25 In Home/ Interieur inspiratie

Kersttafel dekken: Wat heb je nou nodig?

Jaaaaa het is bijna kerstmis! De tijd voor samen zijn, gezelligheid, lichtjes en lekker eten! Kerst is een goede reden om eens extra uit te pakken aan tafel. Niet alleen met het eten, maar ik vind het ook altijd leuk om de tafel in kerst sferen te brengen. Dit kan natuurlijk op honderden manieren, bekijk Pinterest maar eens en de inspiratie vliegt je om de oren met plaatjes van de mooiste kersttafels. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik onze kersttafel wil dekken.

Oh jongens, hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Ik wel! Ik geniet al een aantal dagen van de kerstboom en alle kerstversiering. Ik doe bijna iedere avond de kaarsjes aan en ben al bezig geweest met het aankleden van de kersttafel. Vind het wel prettig om nu al te weten wat ik wil en wat ik nou nodig heb voor een leuke gedekte tafel met kerst.

Kersttafel dekken.

kersttafel dekken

Ik heb dit jaar een witte kunst kerstboom met kleurrijke versiering. Ik vind het wel zo leuk dat de eettafel matcht met de kleuren in de boom. Als onze boom vol gouden en rode versiering had gehangen was ik dus ook voor versiering in goud en rood op tafel gegaan. Voor een geheel in huis vind ik het mooier en minder druk als alles een beetje bij elkaar past. Hoe dan verder? Wat is er nog meer nodig?

 1. Ik heb voor mezelf eerst gekeken wat ik nodig had voor de kersttafel. Uiteraard leuke recepten voor het eten ; ) Niet alleen omdat er gegeten moet worden, ook omdat je dan weet hoeveel borden je nodig hebt etc. Dat is wel zo handig met het dekken van de tafel, wat voor serviesgoed moet er komen te staan? Heb je van alles genoeg? Zijn de kleuren naar wens? Mijn borden zijn van de Hema en de witte kom is van Gordon Ramsay uit de lijn Maze van Royal Doulton. Ik vind deze lijn zo mooi met de simpele lijnen. Tipje: Bij Coolblue krijg je nu tot 30% korting op servies!
 2. Om de tafel mooi te dekken en je blad te beschermen tegen vallend en druipend voedsel moet er een tafelkleed komen. Ik ging voor grijs omdat ik deze kleur makkelijk te combineren vind bij alle andere kleurtjes.
 3. Glazen en bestek zijn ook wel belangrijk op een kersttafel. Ik ga voor wijnglazen en lage glaasjes voor bijvoorbeeld water of frisdrank. Bestek wat we in de la hebben liggen vind ik goed genoeg.
 4. Servetten maken de kersttafel af vind ik zelf. Het is iets extra’s wat er zeker niet dagelijks ligt bij ons en het is decoratief. Het is weer iets om extra kleur of detail te geven aan de tafel.

En dan als laatste de versiering, het leukste gedeelte! : ) Kaarsen doen het altijd goed en daar wil ik dan ook voor gaan, maar een leuk lichtsnoer is natuurlijk ook feestelijk. Verder heb ik wat kerstballetjes die ik losjes op de tafel wil verspreiden. Geeft het direct een feestelijke uitstraling.

Heb jij alles al in huis voor de perfect gedekte kersttafel? Op de website van Coolblue vind je een hoop artikelen om de perfecte kerstmaaltijd op tafel te zetten. Van pannen tot servies en van koffie machines tot gourmet sets.

kersttafel met kleur

kersttafel naambordje

Om de gasten extra te verwelkomen aan tafel heb ik 3 kerst zuurstokjes aan elkaar geplakt met washi tape en daar een kaartje in gezet. Je zou er naambordjes van kunnen maken of het hele menu op kunnen zetten.

Weet jij al hoe je tafel er uit gaat zien met kerst?

Advertisement

 • marije
  december 13, 2016 at 7:14 am

  Leuke inspiratie. Ik hoef gelukkig niet te dekken want ik eet bij mijn ouders 😀

 • Ellen
  december 13, 2016 at 9:06 am

  Ziet er mooi uit hoor! I vind die zuurstokken ook leuk bedacht. Wij gaan dit jaar lekker buiten de deur eten, dus geen stress hier 😉

  • zosammie
   december 13, 2016 at 1:55 pm

   Ja ik zag zoiets op Pinterest met zuurstokken en vond het zo leuk 🙂 Oh das luxe!

 • Inge
  december 13, 2016 at 10:11 am

  Wat mooi zo dat servies! Hé die kandelaars zien er bekend uit, van de HEMA? 😀 Ik eet bij mijn ouders dus hoef dit jaar ook even geen tafel te dekken.

  • zosammie
   december 13, 2016 at 1:54 pm

   Ja van de Hema haha. Vind stomp kaarsen altijd zo leuk maar wil geen heel dienblad vol dus dit was de ideale oplossing 🙂

 • Roos
  december 13, 2016 at 10:23 am

  Die zuurstokken zijn echt heel erg leuk! Mijn ouders zorgen altijd voor aankleding van de tafel en ik zorg voor (een deel van) het eten, dus ik hoef mij hier gelukkig niet zo mee bezig te houden 🙂

 • Irma
  december 13, 2016 at 10:24 am

  Zo leuk die kaartjes met Merry Christmas en de zuurstokjes. Echt leuk gedaan!

 • Sandra
  december 13, 2016 at 11:12 am

  Zo’n kaartenhouder van zuurstokken is leuk verzonnen zeg, ziet er feestelijk uit! Ik vind een mooie aangeķlede tafel ook heel tof en gezellig tijdens feestdagen. Helaas is dit met kerst met alle kleinkinderen in ons gezin niet zo’n puik plan op dit moment, maar over een paar jaar vast wel weer. 🙂

 • Vlijtig Liesje
  december 13, 2016 at 11:25 am

  Ik vrees dat die niet zo mooi wordt als in de foto’s in deze post. Ik heb ook eigenlijk geen speciaal servies helaas.

  • zosammie
   december 13, 2016 at 1:52 pm

   Ik heb ook geen speciaal servies voor kerst ofzo Dit gebruiken we gewoon dagelijks 🙂

 • Saskia
  december 13, 2016 at 1:10 pm

  Dat ziet er in iedergeval erg gezellig uit!

 • Jorinde
  december 13, 2016 at 1:19 pm

  Wat een leuk idee van de kerst zuurstokjes! De tafel ziet er erg gezellig en kleurrijk uit! Krijg helemaal zin in kerst zo!

  • zosammie
   december 13, 2016 at 1:52 pm

   Ja ik zag zoiets met die zuurstokken op Pinterest en vond het zo leuk!

 • Nancy
  december 13, 2016 at 1:49 pm

  Wel een goed idee om wat decoratie op tafel te zetten en misschien moet ik ook maar eens menukaartjes maken!

 • Danella
  december 13, 2016 at 3:01 pm

  Ik vind het ook altijd zo leuk om iets mooie te maken van de kersttafel, staat altijd zo mooi en gezellig.

 • Nesrin
  december 13, 2016 at 3:24 pm

  Ik vind het er heel mooi uitzien. Wij schuiven (bijna) elk jaar bij mijn schoonmoeder aan, zij heeft dekt de tafel extra mooi en very Christmassy.

 • marleen@burgertrutjes
  december 13, 2016 at 3:47 pm

  Hahaha wij gaan lekker gourmetten en de dag erna maken we met de familie hele kleine gerechtjes allemaal! 🙂 Leuke ideetjes zo!

  • zosammie
   december 13, 2016 at 5:15 pm

   Oh dat klinkt gezellig!

 • Joor
  december 13, 2016 at 4:51 pm

  Wauw wat een tof idee! Super leuk! Haha nou we dekken zelf de tafel niet dat word gedaan..

 • Carolien
  december 13, 2016 at 6:08 pm

  Je tafel is zo mooi! Hier kan ik echt nog wat van leren. Wij gaan dit jaar gourmetten en de tafel staat dan altijd erg vol. En we zijn ook nog eens met zn 5en dit jaar dus het wordt allemaal wat krapper op tafel. Ik ga er maar eens over na denken, bedankt voor je fijne tips.

 • Rowan
  december 13, 2016 at 7:44 pm

  Wat heb je de tafel lekker kleurrijk opgemaakt! Ik heb nog lang niet alles, moet echt gaan beginnen met de voorbereidingen, help!! 😉

 • Sarah
  december 13, 2016 at 11:29 pm

  Onze tafel ziet er elk jaar ongeveer hetzelfde uit. Lekker makkelijk 😉 Super leuk heb je die kaartenhouders van candy canes ook gemaakt hier. Heel origineel. Dat is zo eens iets anders dan de gewone houdertjes.

 • Irene
  december 14, 2016 at 10:57 am

  Wauw wat superleuk! Bedankt voor de tips!

 • Tais
  december 16, 2016 at 6:53 pm

  Superleuk met die snoepstokjes, helemaal fan! Hoewel mijn tafel veel soberder is, moet ik toegeven dat al die kleurrijke bordjes érg leuk zijn! Ik match m’n tafel trouwens ook altijd met m’n boom, is wel zo gezellig, hé :)!

 • jonna@burgertrutjes
  december 17, 2016 at 12:16 pm

  Wij gaan buiten de deur Kerst vieren, dus voor ons worden de tafels mooi gedekt dit jaar. Wel leuke tips!