keuken inspiratie

Keuken inspiratie, wat willen we?

Wij kochten dit huis met een lelijke, maar grotendeels werkende keuken. Vooral een gedateerde keuken, niet onze smaak. Uiteindelijk willen we er ooit wel een nieuwe keuken. Het liefste één met wat minder bovenkastjes, maar wel genoeg opbergruimte. Zo’n kookplaat met ingebouwde afzuiging lijkt me ook fantastisch! Nooit meer je hoofd stoten tegen een afzuigkap, hoera! Voorlopig doen we het nog met de huidige keuken, maar een beetje vooruit dromen kan altijd. Het is goed om vooraf wat keuken inspiratie op te doen!

Zwarte keuken.

Onze huidige keuken hebben we zwart laten lakken. Een zwarte keuken was al heel lang een droom en het bevalt best goed. We hebben het aanrecht ook zwart gemaakt, dat zou ik bij een nieuwe keuken niet meer kiezen. Je ziet er alles op en het lijkt me bij een nieuwe keuken mooier als het aanrecht een andere kleur heeft. Een betonnen aanrecht, of betonlook lijkt me erg stoer. Nu was ik alvast een beetje inspiratie aan het opdoen bij KeukenHal. Hele fijne website met keukens die netto geprijsd zijn zodat je gelijk weet waar je aan toe bent. Dat maakt kijken naar opties wel een stuk makkelijker. Alle prijzen die worden getoond zijn inclusief apparatuur en zoals ze opgesteld staan. Andere opstellingen zijn wel altijd mogelijk. Wel zo handig met onze hoekkeuken. Ook de google recensies zijn goed, iets waar ik altijd op let voordat we kiezen voor een bedrijf. Ze verkopen ook de showroomkeukens extra voordelig, dat ben ik wel een beetje in de gaten aan het houden. Zou toch leuk zijn als we onze droomkeuken uiteindelijk ook nog extra voordelig kunnen scoren!

Keukenhal is geen echte keuken outlet, maar de prijzen van deze zaak zijn wel (bijna) net zo aantrekkelijk. Wij gaan een keer 1 van hun showrooms bezoeken, een keuken in het echt zien is toch weer heel anders dan op een online foto. Zo vind ik sommige houtlook keukens ook erg mooi online en ik denk dat dat ook heel tof zou combineren met mat zwarte keukenkastjes. Vraag me dan alleen weer af of dat dat wel mooi bij onze vloer zou staan. We zijn er al wel helemaal uit dat we van het koken op gas af willen. Koken op inductie is ons in het vorige huis heel goed bevallen. Dat zouden we hier graag ook weer willen. Lijkt me in ieder geval heel goed om zoveel mogelijk in het echt te bekijken voordat we aan een nieuwe keuken gaan beginnen. Gelukkig hebben we daar nog alle tijd voor!

gepimpte keuken

Huidige keuken met een likje zwarte verf.

De tuin is vanaf het begin prioriteit nummer 1 geweest, omdat daar echt helemaal niets aan was gedaan. Dit was gewoon braakliggende grond waar het onkruid vrolijk los ging. Zodra het huis bewoonbaar was en we een fijne woonkamer en slaapkamer hadden, zijn we begonnen aan de tuin. Daar zijn we nu nog mee bezig, maar het einde komt in zicht. Daarna gaan we weer sparen en zal de badkamer als eerste aangepakt worden. Deze is ook vreselijk gedateerd en onhandig. Daarna zal de keuken pas aan de beurt zijn. Om deze reden hebben we de huidige keuken gepimt. Op deze manier is het geen doorn in het oog en kunnen we er nog een paar jaar mee doen. We hebben de keuken helemaal zwart laten lakken en hebben nieuwe greepjes gemonteerd. Ook hebben we de afzuigkap vervangen, de afzuigkap die er hing bleek alleen te blazen. Verder hebben we een nieuwe vaatwasser geplaatst waarvan we het deurtje nog zwart moeten lakken. Voor nu allemaal prima, maar uiteindelijk zouden we graag een keuken plaatsen die echt helemaal bij ons past.

6 gedachten over “Keuken inspiratie, wat willen we?”

  1. Ik vind jullie keuken er zo heel tof uitzien. Qua looks niets van te merken dat hij verouderd is. Goed gedaan! Maar kan me voorstellen dat je alvast droomt van een nieuwe keuken.

  2. Een fijne keuken is zo belangrijk en het gaat natuurlijk ook om de looks, maar vooral om de handigheid. Ik mis onze oude keuken wel, hoor. Wij hadden onze keuken gebouwd met mijn schoonvader (okay: hij heeft de keuken in elkaar gezet en zo van steigerhout, en wij hebben de kastjes in de was gezet). Het was perfect voor ons, omdat we alles er in kwijt konden wat we wilden én voldoende aanrechtruimte hadden. Wij hadden dus wel een zwart blad, maar van graniet. Ik zou zelf nooit een houten blad nemen maar dat is ook persoonlijk. We hadden allemaal lades, van Ikea onderdelen en mijn grootste liefde: een hoekkast met een uitrekbaar rek waardoor we de hele hoek konden gebruiken. Ook van Ikea.
    Ik ben zo tevreden geweest met de onderdelen dat ik nu al weet dat wanneer we een nieuwe keuken maken, dat de onderdelen dat dus echt van Ikea zullen komen. Handig, gaan lang mee en ontzettend stevig. En het is best mogelijk om de keuken daarom heen te laten bouwen.

    1. Oh dat klinkt idd heel handig! Wij hadden in het huurhuis van die hele diepe lades, daar paste alle pannen perfect in. Die mis ik ook wel 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven