Knoflooksaus maken

Ik ben gek op knoflook, Tommy is gek op knoflook, wij zijn gek op knoflooksaus. (Je kunt nu ook de conclusie trekken dat wij dus regelmatig stinken naar knoflook) Knoflook is ook gezond maar ik vind het gewoon lekker. Buiten het feit dat Tommy vaak kookt met knoflook eten we ook wel eens knoflooksaus, bij shoarma bijvoorbeeld. Zelfgemaakte knoflooksaus! Vergeleken bij deze saus zijn alle knoflooksausjes uit potjes.. poep.

knoflooksausbenodighedenJe neemt bij de supermarkt het volgende mee:

 • Bollen knoflook
 • Griekse yoghurt of Turkse kan ook.
 • Mayonaise.
 • Peper.
 • Bieslook (optioneel)

 

 

 

 

knoflookbolHaal het vel van de knoflook bol en halveer deze. Meestal gebruiken wij een kwart in de saus, soms een halve knoflook bol, ligt er een beetje aan hoe groot deze is.

knoflookpersPers deze fijn in een schaaltje met een knoflookpers. Als je deze niet hebt kun je het zelf ook heel fijn snijden. Wij hebben een knoflookpers van Tupperware en dat ding is echt geweldig!

knoflooksaus zelf makenDoe dan 4 grote lepels yoghurt in het schaaltje en drie lepels (met berg) mayonaise. Dan goed roeren! Als Tommy hem maakt zit er meer yoghurt in en minder mayonaise, als ik hem maak zit er wat meer mayonaise in. Je kunt altijd tussen door proeven ; ) Wil je een variant met minder vet neem dan bijvoorbeeld 5 eet lepels yoghurt en 2 lepels mayo.

verse knoflooksaus makenVoeg wat peper toe en roer nog eens en je saus is klaar om te eten! Wij doen er soms ook nog wat bieslook door heen. Ik vind de saus het lekkerst als hij niet net uit de koelkast komt maar een beetje op kamer temperatuur is, als wij broodje shoarma eten gaat dit schaaltje bijna altijd leeg : )

verseknoflooksaus

Oh.. Pssst.. Vandaag is de laatste dag dat je mee kunt doen aan de give-away!

18 gedachten over “Knoflooksaus maken”

 1. Ik vind knoflook ook heel erg lekker. Wij eten het eigenlijk nooit. Komt ook omdat we een open keuken hebben en ’s ochtends ben ik dan toch minder blij als ik koffie sta te zetten. Maar misschien dat ik dit sausje wel ga maken. Heb wel zin om een keer weer vega-shoarma (ja werkelijk, het bestaat!) te maken!

 2. Ik maak het zelf ook vaak! In plaats van bieslook doe ik er dan peterselie doorheen dat schijnt uiteindelijk de ‘geur’ uit je mond wat te dempen haha. I love knoflooksaus! (zeker zelf gemaakte)

 3. Heerlijk, ik ben gek op knoflook! Ik maak het eigenlijk heel simpel door mayo te mengen met 3 tenen knoflook, peper, zout en een klein beetje curry. Met yoghurt klinkt ook lekker, dat ga ik een keer uitproberen!

 4. Oeh knoflook! Zolang je het allebei eet is er niks aan de hand. De rest van de wereld heeft toch niks in je personal space te zoeken. Bedankt voor het recept!

 5. ik ben ook fan van knoflook, en gebruik het dus ook royaal als het past.
  Vreemd genoeg nog nooit knoflooksaus gemaakt, waarvoor gebruik je die dan?

 6. Ik hou ook van knoflook! Heerlijk! Vooral als je een hele knoflook in de oven bakt (naast de hele kip) dat komt er zo zoet uit of op de bbq ook heel goed…Na de verhitting stink je ook niet.

  Anyhowwww dit recept ga ik proberen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven