kersttafel dekken

Kersttafel dekken met jute placemats.

Met de kerst doen we altijd ons best om het huis gezellig te maken. De kerstboom staat, de kaarsjes gaan aan en overal staat wel wat kerstdecoratie. Dit jaar zitten we dan niet met de hele familie aan tafel helaas, maar we gaan wel lekker eten. De kersttafel dekken hoort er dan ook bij en die kan ook wel wat gezelligheid gebruiken.

gedekte kersttafel
jute placemats

Kersttafel dekken.

Dit jaar ga ik extra aandacht besteden aan de kersttafel. Kerst is alweer anders dan gepland en ook dit jaar zitten wij helaas niet met de hele familie aan tafel. Ik hoop dat we dat volgend jaar weer wel kunnen! Tommy en ik gaan wel gezellig eten en dan mag de kersttafel er ook mooi uitzien. Ik heb al wat uitgeprobeerd afgelopen weekend en dit zal het ongeveer gaan worden met kerst. Misschien komt er wel iets minder decoratie op tafel met kerstavond. Er moet natuurlijk wel ruimte blijven voor de kaasfondue pan! Wat er echt wel op tafel komt zijn de jute placemats. Deze heb ik gekregen van de leuke webshop van René. Wij gaan regelmatig bij vrienden eten en zij komen regelmatig bij ons. Hier is de tafel altijd vrij kaal, maar als wij daar eten liggen er ook altijd placemats. Geeft de gedekte tafel net een beetje extra en de borden komen mooi uit. Placemats stonden daardoor al een tijdje op mijn verlanglijstje, want ik vind het bij onze vrienden altijd zo leuk om te zien. Het kwam er alleen nooit van om ze te kopen. Voor een leuke samenwerking op Instagram ontving ik 4 mooie jute placemats en ging ik aan de slag met de kersttafel.

stoere kersttafel
jute placemat

Jute placemats.

De jute placemats van van René zijn gemaakt van 100% jute en voelen dik en stevig aan. Natuurlijke kwaliteit en dat oogt stoer op tafel! De ovale vorm zorgt ervoor dat je ze ook echt nog ziet liggen als de ronde borden erop staan. Tommy en ik willen ooit heel graag een zwarte tafel, ik denk dat de jute placemats er dan nog meer uitspringen. Voor onze huidige eettafel heb ik ervoor gekozen om een donkere tafelloper in het midden op tafel te leggen. Zo steken de placemats iets meer af en is de tafel gelijk meer aangekleed. De kersttafel dekken heb ik verder gedaan met wat mini kerstboompjes en een lichtsnoertje. Een paar kaarsjes maakt het geheel af. Ik heb het bewust niet te druk gemaakt met decoratie, er moet tenslotte ook nog ruimte zijn voor het eten ; )

Heb jij placemats in huis? Dek je de tafel daar altijd mee?

2 gedachten over “Kersttafel dekken met jute placemats.”

  1. Kaasfondue .. lekker 🙂 (dat was wat was blijven hangen uit je post, maar je tafel ziet er mooi uit, zo!) Ik heb verschillende placemats in huis, in verschillende kleuren, maar niet van jutte. Dus ik mis iets!
    Maar ik denk hetzelfde: als we dit jaar dan weer thuis blijven dan maken we er ook iets moois van. Mooi tafelkleed, alle borden, schalen en karaffen op tafel. Ik heb een prachtig condimenten-stel voor peper, zout, mosterd, olie en azijn om te vullen en op tafel te zetten. Ik zet zelfs de moie wijnglazen neer, hoewel ik de wijn oversla dit jaar. Én als hoogtepunt: de irish coffee glazen van mijn moeder, voor de koffie, met baileys, en slagroom.
    … Ik moet slagroom nog op mijn boodschappenlijstje zetten.
    Geniet ervan, Sammie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven