De laatste weken van december, van 2017.

De laatste weken van 2017 gingen als een speer. We waren natuurlijk druk met de verhuizing en het nieuwe huis en alle klusjes die daar bij horen. De tijd vloog voorbij en ineens wat het de week van kerstmis. Ik vond het vreemd dit jaar. Hoe snel kerst voor de deur stond. Hoe snel december voorbij gevlogen is. Daarom een kleine terug blik op deze laatste maand van het jaar.

kerstweek zosammie

Het begin van december stond voor ons nog helemaal in het teken van het verhuizen, het nieuwe huis. We sliepen net een korte week in ons nieuwe huis toen december begon. We bezochten de Intratuin meerdere malen en gingen weer naar Ikea. We zijn voor het eerst bij Ikea in Duiven geweest en ik was onder de indruk. Wat een enorme Intratuin! De kerstshow hebben we trouwens helemaal over geslagen dit jaar, we waren druk met andere dingen. Zo ging het eigenlijk wel de hele maand, misschien dat het daarom zo gek voelde dat het ineens kerst was. Toen de sneeuw in ons land lag hadden wij met de familie ook nog iets anders op de planning staan. De as van mijn oma uitstrooien was mooi en vreemd op een pak sneeuw. Daarna nog met z´n allen wat drinken en toen weer naar huis.

kerst zosammie

Ik heb uiteraard de kerstboom opgezet in onze nieuwe woonkamer, toch was dat niet genoeg om in kerst sfeer te komen. Ik ben er eigenlijk helemaal niet echt in gekomen dit jaar, de kerst sfeer. Het kerst gevoel. Ik had het dit jaar niet zo. De kersttruien zaten heerlijk, maar ik voelde me er geen kerstengel door. Tussendoor kregen wij nog vrienden te logeren, super gezellig was dat! We kregen een mooi winters stukje voor op tafel en genoten van de gezelligheid. Het was alleen een enorme domper dat er bij hen was ingebroken in de nacht dat ze bij ons waren. Toch iets waar je dan weer een paar dagen mee in je hoofd loopt.

zosammie kerst

Als klap op de vuurpijl was ik vorige week ook nog eens ziek en ik voel me eigenlijk pas echt beter sinds derde kerstdag. Het hele kerstweekend was ik ontzettend draaierig, duizelig en daardoor misselijk. Niet de ideale manier om het kerst gevoel te krijgen. Zeker niet prettig om de kerstboodschappen te doen, maar ik heb het overleefd. Ik heb trouwens wel een fijne kerst gehad. Mijn nieuwe Iphone werd bezorgd afgelopen zondag, fijn speeltje ; ) Tommy en ik waren op kerstavond samen en hebben carpaccio als voorgerecht gegeten. Daarna gingen we door met garnalen uit de oven met een stokbroodje. Was heerlijk!

kerstweek

Eerste kerstdag waren we bij mijn familie in Gorinchem. Mijn tante en haar vriend hadden er veel werk van gemaakt. Er werden veel hapjes geserveerd en de salades waren helemaal zelf gemaakt. Was erg lekker! Hoewel ik redelijk zat te draaien op mijn kruk is het me toch gelukt om gebruik te maken van de maffe kerst foto props. We hebben ook nog met z’n allen het spelletje 30 seconds gespeeld, super leuk spel. Ik was fanatiek, helaas was Tommy onder invloed ; ) en zo eindigden we met ons team onderaan. In ieder geval een spel om zeker nog eens te spelen, super leuk! We bleven slapen in Gorinchem en reden de volgende dag na een fijn ontbijtje naar huis.

kerst 2017

Tweede kerstdag was het onze beurt om in de keuken te staan. Tommy zijn paps en stiefmoeder kwamen bij ons eten. Ik had mijn sneeuwpop trui maar eens uit de kast getrokken en ik voelde me redelijk die dag. Goed genoeg om het voorgerechtje te maken. Het ziet er minder lekker uit op de foto, maar het was heerlijk! Hollandse garnaaltjes met zelf gemaakte cocktail saus en zalm met truffel mayo. Daarna aten we verse friet gebakken in ossewit, een mooi stuk vlees en een simpele groene salade. Uiteraard kwam er ook nog een toetje, ijs en chocolade mousse. Was heerlijk en gezellig en een mooie laatste kerstavond. We lagen vroeg in bed en sliepen op derde kerstdag eindelijk eens een keer uit. Ik rolde om 11 uur uit bed! Heerlijk nog zo’n extra dagje vrij om te luieren. De eerste dag dat ik me ook weer bijna helemaal goed voel. Nu weer op naar oud & nieuw! Al moet ik er nu nog even niet aan denken na al dat kerst gedoe ; ) 

Zijn jullie er ook wel klaar mee nu?

8 gedachten over “De laatste weken van december, van 2017.”

 1. Balen zeg dat je je niet lekker voelde met kerst. Je hebt wel een drukke maand natuurlijk achter de rug.

  Eten ziet er wel allemaal heerlijk uit!

 2. Jammer dat je ziek was 🙁 Ik had eigenlijk ook veel minder kerstgevoel dan andere jaren. Het ging idd heel snel, opeens was het gewoon kerst.

 3. Wat lekker dat het zo gezellig was, jammer dat je je niet echt fit voelde. Hopelijk is het nu weer over!
  Voor ons ook een fijne kerst! De eerst in mijn huis met Jan zijn kinderen en kleinkinderen erbij.
  Druk gehad zondag de 24e maar een heel voldaan gevoel erover, letterlijk en figuurlijk 😉
  Op naar het nieuwe jaar!

 4. Dat is minder inderdaad, als je je niet zo lekker voelt. En ja gelukkig is het weer voorbij, heel eerlijk? Ik ben blij als het gewone bio dagelijkse ritme weer zal starten, wat voor mij betekent dat ik ook weer kan zwemmen, omdat ik al de maand ervoor niet lekker werd, maar nu… Time to do some stuff 😉

  X

 5. Oh, hier ook een zieke. Ik voelde me hondsberoerd en viel op gegeven moment zelfs bijna flauw in de nacht. Dat was vorige week woensdag. Ik voel me pas sinds vandaag weer stukken beter. Desdondanks heb ik echt genoten van de kerst. En ik vind het wel jammer dat het nu voorbij is. Gelukkig hebben we nog O&N om naar uit te kijken en ik geniet lekker van vakantie.

 6. Heel vervelend dat je ziek was. Het heerst, maar daar heb je niks aan als je het te pakken hebt. Toevallig vroeg mijn gozer vandaag wanneer de kerstboom weer opgeruimd mocht worden. Maar daar ben ik dus nog niet klaar voor! Volgende week, denk ik.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven