Kleurencombinaties

Kleurencombinaties, woonkamer kleuren kiezen.

Wij wisten al voor de verhuizing dat wij geen witte muren meer wilden zien in onze nieuwe woonkamer. Het liefst in het hele huis zo min mogelijk wit. Niet omdat wit niet mooi kan zijn, maar wij waren er klaar mee. We waren al snel bezig met nieuwe woonkamer kleuren kiezen. Ik maakte een kleurenschema voor de woonkamer. Ik had echt plezier in het combineren van verschillende kleuren en zag al snel voor me hoe het moest gaan worden. Tommy had daar wat meer moeite mee, maar is net zo blij met het resultaat van de kleurencombinaties : )

Kleurenschema woonkamer.

Witte muren passen niet meer bij ons. Wit is geen kleur ; ) We vinden het saai en wilden wat anders. We hebben bewust gekozen voor een lichtere vloer zodat we met kleurencombinaties op de muren los konden gaan. Niet alleen met de muren, zelfs het plafond hebben we meegenomen in ons kleuren plan! De woonkamer kleuren kiezen ging gemakkelijker dan gedacht. De blauwe wand die we achter de tv hadden beviel ons wel heel goed. We vinden het heel prettig tv kijken met een donkere wand en de kleur blauw blijft ons aanspreken. De blauwe wand moest zeker terug komen! Ik had al gelijk in mijn hoofd zitten dat het wel eens cool kon zijn om het plafond mee te nemen in dezelfde kleur. Niet een klein vak doortrekken op het plafond, maar gewoon het hele deel bij de zithoek. Tommy had vooraf al gezegd dat ik maar moest kijken wat het moest worden. Hij zegt zelf altijd dat hij het toch niet kan verzinnen en het al helemaal niet voor zich kan zien. Toen ik hem vertelde over mijn blauwe plafond plan keek hij wel even raar op. Kon er zich totaal geen voorstelling bij maken, maar was er wel voor in. Gelukkig maar, het resultaat is zo gaaf!

donker plafond

Verfkleuren voor in huis kiezen.

Kleur is heel bepalend bij het creëren van een fijne inrichting, met kleur kan je sfeer in de woonkamer brengen. Een fijne sfeer in ons nieuwe thuis vonden en vinden we heel belangrijk. Niet zo gek misschien dat we blauw mooi blijven vinden, de kleur blauw staat voor rust, vrede, betrouwbaarheid en kalmte. Allemaal gevoelens die we graag in ons huis vinden. Wij waren er zeker van dat donker blauw op de muur achter de tv moest komen en door moest lopen op het plafond tot aan het bankstel. Er zijn alleen zoveel verfkleuren, en zoveel tinten blauw dat dat van een online scherm moeilijk te kiezen is. Ook wilde ik een lichte kleur grijs bij de eethoek op de muur en op het plafond. Dit om toch een lichte tegenhanger te hebben voor het donkere blauw. Welke tint grijs het moest gaan worden? Ik had geen idee! De woonkamer kleurencombinaties kiezen was gelukkig een fluitje van een cent met de Flexa kleurtesters.

Kleurencombinaties kiezen en maken.

Op basis van de Flexa website bestelde ik een aantal verschillende tinten blauw en nog een aantal andere kleur testers. Ik heb van stevig wit karton stroken geknipt en deze allemaal met de testers van een kleur voorzien. Op deze manier kon ik de kleur echt zien, hoe hij zou worden op een witte ondergrond. Doordat iedere kleur zijn eigen strook had kon ik ze op verschillende manieren tegen elkaar aanhouden. Ook kon ik de stroken gemakkelijk draaien en zien wat het licht deed op een kleur. De kleurencombinaties voor onze woonkamer kon ik op deze manier goed uitkiezen en aan Tommy laten zien. Met de hulp van een plattegrond kon ik hem precies laten zien wat er in mijn hoofd zat en hoe het dan ongeveer zou worden als je die kleuren naast elkaar had. Op dezelfde manier heb ik de kleuren van de slaapkamer, hal en overloop uitgekozen. Onze woonkamer hebben we laten schilderen door een schilder en toen kwam mijn plattegrond ook weer van pas. Hij kon precies zien wat hij waar moest smeren. De namen op de verfblikken stonden ook op mijn plattegrond en zo konden er geen misverstanden ontstaan.

kleurentesters

Het kleurenschema voor de woonkamer was vrij snel klaar. Ik was ook best zeker van mijn keuzes, toch was het spannend om het resultaat voor het eerst in het echt te zien! Zo’n blauw plafond zie je niet dagelijks tenslotte. We zijn allebei heel blij met het resultaat! Het donkere plafond maakt de zithoek knus en geeft mij een geborgen gevoel. Mijn favoriete hoek is die bij de bank waar drie kleuren samen komen. Ik ben helemaal verliefd op deze kleurencombinaties. Uiteindelijk hebben wij in de woonkamer / eethoek / keuken 5 kleuren gebruikt op de muren en 2 op het plafond. Het woongedeelte waar de zithoek is voelt warm, knus en geborgen. De eethoek is fris en actief en de keuken is een beetje moody, stoer en krachtig.

Durf jij meer kleuren in huis te gebruiken?

1 gedachte over “Kleurencombinaties, woonkamer kleuren kiezen.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven