Koffiemok

Koffiemok, voor het goede begin van je dag!

Ik weet dat bij heel veel mensen de dag pas start als de koffie gedronken is. Het gaat hier ook zo, wakker worden doen we met koffie. In het weekend lekker relax in bed. Nog even onder de dekens met een warme bak koffie is het ideale begin van de zaterdag en zondag. Doordeweeks is koffie ook het recept om wakker te worden na die vreselijke wekker. Een goede dag begint hier met koffie en de dag begint nog beter met een mooie koffiemok!

Koffie, het begin van de dag.

De dag begint hier met koffie. Het is heel erg, maar als ik geen koffie drink krijg ik later op de dag hoofdpijn. Ook Tommy kan absoluut niet zonder koffie, hij doet niets voordat er een mok koffie in zit. Vandaar de quote op ons letterbord, is hier echt in huis echt van toepassing. Ik heb me nooit zo verdiept in servies en koffiemokken. Sinds ik Blond Amsterdam niet meer spaar is er nooit meer een specifiek merk geweest waar ik van ging stuiteren. De fijnste thee beker die ik heb is nog steeds een enorme beker met oor van Blond Amsterdam. Verder hebben we meerdere bekers/glazen van Bodum. Het dubbelwandige glas houdt je frisdrank in de zomer lekker lang cool en je thee en koffie in de winter lang warm. Tommy vind ze prachtig en ik vind ze zeker niet lelijk, maar ik ben er ook niet verliefd op.

Koffiebeker

Koffiemok of theebeker, om verliefd op te worden ; )

In december zag ik voor het eerst weer eens servies waar ik van ging glimlachen. Ik kocht 2 nieuwe mokken bij Pollmann in Arnhem. Een prachtige servies zaak waar je ook terecht kunt voor andere kook en tafel artikelen. Ik zag de mokken buiten voor de winkel staan en was op slag verliefd. De kleuren en het simpele figuur. Ik vind ze prachtig. Zover ik weet zijn ze merkloos, ik kan ze ook niet meer terug vinden op het internet. Ik heb af en toe spijt dat ik er niet meer heb gekocht, maar mix & matchen is ook leuk : ) Met dat idee in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar toffe koffiemokken en bekers. Gewoon eens wat inspiratie op doen en wat is er veel moois!

stoere mokken

Om te beginnen vind ik het servies van Serax prachtig. (1) Het is zo stoer en rauw. De mokken op de bovenste rij komen uit verschillende lijnen van Serax. Ik vind het cool dat het toch allemaal bij elkaar past. (2) Op de tweede rij servies van Broste Copenhagen. Vind ik bijzonder mooi en goed te combineren. (3) Op nummer 3 een mok van HKliving, vind vooral de kleur blauw heel tof. (4) de mokken van Zusss, vooral het servies zonder teksten vind ik mooi. (5) Hoe tof is deze bolle beker? Ik vind niet alleen de kleur mooi, maar ook de vorm geweldig. Helaas hebben wij geen Casa winkel in Nijmegen : ( (6) De laatste mok is van het merk House Doctor.

Het valt me op dat ik vooral de koffiemok zonder oor vaak mooi vind. Hoe is dat bij jou? Liever een mok/beker met oor of zonder?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

7 gedachten over “Koffiemok, voor het goede begin van je dag!”

  1. Goedemorgen! Leuk he, dat aardewerk! Ik heb stiekem ook wel een beetje een zwak voor leuke mokken en bekers, maar moet eerlijk bekennen dat we sinds we samenwonen heel saai 1 servies in de kast hebben staan. En dat vind ik eigenlijk heel prettig, de kast is zo netjes. ‘Vroeger’ stond bij ons thuis alles door elkaar in de kast en daar was ik wel een beetje klaar mee. Alleen voor thee heb ik een paar gigantische mokken, en warme choco drink ik ook graag uit een van mijn oude bekers.

  2. Heerlijk, koffie! Ik heb toch het liefst een mok met oor, dat vind ik fijner om hem vast te houden. En hij mag best groot zijn van mij!

  3. Je brengt me wel op een idee want voor ons vakantiehuisje moeten we natuurlijk ook nog dit soort dingen hebben en daar past zo’n stoere mok wel bij. Ik heb vorig jaar in de Elzas twee koffiemokken gekocht als souvenir en die zijn toevallig zonder oor, kwam ik pas later achter eigenlijk, maar het bevalt ons prima inmiddels.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven