jurk Steps

Kleurrijke feestjurk voor een zomerse bruiloft [outfit]

Vrijdag 6 juli mochten wij aanwezig zijn bij de bruiloft van vrienden. Zij kwam in een prachtige bruidsjurk aan varen in een sloep en hij stapte met zijn zoon uit een verlengde hummer. Ik vond het heel gaaf dat we waren uitgenodigd als daggast en zo mee mochten maken hoe zij elkaar het ja woord gaven. Ik had al maanden een nette jurk klaar hangen in de kast voor deze dag, maar die is in de kast gebleven. Twee weken geleden zag ik dat het echt een zomerse bruiloft ging worden in de weersvoorspellingen. Een jurk met een dikke stof en langere mouwen leek me niet meer zo geschikt en daarom ging ik voor een kleurrijke feestjurk zonder mouwen : )

Outfit voor een zomerse bruiloft.

Ik had niet gedacht dat ik speciaal voor deze bruiloft een nieuwe outfit moest gaan scoren, maar door de prachtige zomer die we tot nu toe hebben was het toch nodig. Het was eens een keer niet shoppen voor fun, maar shoppen omdat het moest en daar ging ik voor naar Arnhem! Dat is op een warme dag niet de meest ideale bezigheid en na 10 winkels was ik de moed al een beetje verloren. Ik had dan ook een aantal eisen waar de jurk aan moest voldoen. De jurk mocht geen mouwen hebben, moest niet van een dikke stof gemaakt zijn en mocht vooral niet zwart zijn. Het moest een kleurrijke feestjurk zijn die geschikt was voor een bruiloft, maar ook nog eens gedragen kon worden naar een ander feestje, niet te netjes dus. Het liefst niet al te duur en het ik moest hem leuk vinden. Met al die zomerjurkjes in de winkel dacht ik dat ik na 2 winkels wel klaar zou zijn, maar dat was toch moeilijker dan gedacht.

jurk voor bruiloft

Kleurrijke feestjurk

Kleurrijke feestjurk.

Ik kocht deze jurk bij Steps. Steps is niet een winkel waar ik vaak kom, maar ik ben iedere winkel in geweest voor een zomerse jurk die ook nog eens geschikt was voor een bruiloft. Waarom ik er eigenlijk zelden kom? Niet echt een reden voor, de winkel is me in Nijmegen nooit opgevallen eigenlijk. Bij Steps in Arnhem spotte ik deze kleurrijke feestjurk op een hanger en vooral de vrolijke kleuren trokken me aan. De aardige verkoopster vertelde dat het een jurk uit de Celebrate collectie is, helemaal goed dus voor een bruiloft. Ik werd pas verliefd op de jurk toen ik hem aan had en 3 winkelende dames “wat mooi” kirden toen ze me voorbij liepen. De jurk had bijna geen zwarte kleur, een soepele stof en geen mouwen! Nog belangrijker, hij zat lekker, de maat was goed en de kleuren stonden ook goed. Echt een feestjurk, een kleurrijke feestjurk met een klein beetje zilveren glitter in de stof. Ik rekende tevreden af.

clutch Shoeby

outfit bruiloft

feestjurk

Dag van de bruiloft.

Op vrijdag ochtend ben ik nog met wat haast naar een dorp in de buurt gereden voor een tas. Ik was zo blij geweest met de jurk dat ik er niet meer aan had gedacht dat ik geen handtas of clutch had die er bij paste. Gelukkig zat er in dat dorp een Shoeby waar ze deze leuke tas nog hadden liggen. Ik ben er vrij vlot door heen gelopen, maar het viel me voor het eerst op dat Shoeby een heleboel leuke dingen heeft! Ga ik zeker nog eens naar toe terug als ik geen haast heb ; ) Daarna scoorde ik nog gauw lenzen zodat ik alles scherp zou kunnen zien met mijn zonnebril op en thuis trok ik een paar slee hakken uit de kast. Ideaal voor een ceremonie die plaats vind in het gras! Het was een erg mooie warme dag en ik was blij met mijn kleurrijke feestjurk die niet te warm was en lekker zat. Ik heb genoten van de dag en avond en vond het prachtig om het bruidspaar zo gelukkig te zien. Was absoluut bijzonder liefdevol allemaal en dankzij hen heb ik nu weer een gaaf jurkje in de kast hangen ; )

17 gedachten over “Kleurrijke feestjurk voor een zomerse bruiloft [outfit]”

  1. Ik herkende de jurk meteen! Ik heb jaren bij de Steps in Arnhem gewerkt! Mooi, en je schoenen staan er perfect bij!

  2. Ohhh zo leuk deze! Ik kom eigenlijk ook weinig bij steps, ik vind veel ’te netjes’, maar ik heb er vorig jaar wel echt een aantal leuke items (vesten, truitjes, rokje) gekocht! 🙂 Sindsdien kijk ik regelmatig even of ik wat leuks zie, haha!

  3. Looking good. Heerlijk een zomerse bruiloft. Doet mij weer aan onze bruiloft denken. Ik zou er ook graag weer eens eentje als gast bezoeken want die zijn er helaas te weinig.. maar mijn broertje heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd, al kan de bruiloft zelf nog wel even duren..

  4. Ik had hem al op IG voorbij zien komen en ja, echt een prachtige jurk die voor meerdere gelegenheden geschikt is. Staat je ook goed trouwens!

  5. Die jurk zou mij verschrikkelijk staan, maar hij staat jou prachtig! En die schoenen er onder maken het mooi af. Leuke post, want ik heb zelf ook in augustus een bruiloft. En ja… daar moet ik ook een jurk voor scoren. Ik heb een paar jurken die erg bruiloft waardig zijn en die ik alleen aan heb voor die gelegenheden. Maar, sinds de 2e bevalling is mijn lichaam veranderd. Dus, ik moet op zoek naar iets nieuws. Zo was ik daar laatst al voor aan het winkelen en ik herken wat je zegt… dat is veel lastiger dan gedacht. Jurkjes genoeg, maar ik zag nou niet snel iets wat ook geschikt is voor een zomerse bruiloft. Dus mijn zoektocht loopt nog. Zo te horen kan ik in ieder geval hiervoor best in eigen stad blijven shoppen 🙂

  6. Wat een mooie jurk had je aan het sta je beeldig…
    Ik zelf heb eind September ook een trouw van mijn jongste zusje…
    Maar heb nog niks aan gekocht ga dat zo 2 weken voor dat het is eens gaan kijken want ik zelf vind dat ontsettend moeilijk een mooie jurk te kiezen, maar ik ben der gerust in dat ik een mooie jurk zal vinden…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven