keuken inspiratie

Keuken pimpen.

Dat een leuke keuken niet duur hoeft te zijn hebben wij dit jaar bewezen. Vinden wij dan natuurlijk, smaken verschillen ; ) Wij kochten ons huis met een vergeelde gedateerde keuken. Totaal niet onze smaak. De keuken pimpen leek ons wel een voordelige oplossing om nog even niet te hoeven slopen.

Keuken pimpen, voor en na!

De keuken in onze koopwoning was tweedehands voor de verkoop geplaatst. Op zich een prima keuken, de kastjes zijn stabiel en de oven en het gasfornuis werken prima. We willen veel liever koken op inductie en de oude koelkast is ook zeker aan vervanging toe. De tuin is alleen zo’n enorm project en er staat helaas geen geldboom. Ook de badkamer moet nog aangepakt worden. De keuken is geen prioriteit en zal voorlopig nog een paar jaar mee moeten. We vonden hem alleen vreselijk lelijk. De keuken pimpen en een beetje naar onze smaak draaien was de goedkoopste oplossing. Op deze manier is het geen doorn in het oog en kan hij nog een paar jaar vooruit. Met een leren handgreep en een nieuwe laag verf kom je al een heel eind. Bij leren-handgreep.nl hebben ze een ruim aanbod! Ik moet zeggen, dat ik het ook best goed gelukt vind!

keuken pimpen
keuken zwart lakken

Keuken pimpen, van geel naar zwart.

De keuken had een vergeelde kleur en we hebben deze met 2 componenten lak laten lakken. Je zou dit ook zelf kunnen doen, (nog voordeliger) maar daar hadden wij geen tijd voor tijdens de verhuizing. We hebben gekozen voor zwart en het aanrecht is ook in dezelfde kleur gelakt. Dit alleen maakt al zo’n verschil! Het trekt de keuken van 1990 naar 2021. De vaatwasser moeten we alleen zelf nog van een zwarte lak laak voorzien. Deze ging stuk nadat de schilder klaar was en hebben we later vervangen voor een nieuwe vaatwasser. Het is wel een nieuw deurtje, dus echt wit en geen geel ; ) De keuken pimpen hebben wij verder gedaan met nieuwe greepjes op de deurtjes. Deze leren grepen zijn niet duur, maar zorgen gelijk voor een andere look. De oude koelkast is ook helemaal zwart geworden en gebruiken we nog steeds. We hebben wel in de bijkeuken een nieuwe Amerikaanse koelkast staan met vriezer. Dit omdat de oude koelkast klein is en het vriezertje eronder ontzettend veel stroom verbruikt.

zwarte keuken

Zwarte keuken. Verouderde keuken in een nieuw jasje.

De keuken pimpen is zoals je ziet vrij eenvoudig! Wij hebben dan ook nog de afzuigkap vervangen voor een moderne zwarte versie. Dit was trouwens meer noodzaak. De oude afzuigkap kon alleen blazen en dat is nou net niet de bedoeling ; ) De details maken de keuken af. Nieuwe moderne haakjes voor de theedoeken, leuke snijplanken op het aanrecht en wat mooie mokken in het zicht. Met deze keuken kunnen wij wel een tijdje vooruit. Het is niet de modernste keuken natuurlijk, maar hij heeft absoluut een nieuw stijlvol jasje gekregen. Ik ben best trots nu op ons kleine zwarte keukentje!

Mijn tips voor het voordelig pimpen van je keuken? Geef je deurtjes een nieuwe kleur en vervang de handgrepen of knoppen. Dit alleen al zorgt ervoor dat de keuken er totaal anders uitziet. Wij hebben de ruimte nodig en konden daarom de bovenkastjes niet verwijderen. Mocht je de ruimte niet nodig hebben vervang dan de kastjes voor stoere planken. Met een leren plankdrager heb je dan ook alweer een hele andere moderne look. Heb je ook gelijk de ruimte om je mooie servies in het zicht te laten springen!

Heb jij wel eens je keuken een nieuw jasje gegeven?

2 gedachten over “Keuken pimpen.”

  1. Leuk! Smaken verschillen, en voor mij hoeft een keuken niet zwart, maar jullie hebben er wel een hele mooi luxe draai aan gegeven! En jullie moeten er vooral plezier aan beleven. Ik wil zelf heel graag weer gewoon een houten keuken. Wel met een zwart stenen blad.
    .. ehm. Die bus, naast het espresso-apparaat, die hebben wij ook staan. Niet verwonderlijk, maar we delen dus wel een stukje smaak 😀

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven