Just chatting #3

Vrijdag middag, tijd voor een kletspraatje dacht ik : ) Het is weekend! Dus vanavond tuf ik weer in mijn beetle naar Nijmegen, naar Tommy met Bink naast mij op de grond voor de bijrijdersstoel. Ik weet het, dit is niet de manier om legaal met een hond te reizen maar hij wil nergens anders zitten en hij blijft braaf stil liggen/zitten. Op de achterbank wil hij alleen maar naar voren komen, lijkt mij gevaarlijker : )

Ik kwam er deze week achter dat ik volgende week een Mylene party heb (ik ben de gastvrouw) en heb dus nog niemand uitgenodigd… niet zo handig!

We gaan dit weekend naar Ikea zodat we de keuken helemaal af kunnen maken. Kan niet wachten tot mijn Blond Amsterdam spulletjes een eigen plekje krijgen in Nijmegen. Leuk leuk leuk : )

Ik heb gewoon 2 blogjes geplaatst vandaag!

Weer wat instagrammers die ik met jullie wil delen! Echt wel aanraders, zeker even checken! Rebecavivin deelt erg mooie food foto’s. Woodssomm, Annelies uit Nederland maakt de mooiste foto’s met haar iphone. Ib.dangerous een instagrammer met coole sokken! (can’t help myself).

Nog wat persoonlijk gebabbel… over dat samenwoon ding..

We hebben inmiddels heel wat opties voor bij laten komen om te kunnen samenwonen. De meeste zijn financieel niet haalbaar. We moeten namelijk beide iedere dag op en neer reizen voor het werk naar Gorinchem. Ja, wij werken beide bij hetzelfde bedrijf (daar hebben we elkaar ook leren kennen). Dat is dus 140 km per dag. Tommy heeft geen auto maar rijd voor een luizen prijsje iedere dag met een collega mee, daar moet hij wel per dag 14km voor fietsen. Ik heb een Beetle met schade die 1 op 12 rijd… met die auto heen en weer gaan rijden word dus helemaal niks. Ik krijg geen reiskosten vergoeding omdat ik er zelf voor kies verder weg te gaan wonen. (heel fijn die regeling, not!) Iedere optie hebben we overwogen en het komt er op neer dat die ons allemaal ongeveer 350 euro per maand gaan kosten (of meer) per persoon! Dat vinden we het beide niet waard, er zijn meer vaste lasten en we willen ook nog leuke dingen doen. Solliciteren heb ik definitief van de baan geschoven want ik wil gewoon geen onzekerheid qua werk en inkomen in deze tijd in NL (waar het zo ontzettend goed mee gaat.. not!). Nu zijn we aan het kijken of we mijn auto nog voor een fatsoenlijke prijs kunnen verkopen en dan een oude lelijke (goedkope) auto terug kunnen kopen die dan zuinig rijd, weinig kost in de wegenbelasting (vreselijke hekel aan de belastingdienst in NL) en niet te veel kost in de verzekering. Tommy kan een hoop zelf repareren aan bepaalde auto’s dus dat scheelt dan ook weer. Als je op marktplaats kijkt moet dit toch te doen zijn. Ik ga er op achter uit qua auto maar daar komt voor terug dat ik me niet meer scheel betaal aan het gezuip van deze auto en de belasting, niet meer ieder weekend heen en weer hoef te rijden en gewoon iedere dag wakker kan worden naast de persoon waar ik bij wil zijn. Het is het waard voor mij, dus dit weekend gaan we maar is goed zoeken naar auto’s. Het is de meest verstandige oplossing lijkt het, we steken ons op deze manier niet in leningen of schulden, behouden beide onze vaste baan en zijn niemand anders iets verschuldigd. Een hoop van jullie denken nu, waarom komt hij niet hier wonen? Dat wil hij niet en op een hoop vlakken begrijp ik dat wel. Nijmegen is erg leuk. Daar komt bij, hij heeft daar al een huisje, ik woon hier nog thuis dus moeten we dan daar weer mee opnieuw beginnen. Duim voor me dat we de perfecte spuuglelijke uberzuinige auto gaan vinden : )

9 gedachten over “Just chatting #3”

  1. Mijn vriendje kocht vorige week voor een prikkie een auto die vergeleken met een Beetle heel lelijk is….
    als ik nou eens aan hem vertel dat ik een mooie beetle te koop weet, en dat ik zijn auto ook wel kwijt kan, wahahaha.. (ik zie handel 😉 )
    Fijn weekend mop

  2. Fijn dat jullie nu, min of meer, een oplossing hebben bedacht voor het ‘samenwoonprobleem’. Leuk die Instagramtips, ik ben Woodssomm,eens gaan volgen, haar stijl spreekt me erg aan.

  3. als je 140 km moet tuffen om op je werk te geraken, dan moet het wel lonen om een wagen te zoeken die zuinig rijdt. Succes in je zoektocht!

  4. Gas doen we niet meer, hè? Manlief hier heeft een poosje op gas gereden toen hij ver moest reizen voor z’n werk. Was wel duurder in de wegenbelasting en ja, je rijdt wellicht letterlijk met een bom onder je kont, maar dat mag de pret niet drukken wat betreft het goedkoop rijden. Succes met de zoektocht!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top