Kersttafel dekken: Wat heb je nou nodig?

Jaaaaa het is bijna kerstmis! De tijd voor samen zijn, gezelligheid, lichtjes en lekker eten! Kerst is een goede reden om eens extra uit te pakken aan tafel. Niet alleen met het eten, maar ik vind het ook altijd leuk om de tafel in kerst sferen te brengen. Dit kan natuurlijk op honderden manieren, bekijk Pinterest maar eens en de inspiratie vliegt je om de oren met plaatjes van de mooiste kersttafels. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik onze kersttafel wil dekken.

Oh jongens, hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Ik wel! Ik geniet al een aantal dagen van de kerstboom en alle kerstversiering. Ik doe bijna iedere avond de kaarsjes aan en ben al bezig geweest met het aankleden van de kersttafel. Vind het wel prettig om nu al te weten wat ik wil en wat ik nou nodig heb voor een leuke gedekte tafel met kerst.

Kersttafel dekken.

kersttafel dekken

Ik heb dit jaar een witte kunst kerstboom met kleurrijke versiering. Ik vind het wel zo leuk dat de eettafel matcht met de kleuren in de boom. Als onze boom vol gouden en rode versiering had gehangen was ik dus ook voor versiering in goud en rood op tafel gegaan. Voor een geheel in huis vind ik het mooier en minder druk als alles een beetje bij elkaar past. Hoe dan verder? Wat is er nog meer nodig?

 1. Ik heb voor mezelf eerst gekeken wat ik nodig had voor de kersttafel. Uiteraard leuke recepten voor het eten ; ) Niet alleen omdat er gegeten moet worden, ook omdat je dan weet hoeveel borden je nodig hebt etc. Dat is wel zo handig met het dekken van de tafel, wat voor serviesgoed moet er komen te staan? Heb je van alles genoeg? Zijn de kleuren naar wens? Mijn borden zijn van de Hema en de witte kom is van Gordon Ramsay uit de lijn Maze van Royal Doulton. Ik vind deze lijn zo mooi met de simpele lijnen. Tipje: Bij Coolblue krijg je nu tot 30% korting op servies!
 2. Om de tafel mooi te dekken en je blad te beschermen tegen vallend en druipend voedsel moet er een tafelkleed komen. Ik ging voor grijs omdat ik deze kleur makkelijk te combineren vind bij alle andere kleurtjes.
 3. Glazen en bestek zijn ook wel belangrijk op een kersttafel. Ik ga voor wijnglazen en lage glaasjes voor bijvoorbeeld water of frisdrank. Bestek wat we in de la hebben liggen vind ik goed genoeg.
 4. Servetten maken de kersttafel af vind ik zelf. Het is iets extra’s wat er zeker niet dagelijks ligt bij ons en het is decoratief. Het is weer iets om extra kleur of detail te geven aan de tafel.

En dan als laatste de versiering, het leukste gedeelte! : ) Kaarsen doen het altijd goed en daar wil ik dan ook voor gaan, maar een leuk lichtsnoer is natuurlijk ook feestelijk. Verder heb ik wat kerstballetjes die ik losjes op de tafel wil verspreiden. Geeft het direct een feestelijke uitstraling.

Heb jij alles al in huis voor de perfect gedekte kersttafel? Op de website van Coolblue vind je een hoop artikelen om de perfecte kerstmaaltijd op tafel te zetten. Van pannen tot servies en van koffie machines tot gourmet sets.

kersttafel met kleur

kersttafel naambordje

Om de gasten extra te verwelkomen aan tafel heb ik 3 kerst zuurstokjes aan elkaar geplakt met washi tape en daar een kaartje in gezet. Je zou er naambordjes van kunnen maken of het hele menu op kunnen zetten.

Weet jij al hoe je tafel er uit gaat zien met kerst?

Advertisement

25 gedachten over “Kersttafel dekken: Wat heb je nou nodig?”

 1. Ziet er mooi uit hoor! I vind die zuurstokken ook leuk bedacht. Wij gaan dit jaar lekker buiten de deur eten, dus geen stress hier 😉

 2. Wat mooi zo dat servies! Hé die kandelaars zien er bekend uit, van de HEMA? 😀 Ik eet bij mijn ouders dus hoef dit jaar ook even geen tafel te dekken.

 3. Die zuurstokken zijn echt heel erg leuk! Mijn ouders zorgen altijd voor aankleding van de tafel en ik zorg voor (een deel van) het eten, dus ik hoef mij hier gelukkig niet zo mee bezig te houden 🙂

 4. Zo’n kaartenhouder van zuurstokken is leuk verzonnen zeg, ziet er feestelijk uit! Ik vind een mooie aangeķlede tafel ook heel tof en gezellig tijdens feestdagen. Helaas is dit met kerst met alle kleinkinderen in ons gezin niet zo’n puik plan op dit moment, maar over een paar jaar vast wel weer. 🙂

 5. Ik vind het er heel mooi uitzien. Wij schuiven (bijna) elk jaar bij mijn schoonmoeder aan, zij heeft dekt de tafel extra mooi en very Christmassy.

 6. Je tafel is zo mooi! Hier kan ik echt nog wat van leren. Wij gaan dit jaar gourmetten en de tafel staat dan altijd erg vol. En we zijn ook nog eens met zn 5en dit jaar dus het wordt allemaal wat krapper op tafel. Ik ga er maar eens over na denken, bedankt voor je fijne tips.

 7. Wat heb je de tafel lekker kleurrijk opgemaakt! Ik heb nog lang niet alles, moet echt gaan beginnen met de voorbereidingen, help!! 😉

 8. Onze tafel ziet er elk jaar ongeveer hetzelfde uit. Lekker makkelijk 😉 Super leuk heb je die kaartenhouders van candy canes ook gemaakt hier. Heel origineel. Dat is zo eens iets anders dan de gewone houdertjes.

 9. Superleuk met die snoepstokjes, helemaal fan! Hoewel mijn tafel veel soberder is, moet ik toegeven dat al die kleurrijke bordjes érg leuk zijn! Ik match m’n tafel trouwens ook altijd met m’n boom, is wel zo gezellig, hé :)!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven