tomsam2023zakynthosjuli

Juli was fantastisch met veel Grieks

De maand juli was geweldig en dat kwam voornamelijk omdat we in die maand 2 weken op vakantie waren. Mijn oom is afgelopen maand 60 geworden en wilde dat dit jaar vieren met de familie op een Grieks eiland. Ik heb er ontzettend van genoten! De laatste maand van juli was wat minder met al die regen in Nederland.

De eerste week van juli waren we nog thuis en waren we gewoon aan het werk. Het weer was best lekker en ik kon komkommers oogsten. Ook kwam er een mooie bos bloemen binnen van mijn mams om ons te feliciteren. 2 juli waren we alweer een jaar getrouwd! We zijn die avond samen even bij de Griek in het dorp wezen eten om het toch een beetje te vieren. Verder hebben we er niets aan gedaan. Ik ben die week vooral druk geweest met alle was weg werken en langzaam de koffers inpakken. De vrijdag avond hebben we nog gezellig geborreld met de buren en de zaterdag zijn we lekker thuis gebleven. De eerste zondag van juli vlogen we met de hele familie naar Zakynthos. We hadden afgesproken op het vliegveld in Eindhoven, onze buuf was zo lief om ons weg te brengen.

juli2023vak

Op het vliegveld in Eindhoven kwam de familie samen en ook de buurtjes van mijn oom. We waren allemaal uitgenodigd om met z’n allen op vakantie te gaan en mijn ooms verjaardag op het mooie eiland te vieren. Ik was nog nooit in Zakynthos geweest dus was erg benieuwd en vond het ook wel een beetje spannend dat we 2 weken met z’n allen zouden zijn. Zou dat wel goed gaan? De eerste week waren we met z’n elven. Nou, het ging fantastisch en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog momenten heb dat ik iedereen bij elkaar mis. Ik heb zo ontzettend genoten en die 2 weken gingen veel te snel voorbij!

De avond van 9 juli kwamen we aan op Zakynthos en werden er drie auto’s afgehaald bij het verhuur bedrijf. Daar zijn we mee naar het appartementen complex gereden dat mijn oom geboekt had. We kregen daar een zoete welkomst cocktail en werden daarna allemaal per stel voorzien van uitleg over de appartementen. Tommy en ik hadden een appartement op de eerste etage, naast het appartement van mijn tante en haar vriend. Nadat we de koffers hadden gedumpt en zomerse kleding hadden aangetrokken zijn we weer terug naar beneden gegaan naar de bar / restaurant bij het zwembad. Daar hebben we de eerste avond met z’n allen gegeten. De sfeer zat er gelijk al lekker in en het was nog heerlijk warm. De eerste volle dag daar zijn we allemaal in de buurt van het zwembad gebleven en daarna is iedereen elke dag een beetje zijn eigen weg gegaan. Continu op elkaars lip zitten was niet de bedoeling, het moest wel gezellig blijven ; )

De dag van mijn ooms verjaardag was voor mijn oom zelf een verrassing. Als cadeau hadden we met de familie een tour over het eiland geregeld met een bus en reisleider, een boottocht met een speedbootje, een lunch en uiteraard hebben we in de avond ook met z’n allen de verjaardag gevierd met lekker eten en drankjes. De dames van het appartement hadden balonnen bij de tafel gehangen en mijn mams had een 60 vlag mee genomen. Mijn tante had een liedje geschreven wat we met z’n allen nog gezongen hebben en er lagen 60 jaar viltjes op tafel. Het was een heerlijke dag, super gezellig en echt genieten. Het tochtje met de boot was ook super leuk. Heel tof om het eiland vanaf het water te zien, dat leverde heel veel mooie uitzichten op.

zakynthosvak2023samtom

De ene dag gingen Tommy en ik samen op pad, de andere dag gingen we met z’n vieren met de auto op pad. We keken iedere dag wat iedereens plannen waren en beslisten zo wie een auto mee nam. Dit verliep allemaal super soepel en zo hebben we ook met iedereen wel een dagje uit gehad. Zonder het af te spreken kwamen we allemaal altijd weer samen bij het zwembad als iedereen terug kwam van z’n dagje weg. Dan deden we even een drankje en vertelden we allemaal waar we die dag geweest waren. In de avond gingen we vaak weer onze eigen weg, tenzij we met z’n allen gingen eten. De eerste week hebben we meerdere malen met z’n allen gegeten. Ook hebben Tommy en ik in de de eerste week al een groot deel van het eiland verkend met de auto. Zakynthos is niet enorm groot, dus met een auto kan je het hele eiland in een paar dagen wel zien.

Na de eerste week gingen de buurtjes van mijn oom weer naar huis, die konden helaas niet langer dan 1 week mee vanwege werk. Toen waren we nog met z’n negenen. Wij hadden toen nog een hele week te gaan, maar gek genoeg ging die sneller voorbij dan de eerste week. De tweede week op Zakynthos was het ook een paar dagen 40 graden of zelfs nog iets warmer. Dat was eigenlijk net iets te, maar toch gingen we daar niet over klagen. We deden gewoon alles heel rustig aan en koelde regelmatig af in het zwembad of in zee. In de avond / nachten bleef het ook echt warm. Ik had 1 lange broek en een vest bij me, maar die heb ik helemaal niet aan gehad. Korte broek en topje of shirtje waren echt warm genoeg, je ondergoed was eigenlijk al warm genoeg : D De tweede week vloog voorbij en we scoorden een cadeautje voor onze buren, die voor de tuin hadden gezorgd en die ons ook weer op zouden komen halen van het vliegveld. Uiteraard kochten we zelf ook een souveniertje en er gingen een aantal flessen heerlijke olijfolie mee naar huis.

juli2023griekenlandvak

Die tweede week ging veel te snel en voordat we het wisten stonden we weer op Nederlandse bodem. Dat was wel even wennen, van 40 graden naar koud en regenachtig weer. Het leek wel herfst in Nederland! De maandag hadden we nog vrij en op dinsdag 25-7 gingen we weer aan het werk. Dat was vreselijk afkicken! Ik had er de eerste week echt moeite mee. Het weer in Nederland vond ik vreselijk en ik baalde dat de zomer in Nederland gewoon niet leek te beginnen. Weer iedere dag werken was uiteraard ook weer even wennen, maar gelukkig hebben we nog een week vakantie in het vooruitzicht om thuis te chillen. We sloten juli af met een heerlijk Almhof toetje, mijn favoriet : ) We aten bij mijn schoonouders heerlijke nasi en verwijderde zoveel mogelijk onkruid uit de tuin als het even niet regende. Ook kocht ik 2 paar nieuwe slippers, ik had in Griekenland niet kunnen slagen en besloot bij thuis komst gelijk online te kijken.

vakantie2023samtomzakynthos

Over Zakynthos later meer, maar dit vond ik de hoogtepunten: Heerlijk relax lezen, samen zijn met de hele familie en daar echt van genieten, weer 2 weken iedere dag mijn mams zien, ontzettend lekker eten, de boottocht, het rotsstrand wat Tommy en ik samen bezochten en waar we het plekje helemaal voor ons zelf hadden, avondje winkelen in Zakynthos stad, vreselijk lekkere lokale kaas en zo ontzettend veel mooie uitzichten op de zee.

Ik duim keihard dat we nog een mooie, zonnige en warme nazomer krijgen hier in Nederland. Zou toch leuk zijn om nog even van de tuin te genieten zonder regen 🙂

3 gedachten over “Juli was fantastisch met veel Grieks”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven