Jup, weer een tag…

De Songtag-st om precies te zijn. Ik werd door Marion aangetikt om deze tag in te vullen en een paar dagen later kreeg ik ‘m ook van Elaintje. Grappig is dat ik pas bij Elaintje ontdekte waarom er st achter de naam van de tag staat. Songtag-st.. Als je het hardop zegt dan valt het muntje ineens : ) Deze tag gaat dus over songteksten! Deze tag werkt iets anders dan de standaard vragenlijstjes, je krijgt vijf liedjes overgedragen door degene die jou heeft genomineerd en uit elk liedje kies je de zin die jij het allermooist vindt.

Omdat ik door Marion en Elaintje getagd ben heb ik 10 liedjes gekregen.. Thanks ladies! Vandaag doe ik ze dus alle 10 maar gelijk.

Van Marion kreeg ik de volgende nummers..

♫ How Long Will I Love You – Ellie Goulding De tekst is niet zo heeeeel uitgebreid van dit nummer, vooral veel herhaling maar ik ga voor: As long as stars are above you, And longer if I can.

♫ Mirrors – Justin Timberlake Hm, lastige, niet mijn favo nummer. And if I could, I would look at us all the time.

♫ Mr. Jones – Counting Crows Dit nummer kende ik eerlijk gezegd niet.. Ik ga voor I’m going to be just about as happy as I can be. Past wel bij mij.

♫ Jigga What/FaintLinkin Park ft. Jay-Z Dit nr was ook compleet onbekend bij mij : ) Heb de songtekst maar even opgezocht en heel eerlijk.. Heb een beetje moeite om een mooie zin te vinden hoor. Nee sorry, heb het geprobeerd maar vind het hele nummer niks.

♫ Cornflake Girl – Tori Amos Dit nummer kende ik dus ook niet, sorry, maar ik kan hier ook geen zin in vinden die ik onder het begrip mooi kan zetten.

Dan door naar de nummers die ik kreeg van Elaintje.

Superwoman – Alicia Keys Moeilijke dit, of misschien ben ik gewoon moeilijk hihi. Gotta find the strength in me

Born this way – Lady Gaga Ik ga voor de zin: “There is nothing wrong with lovin’ “who you are”

Happy – Pharrel Williams Ik vind dit zo’n schijt nummer en dat komt vooral door de radio.. Dit nummer werd op een gegeven moment ieder half uur gedraaid, vreselijk. Maar goed, mooiste zin uit dit liedje.. Ook met dit nummer kan ik er geen vinden, misschien komt het omdat ik het nummer niet wil horen of misschien komt het door de eindeloze herhaling aan tekst..

We come 1 – Faithless Would it not be madness to fight?

Don’t let go – En Vogue We can make it if we try, For the sake of you and I

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch nog best een lastige tag vond, soms vind ik het toch knap lastig om een mooie zin te vinden. Deze tag is bedacht door Celinemiene en het is de bedoeling dat ik 5 andere bloggers 5 nieuwe liefdjes geef….

Ik tag Joycerdt, FloorJacqueline, Ilse en Nina om de zinnen uit onderstaande nummer te halen die jullie het mooist vinden. Voel je niet verplicht om de tag over te nemen.

 1. Louis The Child – It’s Strange feat. K.Flay

2. OutKast – Ms. Jackson

3. George Ezra – Cassy O

4. Coleman Hell – 2 Heads

5. Ella Eyre – If I Go

30 reacties op “Jup, weer een tag…”

 1. Dit vind ik een fantastische tag, zo leuk om uren mee bezig te zijn en nummers te luisteren. Misschien vul ik hem ook nog eens in 🙂

 2. Woehoe wat een leuke tag! Alleen jammer dat je niet je eigen nummers kan uitzoeken, daar zou het nog een stuk persoonlijker van worden. Maar mooie regels heb je uitgekozen!

 3. Pingback: #67 | J . o y c e r d t

 4. Originele tag, vind ‘m super leuk! Soms zitten er echt super sprekende zinnen in een lied, dit is een leuke manier om ze te highlighten.

 5. Leuke tag!! Ik ken de nummers niet, ik ben gewoon blijven steken in de jaren 80 volgens mij.. en begin jaren 90 want heel veel nummers van nu ken ik echt niet.

 6. Haha leuk dat je hem hebt ingevuld! Maar Happy is zo’n vrolijk nummer! Ik snap het hoor. Bij het uitkiezen van nummers zijn er heel veel weg gestreept, omdat als ik echt ging luisteren er weinig echte zinnen uit te halen waren. Op een gegeven moment wilde ik niet zo moeilijk meer doen… 😡

 7. dankje voor de tag…
  Ik hou van muziek, naar de teksten luisteren
  dus ik ga dit weekend eens rustig zitten voor de nummers die je mij gegeven hebt

 8. Nou, Sam toch! Ik ben zwaar teleurgesteld in je. Geen mooie zin in Cornflake girl? Haaahahahah. Geweldig. Ik moet bekennen dat ik ook een beetje met opzet wat gekke nummers uitgekozen heb. Dat je ook nog de moeite hebt gedaan de songtekst op te zoeken, vind ik wel geweldig. Je hebt trouwens wel mijn favoriete zin uitgekozen uit het nummer van Ellie. Die vind ik zo mooi. En de zin uit Mr Jones past inderdaad perfect bij jou.

 9. Een errug leuk bedachte tag is dit!
  Zo leer je nog eens andere muziek kennen dan die je doorgaans zelf ‘draait’. In deze tag hier kwam ik namelijk ook veel nummers tegen die ik nog nooit gehoord heb.
  Het nummer van OutKast, dat jij gekozen hebt, vind ik ook heel leuk.

 10. Ha! Je kende twee van mijn favoriete nummers niet (Counting Crows en Tori Amos). Zo zie je maar weer, de ene artiest is voor iemand een held, en ander kent het helemaal niet…. Je hebt wel precies de zin uitgekozen uit Mr. Jones waar ik het hardst op meezing.

 11. Pingback: De Songtag-st - Floor Flawless

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top