kunstplanten

Kunstplanten, groen in huis en geen gieter nodig.

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel groen in huis? Dan is een kunstplant de ideale oplossing, maar niet alleen als je een planten killer bent. Ik ben een plantenliefhebber en doe er alles aan om mijn groene vrienden in leven te houden. Ik zal altijd kiezen voor een echte plant. Helaas hebben wij ruimtes in huis waar weinig tot geen daglicht komt en daarom kijken we naar kunstplanten.

Groene sfeer in huis.

Iedereen die mijn blog al langer volgt weet dat ik gek ben op planten. Onze woonkamer staat er vol mee, ze zijn te vinden in de keuken en ook op onze slaapkamer. We hebben zelfs planten in de badkamer. Ik vind het geweldig en het geeft zo’n fijne sfeer aan het huis. Er zijn een aantal ruimtes waar we helaas geen planten neer kunnen zetten. De wc heeft geen raam, de zolder heeft alleen een klein dakraam en de hal heeft ook niet veel licht. Planten overleven het in deze ruimtes helaas niet, wel zouden we er graag wat groen zien. Tommy heeft van de zolder een beetje zijn mancave gemaakt en we kijken er ook regelmatig films op een groot scherm. Hij zou het er graag wat gezelliger maken met planten. Kunstplanten zouden hier prima passen.

hangplant

Kunstplanten voor donkere ruimtes.

Ook de wc is hier beneden erg kaal. Ik zou er graag net als in de badkamer wat groens willen hangen, maar vanwege het gebrek aan een raam gaat dat niet. Kunstplanten zouden hier de oplossing kunnen zijn. Tegenwoordig kun je ook zoveel soorten kunstplanten krijgen die niet meer van echt te onderscheiden zijn, een toffe kunst hangplant op de wc lijkt mij een leuk idee. Ook de hal zou een stukje gezelliger worden van wat namaak groen. Dat je door de voordeur komt en gelijk een beetje mee krijgt van de sfeer van de rest van het huis. We hebben er een keer een monstera plant gehad, maar die vond de hal niet tof. Er komt niet alleen weinig daglicht, er is natuurlijk ook wat tocht. Vinden een hoop echte planten niet zo leuk.

kunst hangplanten

Voordelen van kunstplanten:

  • Je hoeft er niet voor te zorgen. Ga je een maand op vakantie? Geen probleem en geen oppas nodig.
  • Je zal een plant nooit slap zien hangen omdat jij hem vergeten bent. Hij heeft geen water nodig.
  • Een kunstplant is net zo gelukkig in de kelder als in de serre. Het maakt hem niet uit hoeveel daglicht er is.
  • Je kunt hem makkelijk afstoffen of afspoelen. Er kan eigenlijk niets beschadigen.
  • Hij groeit niet. Het voordeel daarvan is dat je hem niet hoeft te verpotten en hij qua formaat altijd op dezelfde plek kan blijven.
  • Ander voordeel is ook dat omdat een kunstplant geen wensen heeft, je hem ook iedere maand kan verplaatsen als je dat zou willen. De ene week in de hal op de tocht, de andere week op de zolder en dan weer in een vochtige badkamer. Geen probleem voor een kunstplant.

Ja, onze zolder en wc gaan we zeker opleuken met kunstplanten. Een kamer zonder groen is gewoon niet zo gezellig als met een leuke plant, wel of niet een kunst versie.

Heb jij kunstplanten in huis?

3 gedachten over “Kunstplanten, groen in huis en geen gieter nodig.”

  1. Op dit moment heb ik in Almere, twee hangplanten, geen idee wat het zou moeten zijn hangen en inderdaad, eentje op de badkamer omdat daar geen raam is… en in Drachten nog niet, staan wel kunstbloemen hier nog, maar hier wil ik juist wat kunstplanten groot hebben in de toekomst, maar ja… het moet kunnen, wel is er net een guirlande met lichtjes binnen, die komt buiten te hangen dan bij de voordeur 😉

    X

  2. Wij hebben alleen een paar neppe bloemen in huis. Kunstplanten vind ik zelf wel heel tof maar mijn vriend vindt het afschuwelijk, haha. In de badkamer zouden we nochtans wel zo’n exemplaar kunnen gebruiken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven