essenza jersey

Jersey beddengoed, zachter wordt het niet.

Tommy en ik zijn toegetreden tot de fanclub van jersey beddengoed ; ) Bestaat die dan Sam? Geen idee, maar we zijn fan. Mijn hemel wat ligt dat lekker zacht! Hoe heb ik zoveel jaar zonder kunnen doen? Ik wil eigenlijk niets anders meer op bed! Uiteraard gebruiken we ons andere beddengoed ook nog, maar jersey is nu favoriet.

Over jersey.

Jersey is een gebreide stof waarvoor één enkele draad wordt gebruikt. Jersey is dus geen echte stof soort, maar een verzamelnaam voor een aantal stoffen met een bepaalde breibinding. In het geval van jersey dekbedovertrekken wordt meestal katoen gebruikt. Door de gebreide structuur heeft jersey meer rek dan geweven stoffen. Katoenen jersey combineert de rekbaarheid van een gebreide stof met de natuurlijke eigenschappen van katoen. Daardoor voelt het zo zacht aan! En zacht is het zeker. De stof doet mij denken aan zo’n lekkere ruime sweater. Het is bijna knuffelbaar ; )

essenza Otis
dekbedovertrek jersey

Jersey beddengoed van Essenza.

Onze eerste set jersey beddengoed kocht ik bij Smulderstextiel. Een tijdje geleden hadden zij een leuke aanbieding als je 2 sets kocht, de tweede was voor de helft van de prijs. Ik wilde nog heel graag de Essenza Guy set in het bruin en besloot van de aanbieding gebruik te maken en nog een Essenza set te bestellen. Tommy wilde graag nog een groene set en daarom kocht ik ook de Otis set van Essenza. Zo blij dat ik dat gedaan heb! Die bruine is prachtig hoor, maar het Otis dekbedovertrek ligt zo super zacht! Het jersey beddengoed van Essenza is super zacht en voelt heerlijk comfortabel aan op de huid. Het is super elastisch en soepel en het is een plezier om naar bed te gaan als deze set op bed ligt.

Jersey beddengoed

Het Otis dekbedovertrek van Essenza heeft een prachtige olijfgroene kleur. Ik ben er een beetje verliefd op. Nog een groot voordeel van jersey beddengoed is ook dat het niet kreukt. Wassen, ophangen en terug op bed en het ziet er weer top uit! We hebben er inmiddels ook een jersey hoeslaken bij. Nu we onder jersey beddengoed zo lekker lagen, wilden we ook op jersey stof liggen. Ik bestelde een hoeslaken van Walra omdat die super goed om ons dikke matras passen. Het is niet zo extreem super zacht als het beddengoed van Essenza, maar ligt zeker vele malen zachter dan onze katoenen hoeslakens. Ik denk dat de katoenen sets voorlopig even in de kast blijven liggen ; )

Hebben jullie jersey beddengoed?

4 gedachten over “Jersey beddengoed, zachter wordt het niet.”

  1. Dat klinkt goed en ziet er inderdaad heerlijk zacht uit! Misschien eens opzoeken als aanvulling op het nieuwe bed wat deze week komt, die heeft een andere maat dus we hebben toch nog beddengoed nodig.

  2. Nee ,wel gehad, onderlakens alleen, wij zijn van het pure katoen wat telkens lastiger te vinden is in de winkels dan. 100% katoen, heerlijk fris juist en koel. Zomer en winter!

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven