Jurassic…

Vorige week zondag zijn wij naar de nieuwste telg van de Jurassic familie geweest, Jurassic World. Deze zagen wij met 3d bril op onze neuzen in de bios in Nijmegen. Nadat we in de week daarvoor de eerste 3 films nog eens gezien hadden deel ik vandaag mijn mening met jullie over de Jurassic films.

Is het echt nodig om eerst nog de oude films te kijken dan Sammie? Nee zeker niet maar ik wilde ze allemaal nog eens zien voordat we naar de bioscoop gingen, sterker nog.. Deel 2 en 3 had ik nog nooit gezien! Deel 1 vond ik erg leuk om weer eens terug te kijken, alles is natuurlijk ouderwets, de techniek is oud en de beelden van de dino’s zijn niet al te best maar de eerste film is dan ook uit 1993! Deel 2 was ook leuk en Tommy en ik hebben deze toch ook wel met plezier gekeken. Deel 3… Deel 3 is een stuk nieuwer (2001) dan 1 en 2 maar mennn wat slecht! Vreselijk slecht! De beelden, het verhaal, de techniek.. Nee, deze film hadden we ook makkelijk kunnen overslaan, niet best.

In het nieuws:

Jurassic World is zó populair dat er al een wereldwijd record is verbroken. De film heeft het beste openingsweekend ooit gedraaid voor Universal.

Jurassic World, deel  4 van de Jurassic films. Ik zat er helemaal klaar voor en hoopte wat dingen uit de eerste films terug te zien.. Acteurs, verhaal lijnen etc.. Dat gebeurde op 1 of 2 momenten na niet wat ik wel jammer vond, maar goed nieuws voor de mensen die geen zin hebben om de eerdere films terug te kijken.. Dat hoeft dus ook echt niet!

Het verhaal (mijn samenvatting):
Het verhaal speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af op hetzelfde eiland. Jurassic World is een bekend en goed draaiend themapark, en is gebouwd op het eiland Isla Nublar. Het park is groter als het thema park uit de eerste film en uiteraard een stuk moderner! Er zijn voorstellingen en attracties met dinosauriërs maar er is ook een hotel. Omdat mensen nou eenmaal altijd alles moeten verzieken op de wereld (ook weer de boodschap in deze film) zijn de dinosauriërs steeds meer door laboratoriummedewerkers aangepast. Het moet enger, groter en gekker en dus is er een nieuwe Dino gemaakt. Deze is alleen slimmer en agressiever geworden als de bedoeling was en uiteraard ontsnapt dit knuffelbeestje uit zijn kooi.. Met heel veel parkbezoekers, andere dinosauriërs, kinderen in de hoofdrollen en held Owen (acteur Chris Pratt) word het een spannend cliché..

Maar wel ontzettend leuk en vermakelijk en het zeker waard om te gaan kijken in de bios! De techniek is nogal wat vooruit gegaan sinds 2001 en de dinosauriërs zien er waanzinnig uit! Het hele park is een plezier om op het grote doek te zien en de acteurs doen het erg goed. De actie scene aan het einde van de film vond ik geweldig en ook Tommy heeft er van genoten, hij vind deze film ook een echte aanrader!

26 gedachten over “Jurassic…”

 1. Ik ben op mijn 12e verjaardag met een aantal vriendinnetjes naar de eerste film geweest. Ik was dino-fan, maar de helft van mijn genodigden zat uiteindelijk doodsbang buiten de zaal.

  Naar welke bios ben je geweest?

 2. Ik weet nog dat Jurrasic Park uitkwam er werd zoveel goeds over vertelt dat ik vol verwachting ging kijken, maar ik vond er toen al niets aan, deel 2 nog erger en daarna ben ik ermee gestopt. Als dat zo is, dan zal dit mij denk ik ook niet zo aanspreken.

  Heerlijk dat jullie genoten hebben en ondertussen vele anderen met jullie 😀

  X

 3. Ik vond de film ook echt geweldig!!! Ik heb de eerste drie films niet gezien maar gelukkig hoefde dat inderdaad niet. Echt super tof!!

 4. Ik ga er ook nog heen met M. ben erg benieuwd. Heb het normaal niet zo op dit soort films, maar kan me voorstellen dat ik dit toch heel gaaf ga vinden.

 5. Ik ben hem ook met m’n vriend gaan kijken. Ik vond hem echt goed en was echt onder de indruk van de effecten, zoals je zegt is de techniek heel wat vooruit gegaan. Mijn vriend was echter teleurgesteld, hij vond het einde te voorspelbaar (wat ook wel een beetje waar is natuurlijk, maar ik vond dat minder erg).
  Grappig dat je al de oude films opnieuw hebt gekeken x

  1. Ja het einde was inderdaad erg voorspelbaar maar dat past wel bij dit type film 🙂 Hoorde dat er nog een deel komt! Ben nu al benieuwd 🙂

 6. Oh ik had ook de oude films opnieuw willen kijken! Maar uiteindelijk werd het een impulsief biosbezoek, dus ik had de kans niet meer 😉 Ik heb er vooral heel goed mee gelachen, het verhaal is een beetje dunnetjes, ongeloofwaardig en voorspelbaar (ach ja hollywood, what else!) bij momenten, maar wel vermakelijk! En de special effects zijn helemaal top natuurlijk!

  1. Ja ongeloofwaardig was het zeker maar dat kan ook niet anders met beesten die niet meer bestaan haha Het was een echte Jurassic film en ik heb ook genoten van de special effects

 7. Ergens spreekt het mij aan maar toch ook weer niet. Mijn man zou het denk ik helemaal voor zijn om de film in de bios te gaan kijken.

 8. Deze staat ook nog op mijn to watch lijstje en gaat zeker gebeuren 😉 Of er nu van ga genieten of niet: zien moet ik hem haha! Ik doe trouwens ook altijd wat jij doet: alle films nog een keer bekijken, altijd leuk om te doen hihi. X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven