koekjes recept

Koekjes recept met M&M’s.

Ik begin het maken van koekjes steeds leuker te vinden alleen Tommy is daar niet zo blij mee. Hoezo sam? Maak je er een bende van in de keuken?  Nope, hij kan niet van de koekjes afblijven.. Bijna dagelijks stopt hij een koekje in zijn mond en hij vind dat dat mijn schuld is omdat ik ze bak, ze lekker zijn en in de keuken staan. Ik zie het maar als een compliment ; ) Vandaag een koekjes recept met M&M’s.

Dit keer bakte ik koekjes met M&M’s, want M&M’s zijn gewoon erg lekker! Ik begon weer met dezelfde basis ingrediënten: 225 gram ongezouten roomboter, 1 eierdooier 150 gram witte basterdsuiker, 8 gram vanillesuiker, 280 gram bloem, snufje zout en voegde daar dus 100 gram M&M’s aan toe. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint!

Koekjes recept met M&M’s

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Kneed de M&M’s door het deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat.

Koekjes recept met M&M'sVerwarm de oven voor op 190 graden. Ik heb ook bij deze koekjes niet echt vormpjes gemaakt, maar gewoon balletjes gerold in mijn hand en ze daarna wat plat gedrukt. Ook leuk om te doen op dit punt, een M&M boven in het koekje duwen, zodat je ‘m nog ziet zitten boven op het koekje.  Wil je M&M lolly koekjes maken? Zie dan dit artikel. Zorg er dan voor dat je koekjes wat dikker zijn. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 16 minuten op 190 graden. Als de koekjes aan de randen bruin worden zijn ze wel klaar.

Ik ben blij dat ik de foto’s al gemaakt had, want Tommy had binnen een week al deze M&M koekjes al opgegeten. Door de M&M’s zien de koekjes er wel lekker vrolijk uit, als je een hap neemt kun je zomaar ineens een groene M&M zien zitten en proeven.

cookies recipe

17 gedachten over “Koekjes recept met M&M’s.”

  1. Een week? Binnen een week, het probleem hier is, als er al koekjes worden gebakken, lang geleden hoor, dat ze binnen een dag vaak op zijn, hahahahaha

    En M&M’s in koekjes of in iets anders stoppen, als die zak er staat, ben ik bang dat ie al leeg is voor het deeg klaar is 😉

    X

  2. Koekjes bakken is ook leuk. En lekker. En niet moeilijk. Koekjes laten afkoelen moet je wel doen in een kamer waar geén katten komen…

  3. Je hebt het bakvirus wel te pakken. 😛 Ze zien er lekker en licht kleurrijk uit! M&M’s zijn sowieso delish. 🙂

  4. Die koekjes zien er erg leuk en feestelijk uit! Leuk receptje ook om samen met kinderen te maken op een regenachtige woensdagmiddag of zo.

  5. De koekjes zien er super smakelijk uit. Koekjes bakken vind ik super leuk en vaak nog lekkerder (behalve Oreo) dan koekjes die je kunt kopen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven