Keulen

De laatste zaterdag van onze vakantie maakte Tommy en ik een uitstapje naar Keulen. 2 Jaar geleden waren we hier ook samen geweest in onze vakantie en we wilde al een hele tijd nog eens een dagje gaan om de dingen te doen waar we de vorige keer geen tijd voor hadden. Als je 2 honden thuis hebt zitten kun je natuurlijk niet te lang weg blijven dus ook dit jaar hebben we nog niet alles gedaan maar we hebben wel weer 2 dingen van onze lijst kunnen afstrepen.

kabelbaan in KeulenWant de winkel van Desigual bezoeken was natuurlijk niet het enige wat we gedaan hebben in Keulen. Het eerste wat we deden toen we in Keulen aan kwamen was een tripje met de kabelbaan over de Rijn. In het kleine bakje heb je een schitterend uitzicht, dat kreng gaat nog best hoog! Tot onze verbazing kwamen we aan de andere kant van de Rijn ook nog over een sauna met zwembad heen.. Ja we konden de blote billen (en meer) van uit ons bakkie zien daar beneden.

KeulenNadat we aan de andere kant van de Rijn zijn uitgestapt zijn we door een enorm park gewandeld, ik heb het even opgezocht maar het is het Rheinpark en is 50 hectare groot. Een heerlijke rustige plek naast een enorm drukke stad waar je helemaal tot rust kunt komen. Wij hebben de snelste route door het park gewandeld naar de Hohenzollernbrücke (brug hier boven op de foto) om zo de stad Keulen in te kunnen wandelen. Op de brug is ook nog eens iets leuks te spotten… duizenden slotjes hangen daar vast aan hekken. Ik ben vergeten een foto te maken..

de dom keulen2 Jaar geleden hebben we de Dom toren beklommen en van het uitzicht genoten dit jaar wilde ik de Dom wel eens van binnen zien en wauw.. Van binnen is hij net zo indrukwekkend als van buiten, het ding is zoooooo waanzinnig groot. Ik heb een kort filmpje gemaakt.. Ik zag hem nu voor de tweede keer en we zijn er meerdere keren langs gelopen maar toch blijft hij me verbazen.

De Dom keulen2015Misschien dat het ook komt door zijn gotische bouwstijl waardoor het van buiten zo druk is om te zien. Al die kleine beeldjes en punten.. Je blijft er naar kijken. Heel indrukwekkend! Je voelt je zo klein als je er bij staat en omhoog kijkt. Ik heb er tig foto’s van gemaakt maar ik zal jullie niet vervelen daarmee, het is in ieder geval zeker een aanrader om eens te gaan bekijken. Mams, de volgende keer ga je mee hoor, kan je hem ook eindelijk zien! 

keulen domWe wilden ook nog 2 musea’s zien in Keulen maar dat bewaren we voor een andere keer, het was zo vreselijk lekker weer, zonde om binnen te zijn dus we hebben wat winkels bekeken en ik ben voor het eerst bij een Lush winkel binnen geweest, ook een heel kort filmpje van gemaakt. Erg mooie winkel en ze hebben aantrekkelijke producten, ziet er zo leuk uit maar toch heb ik niks gekocht.

Globetrotter keulenWe hebben een heel eind gewandeld door Keulen op zoek naar het Belgisches Viertel en het uiteindelijk ook gevonden.. Er waren wat straten open gebroken.. Misschien dat wij niet de goede kant op zijn gelopen maar ik vond het in ieder geval niet heel bijzonder. Wat ik wel gaaf blijf vinden is de enorme outdoor sportzaak die in Keulen zit. Jaja, sport? Sammie? Are you sick? Inderdaad ik koop er dus ook helemaal niks want het is niks voor mij maar de zaak is gewoon zo gaaf van binnen.

GlobetrotterEr zit een heel zwembad in! Als mensen daar hun duikuitrusting kopen en willen testen dan kan dat gewoon! Zo zit er in de winkel ook een klimwand, een koude kamer om je winter kleding te testen en zo is er ook een regenkamer. Hoe cool is dat!? De zaak het Globetrotter en als je eens in Keulen bent.. Zeker even binnen stappen! Keulen is een erg leuke stad om te winkelen maar er zijn ook zoveel leuke dingen om te zien! Zeker een aanrader! Wij hebben onze dag afgesloten met bier (Tommy dan) en friet oh.. en schnitzel : )

27 gedachten over “Keulen”

 1. Gaaf! Ik zou een duikpak aantrekken en in het bad gaan om vervolgens te zeggen doe toch maar niet ;-). Kun je later vertellen dat je er wel in bent geweest :-p

 2. Wauw, die Gothise kerk inderdaad, open mond en dan zie ik het alleen nog op de foto, doet mij ook direct denken aan de Sagrad Familia in Barcelona waar ik ook heb staan kijken met open mond gewoon weg, en die staat nog meer in de steigers natuurlijk dan dat je alles kunt zien al.

  En dat zwembad, hahaha geweldig! De filmpjes kom ik later vandaag nog even bekijken, ik zie de tijd en ik moet nog douchen om dan richting mijn zonnestraaltjes te gaan 😉

  X

 3. Wat een prachtige foto’s! Keulen is echt een mooie stad, ik ben er inmiddels ook een aantal keer geweest. Hahaha, lekker blote konten spotten!

 4. Mooie foto’s heb je gemaakt in Keulen Sammie!
  Ik ben er ooit geweest maar dat is intussen al ruim veertig jaar geleden.
  Mijn jongste zoon was er vorige week nog met de crew van de gamessite waar hij voor schrijft maar of hij veel van de stad heeft gezien betwijfel ik. Zij waren op de Gamescon en daar zie je echt alleen maar games en alles wat ermee te maken heeft.

 5. Wow, een zwembad in een winkelcentrum?! Hoe cool is dat haha! Ik wil ook nog eens naar Keulen, misschien deze winter eens met de kerstmarkt! 😉

 6. Keulen is inderdaad een prachtige stad, ben er 2 jaar geleden voor het eerst geweest maar dat was toen in december met de kerstmarkten. De Dom is inderdaad prachtig om te zien, wil ik zeker nog eens beklimmen en van binnen bekijken, net als met de kabelbaan. Lijkt me super om op die manier van het uitzicht te kunnen genieten. Mooie foto’s trouwens!

 7. Wat een mooi bericht! Wat grappig wat je allemaal vanuit je kabelbaan kon zien ;).
  Ik vind Keulen ook echt prachtig, ik was er eens met kerst en toen was het betoverend!
  Liefs

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven