdat ik niet met mijn beste beentje thuis ben gekomen had ik ook even geen zin in bloggen, die tijd is weer voorbij. I’m back! En daar kan ik zelf maar beter aan wennen ; )

Er zullen dus wat blogjes komen over onze vakantie, ik had van te voren wilde plannen en nam mijn statief mee en nog meer zooi. Ik zou veel foto’s maken, iedere dag, zodat ik veel leuks aan jullie kon laten zien. Hier is geen kont van terecht gekomen, ik heb zo genoten van Italië, van onze eerste vakantie samen dat ik eigenlijk niet met mijn blog bezig ben geweest. Ik was af en toe aanwezig op Snapchat en heb enkele foto’s op Insta gezet, maar het statief is zijn tas niet uit geweest en het zijn vooral de standaard persoonlijke vakantie foto’s geworden.

Ik zie dit als een goed teken, ik heb zo waanzinnig genoten van mijn vakantie, van Tommy, van het land en al zijn mooie gezichten, ik heb echt vakantie gevierd. De leukste foto’s kan ik niet delen want daar staat Tommy op. Uiteraard heb ik wel wat foto’s om te delen met jullie, maar van mijn wilde plannen is niks terecht gekomen.

Nou, dat was dan mijn drama personal update, bedankt voor het lezen ; ) en tot snel!

29 gedachten over “I’ve got the ‘after vacation’ blues”

 1. Oooh wat heerlijk dat jullie zo’n geweldige vakantie hebben gehad. Feitelijk is dit alleen maar het teken dat jullie vakantie awesome was. Wel heel erg herkenbaar. Ik had het ook na mijn vakantie in Turkije, wij blijven maar in een jubbel stemming hoe geweldig het was en hoe stom het hier was.

  Leuk dat je er weer bent met bloggen. Hopelijk veel blogs over de vakantie zodat we een beetje kunnen mee genieten 🙂

 2. Fijn te horen dat je genoten hebt van je reis naar Italië. Ik kan best begrijpen dat je ’t nu wat lastig hebt na een deugddoende vakantie & daar hoef je je helemaal niet schuldig om te voelen.
  Wat de foto’s betreft, don’t worry about it. Ik ben al blij dat je genoten hebt 😉 (ik val precies in herhaling :p )

 3. Fijn toch dat de vakantie je zo goed is bevallen! En offline is nog steeds belangrijker dan online 🙂 Wel leuk om weer iets van je te lezen!

 4. Ik lig dubbel gevouwen hier om Bink en je moeder, hahahaha hier was het altijd andersom, Lycos kwam, mijn ouders brachten zijn eigen voedsel en snoepdingen mee van alles en nog wat, van kauwbotten tot gewoon koekjes, maar meneer weigerde dan te eten hier… En ging heel zielig kijken, de eerste keren ging ik dus ook erop uit om… te zorgen dat hij at, en hij at ook brood mee, ik eet dat dus amper, dus meneer kreeg gewoon bolletjes enzo, liefst harde, kaiserbroodjes, en toen zeiden mijn ouders….

  Hij zit je in de zeik te nemen…. je moet even stoppen, hij gaat vanzelf wel eten, en inderdaad, grrrrrrrrr hahahaha

  De rest snap ik ook, het komt zoals het komt, ik heb ook even zo’n periode gehad maar gek genoeg is het dan andersom, dan heb ik er geen zin meer in omdat ik al van alles heb moeten doen, werken, gesprekken, noem het op, sollicitaties, cv maken, pfffffffffff als ik er dus even niet ben? Ben ik weer aan de haal met andere zaken. 😉

  X

 5. He, het is vakantie! Dan hoeft niks en alles mag :-). Wat fijn dat je zo hebt genoten! Jammer van je liefdesverdriet maar dat zal vast slijten, volgende keer gewoon weer naar Italie!

 6. Fijn te horen dat je zo hebt genoten! Ik snap je helemaal, ik voelde me na mijn trip naar Londen een beetje sip. Ik wilde er echt zo graag blijven… Daar ligt echt mijn hart<3

 7. Oh jawel, ik kan me dat zo goed voorstellen, die heimwee. Ik heb het destijds gehad met Antwerpen. What??? Ja echt! We waren verliefd op de stad en konden er zelfs gaan wonen. Gelukkig niet gedaan achteraf, maar je kan echt verliefd worden op een land of een stad. Mooi man.

 8. Ahh ik begrijp het wel hoor, zo’n dip na de vakantie. Als je een tijdje in zo’n prachtige omgeving bent geweest zonder verplichtingen, dan is het helemaal niet zo gek dat je bii thuiskomt baalt. Ik vind het ook altijd lastig als ik weer thuis ben. Het is overigens wel een goed teken, want dan heb je het heel leuk gehad op vakantie haha!
  Vond je Snapchats allemaal erg leuk trouwens. 🙂

 9. Joh, niets moet! Geen zin? Dan niet doen! Mijn motto 🙂 Mijn blogdip duurt inmiddels bijna 2 maanden. En toch denk ik dat ik binnenkort wel weer inspiratie en/of zin zal krijgen. En zo niet? Tja, dan niet… I like your hair! Volgens mij heb ik dezelfde kleur. Ik ben het aan het laten groeien en zit nu in de wat-een-suffe-trutten-kapsel-inclusief-mat-in-de-nek-fase 🙁 Als ik jouw kapsel zie is de verleiding groot om het weer af te knippen 😉 Mooie plaatjes van Italië! Gaaf hoe helder de kleuren zijn!

  1. Thanks! Mijn haar was grijs, het is nu meer geel blond.. Heb even geen zin om er iets aan te doen 😉 Kort haar vind ik heerlijk, vind het alleen wel een nadeel dat ik nu vaker naar de kapper moet om het model te behouden.

 10. Zo herkenbaar, terugkomen van de vakantie en er dan zo’n gevoel aan over houden. Gelukkig betekent het wel dat de vakantie heerlijk was en dat kan ik me wel voorstellen als ik je foto’s met mooie uitzichten zie.

 11. Geen zin in bloggen na terugkomst herken ik, had ik ook na mijn weekje camping. En ik zat niet eens in Italië. 😉 Lijkt mij een prachtig land en ik wil daar zo graag nog eens naartoe! Kan best begrijpen dat je een beetje liefdesverdriet ervaart bij het verlaten van dat prachtige land. Volgend jaar weer? haha. 😉

 12. Ik vind dat helemaal niet raar. Als reiziger herken ik het juist. Ik laat altijd een klein beetje van mezelf achter op elke bestemming. Op de ene plek iets meer dan de ander. Ik had het voor het eerst het sterkst toen ik een paar maanden in Australië had gereisd. Toen ik thuis kwam was mijn lichaam hier, maar mijn geest nog daar. Pff… ik had echt moeite met aarden .

 13. Was dit pas jullie eerste vakantie samen? Ja, dan slaat zo’n vakantieblues er helemaal heftig in! Ik heb het ook al vaak gehad hoor en nee, er zijn geen tips voor. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk dat vakantiegevoel vast houden maar eenmaal thuis begint de gebruikelijke ‘ellende’ weer en verdwijnt dat heerlijke vakantiegevoel rap naar de achtergrond. Voor het eerst in jaren had ik het niet na afloop van onze trip naar Zweden, ook heel merkwaardig…

 14. Mooi dat je vakantie zo goed geslaagd is.. En Italië is prachtig, maar nog steeds mijn land niet, terwijl ik er ook net geweest ben hè. Nu weer over tot de orde van de dag, zal niet meevallen nee. Benieuwd naar je foto’s..

 15. Welkom terug! En gewoon lekker veel herinneringen ophalen van Italië. Het is trouwens een feit dat pizza’s in Nederland lang niet zo lekker smaken als in Italië;-)

 16. Aaah nou je hebt in ieder geval genoten! Heimwee snap ik wel een beetje, ik heb dat nu met Limburg en Duitsland. Ben sinds gisteren terug en mis het nu al. Het is altijd fijn om in een andere omgeving te zijn. Italië ziet er trouwens prachtig uit!

 17. Ahhh zo herkenbaar! Heel veel succes Sammie. Ik hoop dat je snel weer vakantie kunt gaan. Moest lachen om Bink en je moeder 😉 yup oma’s ik weet er alles van.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven