28 In Tommy & Sammie

Kunnen we nu allemaal weer normaal doen?

oudjaarsavond

Net als vele anderen gingen Tommy en ik gisteren op pad voor boodschappen. Ik met een kersttrui aan, een laagje foundation, dikke ogen van het janken, koppijn van het janken en een muts tegen de kou. Ook om mijn beroerde kapsel te verbergen, het verven is in de laatste week van 2016 een beetje mis gegaan en ipv grijs ben ik blauw met een oranje blonde uitgroei. Het boeit me geen hol, ik kan tenslotte alle haarkleuren hebben.

Terug naar de autorit. Misschien hadden we iets vroeger op moeten staan, misschien hadden we doordeweeks al boodschappen moeten doen, misschien hadden we in bed moeten blijven voor een winterslaap. But we didn’t. En nu staan we in de file voor het stoplicht om bij de AH te komen, net als half Nijmegen.

Ik ben kalm en hoor verschillende auto’s om mij heen toeteren, zie mensen zwaar geïrriteerd achter het stuur zitten. Ook op de parkeerplaats is het een drama en auto’s rijden elkaar nog net niet aan. Tommy en ik blèren mee met de deuntjes van Spotify die uit de speakers komen. Er zijn auto’s die ons hard voorbij rijden en gewoon door rood rijden. Fietsers en voetgangers lijken ook blind te zijn voor de rode kleur. Bestuurders zitten vloekend en gebarend achter het stuur. Ik vraag me af of ze denken dat het daarmee allemaal sneller zal gaan.

We doen een sigaretje, pakken een boodschappen karretje en gaan het paradijs binnen. Een enorme AH waar we alles kunnen kopen wat we willen. Waar alles voor iedereen klaar staat. Waar een AH medewerkster kaasjes uitdeelt. Waar we ons eten kunnen halen, gewoon zo uit de schappen, wat een luxe is dat toch eigenlijk. Wat hebben we het goed.

normaal doenTerwijl Tommy en ik ons door de mensen massa heen bewegen, ons boodschappen in het karretje mikkend is mijn hoofd bij Bink. Oudejaarsdag is niet mijn dag. Mijn ogen zijn dik als bewijs. Mijn feestoutfit komt niet uit de kast. Mijn Bulldog is aan het vechten met hart medicijnen en ik hoop met heel mijn hart dat hij nog veel van 2017 gaat zien.

Ons karretje word steeds voller. Mijn enkels zijn wonder boven wonder nog niet blauw gebeukt door alle stressende mensen met ook volle karretjes lekker eten. Lekkere hapjes in alle wagentjes met chagrijnige koppen achter het stuur. Niemand om mij heen lijkt er van te genieten. Nou ben ik geen fan van deze dag, het is gewoon EEN zaterdag en we gaan gewoon even een nieuw jaar beginnen. Randdebielen met vuurwerk bommen knallen er wat ramen uit, verliezen misschien wat vingers en andere mensen genieten van siervuurwerk van de buurman. Maandag zijn de supermarkten gewoon weer open, iedereen gaat weer aan het werk en alle goede voornemens, diëten en sport abonnementen zijn voordat de kater voorbij is weer vervlogen.

Toch sta ik in de supermarkt met 4 stokbroden in mijn hand waarvan ik weet dat ze heerlijk zullen zijn met een beetje brie of humus. Iemand snauwt naar me ‘dat ze er langs mot’ ik beantwoord deze beleefde dame (asociale pruim heks) met een glimlach en een sierlijke stap opzij. Al had ik natuurlijk dolgraag als een rugby speler de weg voor haar versperd.

Mijn stokbroden onder mijn armen. Een beetje extra lekkers voor deze laatste dag van het jaar, voor deze gewone zaterdag. Iedereen in de AH heeft lekkers alleen iedereen is gestrest en chagrijnig. Gehaast en egoïstisch. Jammer dat er geen glimlach af kan. Jammer dat er geen sorry af kan als ik bijna de groente in gereden word en mijn haar rood zou kunnen kleuren van tomatensap. Jammer dat mensen bijna rennen om dat laatste kaasje te pakken vlak voordat die oudere dame dat doet. Jammer dat iedereen met zichzelf bezig is en daarbij niet eens blij is. Een wagentje vol lekker eten, champagne en wijn in overvloed en nog een kop als een bedorven kiwi hebben.

Als er iemand een reden heeft om niet blij te kijken ben ik het en toch glimlach ik naar Tommy als hij met kipfilet omhoog staat. De rust zelve houdt 600 gram kipfilet omhoog tussen schreeuwde kinderen en zuurpruimende vaders. Kipfilet die we gaan koken voor Bink.

Het is vandaag de eerste dag van 2017. Kunnen we nou alsjeblieft allemaal weer genieten, stil staan en normaal doen?!

bink ziek

PS: Allemaal de beste wensen en gelukkig nieuwjaar! 

PPS: Bink lijkt vooruit te gaan! De hart medicatie lijkt eindelijk aan te slaan! We houden nog een slag om de arm en willen niet staan juichen, maar hij gaat zelf uit zijn bak eten, poept weer en kan weer uren liggend door brengen zonder benauwd te zijn.

 • Carolien
  januari 1, 2017 at 4:09 pm

  Ik heb wel even moeten lachen om je artikel. Mensen kunnen zo gemeen zijn tegen anderen, he! Alsof niemand elkaar meer wat gunt. Zo jammer. Wel heel erg goed van jou dat je glimlachte. Sterkte met de hond.

 • Sophie
  januari 1, 2017 at 4:33 pm

  Goed dat de medicatie lijkt te werken. Dat mensen in de supermarkt zich om zoveel dingen druk kunnen maken, terwijl er zoveel andere dingen belangrijker zijn. Ik wens jullie een mooi 2017 met een gezonde Bink!

 • Denise
  januari 1, 2017 at 5:03 pm

  Ach, die arme Bink. Fijn dat de medicatie aanslaat. Sterkte! Jij ook een gelukkig nieuwjaar en natuurlijk de beste wensen voor jou (en bij jouw thuis) en Bink.

 • Tamara TS
  januari 1, 2017 at 5:31 pm

  Wat een goed stuk! Ik herken de supermarktervaring helemaal, wat een drama is dat toch met mensen rond die dagen. Blij dat er goede vooruitzichten zijn met Bink!!!

 • Ellen
  januari 1, 2017 at 6:02 pm

  Ook een mooi 2017 voor jullie gewenst. Ik hoop dat Bink snel opknapt en er veel mooie wandelingen met hem volgen. En je hebt groot gelijk, iedereen mag best wat dankbaarder zijn voor al het moois om ons heen.

 • Tessa
  januari 1, 2017 at 6:13 pm

  voor jullie ook een gelukkig nieuwjaar! uiteraard weer eentje met bink erbij. sterkte met hem… X

 • Marion
  januari 1, 2017 at 6:14 pm

  Juist op die momenten besef je hoe fucking onbelangrijk die boodschappen zijn als er thuis een beestje aan het vechten is. Ik hoop dat het allemaal goed met hem komt. Ik wens je een heel goed 2017. X

 • Bettie
  januari 1, 2017 at 8:00 pm

  Hopelijk komt het weer helemaal goed met Bink. Ik stuur wat liefde die kant op.

 • Irene
  januari 1, 2017 at 8:44 pm

  Fijn dat de medicatie aanslaat! Ik heb moeten lachen hoe je dit omschrijft, en eigenlijk heb je ook helemaal gelijk. We zouden met zijn allen eens meer tevreden moeten zijnik vermijd drukke supermarkten momenten vaak, omdat ik door al die stress van mensen zoveel prikkels binnenkrijg dat ik wel een keer in die tomaten rol!

 • Anneke
  januari 1, 2017 at 10:20 pm

  Wat goed dat de medicatie aanslaat! Gogogogogo Bink! Allemaal samen duimen helpt! We blijven verder meeduimen! 😉
  Ik volg je hier zo keihard in, in die hele Nieuwjaarsheisa! Wat een gedoe, zeg… Heel leuk neergepend! 😀

 • Daisy || Diyaata
  januari 1, 2017 at 10:50 pm

  Prachtig geschreven meis. Ik denk nog steeds aan jullie en hoop dat Bink herstelt!

 • Nesrin
  januari 2, 2017 at 12:01 am

  Happy New Year!!

  Fijn dat het weer beter gaat met Bink. Hoop dat hij niet weer achteruit gaat.

 • Kim
  januari 2, 2017 at 1:27 am

  Gelukkig nieuwjaar Sammie! Heel fijn om te lezen dat het wat beter gaat met Bink. Ik ga duimen dat het alleen maar beter wordt!

 • marije
  januari 2, 2017 at 8:19 am

  Go Bink! You can do it! Hou vol meis. Ik weet hoe zwaar het is als je hond zo ziek is maar hij zet goede stappen. Maak er een geweldig 2017 van samen met Tommy en Bink.

 • marleen
  januari 2, 2017 at 11:16 am

  Jaaa, first world problems. Al die zure gezichten in de supermarkt…brrr! Fijn dat het beter gaat met Bink joh! Hopelijk is ie gauw weer helemaal de oude en kan je nog jaren van ‘m genieten! De beste wensen meis!!

 • Nancy
  januari 2, 2017 at 11:18 am

  Oh gelukkig lijkt het de goede kant op te gaan! Ik zal duimen!

 • Jenn
  januari 2, 2017 at 12:49 pm

  Fijn om te lezen dat het beter gaat met Bink! Gelukkig niuewjaar!

 • Eliushi
  januari 2, 2017 at 3:40 pm

  Ik kan ook zo slecht tegen zulke mensen.
  Wat ontzettend fijn dat het de goede kant op gaat met
  Bink.
  Ik hoop echt dat hij gauw helemaal opknapt. Xxx

 • Lisa
  januari 2, 2017 at 5:37 pm

  Heel mooi geschreven en oh-zo-waar. Ik werk zelf in een supermarkt en heb dit weer genoeg mee mogen maken tijdens de feestdagen. Het zijn de mooiste dagen van het jaar en mensen stressen alleen maar en lopen, inderdaad, met een hoofd rond dat op een bedorven kiwi lijkt. Zo jammer! Gelukkig gaat het met Bink de goede kant op, nu maar hopen dat het zo blijft! Ik duim voor jullie mee! Liefs

 • Joyce rdt
  januari 2, 2017 at 9:52 pm

  Ah meid wat naar om te lezen dat Bink er zo slecht aan was. Fijn dat het iets beter gaat, geef em maar een dikke knuffel!
  Ik wens jou, Tommy en Bink een geweldigmooileukgezondtof
  2017! Liefs.x

 • Florentine
  januari 2, 2017 at 10:09 pm

  Wat fijn dat het beter gaat met Bink..! Gelukkig nieuwjaar 🙂

 • Roos
  januari 2, 2017 at 10:44 pm

  Asociale pruimheks, haha. XD Tja, mensen denken 9/10 alleen aan zichzelf, vooral in de supermarkt. Immers, je zo maar niet dat laatste kaasje te pakken krijgen. En dan zijn er ook nog mensen die sneaky het laatste product van het een of ander uit jouw karretje bietsen als je even niet kijkt.
  Ik hoop dat Bink er snel weer bovenop is!

 • Els
  januari 2, 2017 at 11:34 pm

  Ook de beste wensen! Ik moet wel wennen aan het normaal hoor :-). Vind het allemaal zo gezellig met de feestdagen.

  Ik duim nog voor Bink :-).

 • Morgaine
  januari 3, 2017 at 3:56 pm

  Oh die laatste alinea doet het hem voor mij, en ja aub weer normaal allemaal, hier was het vrij rustig met kerst, de meesten hebben schijnbaar thuis besteld en laten bezorgen waar men met oud en nieuw allemaal alsnog besloten naar de winkel te gaan, als het even kan ga ik niet, maar ja als je onverwachts toch nog wat visite krijgt, je eigen kinderen, dan moet je soms alsnog even…

  Gelukkig nieuwjaar Sam! en dat Bink hele hele jaar nog mee mag maken en liefst ook nog het jaar erna en daarna, en daarna <3

  X

 • Marsha
  januari 3, 2017 at 9:14 pm

  Nog de beste wensen meid! En gelukkig gaat het al weer wat beter met bink!

 • Anne - Simple Thoughts
  januari 4, 2017 at 10:25 am

  Och jeetje arme Bink, gelukkig gaat het iets beter. Hoe is het nu? Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst en dat het maar een gezond jaar voor Bink mag worden!

  • zosammie
   januari 4, 2017 at 12:02 pm

   Het lijkt steeds beter te gaan, de hart pillen doen hun ding denken we. Het is nu even afwachten of hij niet weer achteruit gaat als deze week de antibiotica afgelopen is.

 • Ester
  januari 4, 2017 at 11:50 pm

  Ik krijg gelukkig nooit al te veel van de kerst- en oud en nieuw stress omdat ik simpelweg weiger eraan mee te doen. Ik probeer het zoveel mogelijk te negeren.