Koekjes recept Tony's chocolonely

Koekjes met Tony’s chocolonely en rietjes gaan goed samen!

Na het bakken van cupcakes had ik de smaak te pakken, ik had al weken zin in thuis gebakken koekjes. Die smaak van koekjes uit je eigen oven is gewoon zoooo lekker en kun je niet kopen in de winkel dus ging ik zelf maar weer aan de slag. Ik begin de keuken inmiddels beter te leren kennen en we vinden elkaar al wat aardiger nu ik niet meer alleen gebruik maak van zijn koelkast functie ; ) Ook dit keer ging er trouwens weer iets mis dus lees vooral mee met dit recept voor koekjes met Tony’s chocolonely!


Ik gebruikte weer een basis recept van Laura, maar kreeg het dit keer wel voor elkaar om mijn eigen toevoeging te kunnen proeven! Ja, ja, ik leer al! Ik besloot namelijk Koekjes met Tony’s chocolonely te maken omdat wij best wel veel aangebroken niet opgegeten repen hebben liggen. Ingrediënten: 225 gram ongezouten roomboter, 1 eierdooier 150 gram witte basterdsuiker, 8 gram vanillesuiker, 280 gram bloem, snufje zout en Tony’s chocolonely. Ik heb van een aantal repen allemaal kleine snippers/kruimels gesneden tot een grote berg, hieronder op de foto is maar een klein deel. Ook voegde ik nog cacao poeder toe aan het recept.

Recept koekjes met Tony’s chocolonely

Koekjes met Tony's chocolonelyKlop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Ik gebruikte weer de mixer van de Hema met vreemd geluid en kwam er op dit punt in het recept achter dat ik beter de deeghaken zou kunnen gaan gebruiken… Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Dit ging goed en op dit moment heb ik de deegbal verdeeld in 2 ballen en aan 1 deegbal cacao poeder toegevoegd en door beide deegballen Tony’s chocolonely snippers gekneed. Hoeveel cacao poeder ik toevoegde? Geen idee, ik heb gewoon wat met de doos staan strooien tot ik de kleur wel leuk vond ; ) Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat. No problemo, tijd voor een sigaretje en koffie!

Na een uur heb ik de 2 deegballen plat gerold (spierballen) en heb er vormpjes uitgehaald en andere heb ik gewoon als propje gemaakt.. Nu stond er op de site van Laura het volgende: Als je wilt dat je koekjes hun vorm (zoveel mogelijk) behouden, zorg dan dat je de koekjes goed koelt voordat je ze bakt. Ik laat het gevormde deeg dan ruim een uur (en vaak nog langer!) koelen voordat ik ze ga bakken. De vorm van de koekjes veranderd dan nauwelijks.

lolly koekjesSammie heeft een beetje moeite met geduld en vond het na een uur wel genoeg.. Je begrijpt.. Na ongeveer 16 minuten op 190 graden in de oven hadden mijn koekjes niet helemaal meer hun originele vorm maar ik kon de rondjes en hartjes nog wel onderscheiden : D Direct nadat ik de koekjes uit de oven had gehaald heb ik in 3 koekjes die dik genoeg waren een half papieren rietje geprikt en zo ontstonden er lolly koekjes!

uitsteekvorm dille & kamilleIk had bij Dille & Kamille – Keuken een leuk vormpje voor een hartje gekocht met een uitsnede zodat je het koekje op een glas of mok kunt zetten.. Ik moest de uitsnede een beetje bij trimmen, maar je kunt nog wel zien dat het een hartje is toch?!  Blooper alert nummer 2: Na deze foto liet ik het hartje snoei hard op de grond vallen (weinig liefde daar) en hij brak in 20 stukken.. Gelukkig was het niet mijn hart ; ) De overige koekjes smaakte trouwens erg lekker!

koekjes met Tony's chocolonely

14 gedachten over “Koekjes met Tony’s chocolonely en rietjes gaan goed samen!”

  1. Dit klinkt lekaaaaa! Ik vind het zo leuk dat je aan het bakken bent (ga vooral door!). Prachtige foto’s weer, een genot om naar te kijken.

  2. Klinkt echt ontzettend lekker! Waarom bestaat er nog geen geurfunctie online (dan kon ik de koekjes ruiken :p)
    Ik ben wel benieuwd wat je de volgende keer gaat bakken!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven