Keukenaccessoires, nieuw in onze keuken.

Inmiddels maken we alweer een tijdje gebruik van de keuken. Sinds de laatste blog over onze keuken begin december zijn er een paar dingen veranderd. Eigenlijk niet echt veranderd, maar er zijn nieuwe items bij gekomen. De keuken zelf is helemaal goed, we zijn redelijk gewend aan elektrisch koken en genieten nog steeds van alle ruimte die we in de keuken hebben. De nieuwe keukenaccessoires zijn gewoon een leuke toevoeging. Vooral met onze nieuwe Smeg zijn we erg tevreden : )

Smeg waterkoker.

In ons vorige huis hadden we een Smeg koelkast. Prachtig ding en mijn moeder is er nu erg blij mee. Het was voor ons een beetje overbodig om de Smeg mee te nemen naar onze nieuwe keuken omdat we een inbouw koelkast hebben. Jammer vonden we het wel, de Smeg koelkast was gewoon een mooi ding. Niet per se een goede koelkast of beter dan een andere koelkast, gewoon mooi. Het ging puur om zijn uiterlijk, hij was kleiner dan onze vorige koelkast en maakte af en toe vreemde geluiden. Om ons gemist een beetje minder te maken kochten we een Smeg waterkoker. De Bodum waterkoker die we hadden vonden we niet meer zo mooi en hij lekte altijd met schenken. Vreselijk irritant.

Smeg waterkoker

Wij kregen beide voor kerst van onze werkgevers cadeaubonnen en we hebben ze uitgegeven bij Bol.com voor deze zwarte Smeg waterkoker. We verkochten de oude waterkoker en nog iets anders via marktplaats en zo hadden we deze beauty eigenlijk voor een tientje. De kerstpakketten zijn hier goed besteed ; ) Het gemis van de koelkast is al gelijk minder want ook deze waterkoker maakt herrie. Het is niet de meest stille waterkoker laten we maar zeggen. Hij is wel mooi. Heel belangrijk ; ) Oh en hij schenkt heel fijn en zonder lekken aan welke kant dan ook. Uiteraard is het meer een keuken apparaat dan dat hij bij de keukenaccessoires hoort, maar hij staat altijd op het aanrecht en is daardoor toch een kleine blikvanger.

Planten als keukenaccessoires.

Keukenaccessoires

Bij Intratuin kochten we ‘Clint’ de cowboy cactus. Hoewel hij eerst gepland was voor boven, was Tommy toch wel erg gecharmeerd van zijn nieuwe kook maatje. Hij staat ook helemaal goed in de keuken en past er prima bij. Ruimte genoeg en de cactus maakt de keuken nog een tikje stoerder. ‘Clint’ is stiekem geen cactus, maar een vetplant met een ‘cactus’-uiterlijk. Zijn officiële naam is Euphorbia ingens. Ik scoorde ook nog een Sanseveria, eens een keer een andere variant dan dat we al in huis hebben staan. Het zijn fijne makkelijke sterke planten en ik vond deze ook gewoon wel stoer om te zien. Planten zijn net zo makkelijk leuke keukenaccessoires.

Keuken textiel.

groen keukentextiel

Handdoeken en theedoeken vinden in de kleuren die ik wil is vrij lastig heb ik ontdekt. Donkerblauw heb ik inmiddels kunnen vinden. Ik liep er praktisch tegenaan bij de Action. Legergroen zonder een patroontje heb ik nog niet gevonden. Ik heb inmiddels maar een compromis gesloten bij Dille&Kamille. Ik vind Dille&Kamille in Nijmegen een hele mooie winkel en ik neus er graag even rond als ik in de stad ben. Bij keukenaccessoires moet ik zelf ook wel gelijk denken aan deze winkel. Ik stond voor het rek keukenhanddoeken en theedoeken en helaas kon ik ook hier niet slagen voor legergroen. Ik besloot maar voor de middenweg te kiezen en kwam met groene thee en handdoeken de winkel uit. Nu nog een keer groene vaatdoekjes scoren, of blauw, dan kunnen die gele rot dingen de prullenbak in.

Keramische schaaltjes.

Keramische schaaltjes

Bij Sostrene Grene loop ik altijd even naar binnen als ik toch in de stad ben. Ik hoopte daar nog de juiste kleur keuken textiel te vinden, maar helaas. Wel liep ik daar tegen deze schaaltjes aan. Ik was direct verliefd op de kleuren en kon ze niet laten staan. Ze komen nog uit de kerstcollectie van 2017 zag ik op de website. Ik vind de kleuren prachtig en ze stonden met mijn verjaardag gelijk op tafel met toastjes. Ze hadden van deze kleuren nog meer in de winkel staan, maar ik heb me ingehouden. Servies genoeg voorlopig!

7 gedachten over “Keukenaccessoires, nieuw in onze keuken.”

  1. Oh zo’n mooie waterkoker! Wij hebben hier een mini gevalletje waar een halve liter in kan :p haha. Die cactus is ook super tof! 😀

  2. Jaaa, Dille en Kamille is leuk he? Ik ben echt een kleur neuroot dus die groene handdoekjes zo bij die cactus, dat vindt mijn OCD zó prettig 😉

  3. Oeh wat een leuke spulletjes! Stoere waterkoker, maakt het gemis aan de koelkast hopelijk een beetje goed. 🙂 Clint is een leukerd en grappig dat hij is vermomd. 🙂 Søstrene Grene is zo mijn allerliefste lievelingswinkel! <3

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven