kleur op de slaapkamer

Kleurrijke slaapkamer

Door wat te schuiven met woonaccessoires in huis heb ik van onze boho groene slaapkamer een funky kleurrijke slaapkamer gemaakt. Het blijft gewoon leuk om af en toe eens te schuiven met woondecoratie in huis. Leuk voor de afwisseling : )

Voorop staat dat je slaapkamer voor jou ontspannen en rustig moet zijn en dat is een zeer persoonlijke smaak. Schreeuwende kleuren zijn niet echt rustgevend en daarom niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Veel eten voor het slapen gaan en naar telefoonscherms kijken werkt ook niet echt rustgevend trouwens. Wij hebben bewust gekozen voor een donkere kleur groen rondom het bed. Wij slapen beter wanneer het goed donker is en donkere muren helpen daarbij. Het is trouwens bewezen dat je nachtrust beter is als het donker is in de slaapkamer, denk daarom ook aan goede verduisterende gordijnen of een rolluik.

Kleurrijke slaapkamer

Is jouw slaapkamer aan een kleurrijke update toe?

Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je net als ik een tijdelijke kleur explosie wil. Kijk eens wat je nog hebt in huis, met wat kleurrijke woonaccessoires kom je al een heel eind! Ook met beddengoed kun je veel kleur toevoegen aan de slaapkamer. Er zijn zoveel mooie dekbedovertrekken te koop, denk eens aan een groene, blauwe of bijvoorbeeld roze set. Je kunt er ook voor kiezen om juist niet voor set te gaan, maar kies bijvoorbeeld voor een onderlaken en kussens in 1 kleur en een andere kleur voor je dekbedovertrek. In de winter een sprei op bed? Denk aan kleur als je op zoek gaat naar een sprei en wat ook een voordelige kleurmaker is op bed, sierkussens!

gekleurd beddengoed

Ik heb voor deze gelegenheid de nieuwe blauwe vaas van Westwing naar boven verplaatst en achter het bed gezet. De zijden bloemen in de vaas brengen al gelijk een berg kleur in de kamer. Blauwe sierkussentjes van de woonkamer doen het ook helemaal goed op bed in deze kleurrijke slaapkamer variant. Denk ook aan wissellijsten met gekleurde posters. Makkelijk te wisselen voor een ander sfeertje en in vele verschillende designs verkrijgbaar. Bij gebrek aan een kleurrijke sprei heb ik hier gekozen voor een extra laken in een blauwe kleur en kussenslopen in het blauw als tegenwicht van de bruine set.

Wil je een groter gebaar met kleur, ga dan voor een gekleurde muur. Met een mooie kleur verf of een tof behangetje kun je snel veel kleur toevoegen en daarmee ook veel doen voor de sfeer in de kamer. Met een tof vloerkleed kan je ook echt een statement maken in de kamer en dit geeft gelijk een knus zacht gevoel. Ik ben zelf helemaal verliefde op de kleurrijke vloerkleden van Rugvista. Met een groot kleed naast of deels onder het bed kan je de slaapkamer van een hele nieuwe vibe voorzien. Lampen zijn ook sfeerbepalend. Kies eens voor een lamp waar je de kap van kan wisselen voor een spannend kleurtje of kies voor een hele kleurrijke lamp. Bij fonQ hebben ze heel veel toffe gekleurde lampen bijvoorbeeld.

slaapkamer met kleur

Onze boho stijl slaapkamer zien? Klik hier, zo zie je maar, met kleine aanpassingen kan een kamer een totaal andere look krijgen!

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

Scroll naar boven