jute vloerkleed

Jute vloerkleed, warme rustieke sfeer in de zithoek.

Ik twijfelde al langer over een kleed in de woonkamer. Zou het wel mooi staan? Wat voor materiaal nemen we? Is het niet handiger om geen kleed in de kamer te hebben? Wil ik dan een ronde of juist niet? Na lang twijfelen ging ik dan toch voor een jute vloerkleed en niet voor een ronde zoals je op dit moment wel veel ziet en ik ben er zooooo blij mee!

Het leek mij warmer en gezelliger om een vloerkleed in de zithoek te hebben. Ik ben nog steeds gek op onze vinyl vloer, maar een onderbreking leek me wel mooi. Ik heb er wel lang over getwijfeld, was in eerste instantie niet helemaal zeker over de vorm en of een kleed überhaupt mooi zou staan (liggen) in onze woonkamer. Door de industriële look in huis wilde ik in ieder geval een natuurlijke kleur die overal goed bij zou passen. Ik kwam toen uit op een jute vloerkleed. Het kleed wat we in de slaapkamer aan de muur hebben hangen vind ik super tof en daar kwam ook het jute idee vandaag voor de woonkamer. Ik wilde alleen wel dat het echt de hele zithoek zou overnemen.

Jute vloerkleed

Het moest dus een groot jute vloerkleed worden. Ik heb even naar ronde varianten gekeken, maar dan moest ik wel een enorm ding kopen om de hoekbank helemaal op het kleed te krijgen. Dat is niet alleen prijzig, maar ik had ook het idee dat het dan niet mooi zou zijn. We hebben ook al ronde salontafels en een ronde bijzettafel. Het moest geen rond thema gaan worden. Vanwege de afmetingen kwam ik uit bij een rechthoek en ik vond de perfecte maat op de website van Ikea. Het was even een dingetje om het zware ding in de auto te krijgen, maar het is mij gelukt. (Met een klein beetje hulp van een vreemde) Thuis heb ik het vloerkleed uitgerold en gewacht tot Tommy thuis was. Omdat het vloerkleed deels onder de bank moest komen kwam ik in mijn uppie wat handen te kort. Samen hadden we het jute vloerkleed vrij snel op zijn plek liggen en ik ben super blij met het resultaat.

vloerkleed Ikea

vloerkleed jute

Het maakt niet uit waar je op de bank zit, je hebt overal een fijn warm jute vloerkleed onder je voeten. De salontafels passen er ook prima op en het maakt de zithoek wat knusser en warmer. Het jute vloerkleed van Ikea is van 100% jute en de structuur geeft het een rustieke uitstraling. Past heel goed bij onze stoere industriële woonkamer. Tommy moet vaak een aantal dagen wennen aan iets als het nieuw is in huis. Bij dit jute vloerkleed was hij gelijk enthousiast toen het eenmaal in de woonkamer op zijn plek lag. Het maakt de zithoek knusser en gezelliger. Er is nu een duidelijkere scheiding tussen het zit gedeelte en de eethoek en de keuken. Ben er zo blij mee!

4 gedachten over “Jute vloerkleed, warme rustieke sfeer in de zithoek.”

  1. Wat staat het kleed mooi in jullie interieur. Wij hadden ook een kleed in de zithoek, maar door de pup is deze maar even naar zolder verhuisd. 😉 Maar ik mis het echt, een kleed geeft zoveel gezelligheid en warmte.

  2. Hoe 1 item meteen je hele huis kan veranderen. Een vloerkleed, momenteel heb ik er geen liggen meer, maar ik ben wel aan het kijken, gezien er ook een nieuwe salontafel komt binnenkort, na ruim 20 jaar dezelfde te hebben gehad, hahaha

    Dat komt van de winter wel denk ik 😉

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven