lange blazer

Lange blazer van de Zara. Liefde!

Ik weet niet of het jullie inmiddels was opgevallen, maar ik heb een voorliefde voor blazers/colbertjes. Ik heb er de laatste tijd weer een aantal kunnen scoren al was dat nog best lastig in de bomber jack hype. Toen ik deze lange blazer bij de Zara op de website zag was ik op slag verliefd, ik twijfelde geen moment en bestelde de blazer direct.

lange blazer Zara

Iets wat ik namelijk altijd tof vind zijn blazers met een print. Een aantal jaar geleden had ik wit zwart gestreepte blazer, een blazer met leger print en een knal blauwe blazer. Deze zijn inmiddels al lang verdwenen uit mijn kast omdat ze door het vele dragen en wassen niet mooi meer waren. Ik dacht toen dat ik snel weer nieuwe colbertjes/blazers in de kast zou hebben, maar dat was best een uitdaging. Nu mag ik niet klagen want ik heb dit jaar al 3 nieuwe blazers gekocht en dit is nummer vier.

Zara blazer

Zara blazer detail

Lange blazer.

Ik viel bij de Zara op de website gelijk voor de drukke print van deze blazer. Het is een lang model met opgerolde mouwen en het is een loose fit model. Het printje vind ik helemaal geweldig. Lekker druk en opvallend. Het enige minpunt aan deze blazer is het materiaal. Dit is 100% polyester aan de buitenkant en 100% acetaat aan de binnenkant, bloedheet dus! 1 van de redenen dat ik op de foto´s niet breed uit sta te lachen, ik smolt zo´n beetje weg deze dag! Hij kan helaas ook niet in de wasmachine dus dat word veel luchten en naar de stomerij brengen.

rayban

Dat heb ik er allemaal voor over, dit past gewoon helemaal bij mij! Ik vind de kleuren, de print en het losse model helemaal geweldig. Ik zal dit jasje vaak gaan dragen op de wat koudere dagen, ideaal voor deze herfst dus. Direct na het maken van de foto´s heb ik het jasje wel uitgedaan, ik dacht dat ik anders zou gaan koken ; ) Op dit moment 4 blazers in mijn kast die ik met plezier draag. Toch heb ik nog wel een wishlist, ik wil graag nog een donker groene blazer en een grijze. Misschien ook wel een witte al vind ik wit altijd zo besmettelijk. Ik vind het gewoon zulke fijne kledingstukken om te dragen en om te combineren met verschillende broeken en tops.

Ben jij een blazer mens?

14 gedachten over “Lange blazer van de Zara. Liefde!”

 1. Jammer dat het materiaal niet mee werkt voor de zomer, maar voor de herfst straks en de winter dus weer perfect? hahaha

  Zelf was ik dat toen het in de mode was in de eighties als tiener, mijn oma had er zelfs eentje gemaakt voor mij en daar heb ik in gewoond! Oversized was toen de mode, dus werd met een zwarte elastieken riem gedragen, goh, wat mis ik die soms nu 😉

  In het nu, niet, ik ben meer van de spijkerjasjes ivm fietsen, het moet vocht op kunnen nemen onderweg en niet te warm zitten doch, de wind van mijn lijf houden. zo ben ik ook gek op eerder een meer de lederen jasjes, nep al dan niet nep, maar die zitten zo warm en plakkerig nu eigenlijk, dat ik ze te weinig draag, zonde eigenlijk 😉

  x

 2. Jaa, ik hou van blazers. Deze zou ik niet kopen, om de nadelen die je noemt, dat zou bij mij dan in de kast blijven hangen en dat vind ik zonde. Sowieso vind ik het lastig om blazers te vinden met mijn cupmaat helaas, ik heb nu een zwarte, een creme kleurige en een perzikkleurige.

 3. Jaa mooi! Ik draag eigenlijk nooit blazers. Heb er zelfs geen enkele. Maar voor deze zou ik wel een uitzondering maken!

 4. Ik ben totaal geen blazer mens, maar deze is zó gaaf! Die zou ik serieus zelf ook echt kunnen kopen hoor! Die print en het model van de blazer zijn allebei echt tof. Vind hem jou ontzettend stoer en leuk staan! Jaaaaah, i like it!

 5. Ja, ik ben ook een blazer mens! Al vind ik dat zen blazer vaak tijdloos is en spendeer ik er daarom net iets meer aan. Het Belgische merk Scapa heeft bijvoorbeeld altijd hele leuke blazers, zelfs in een periode dat je in andere winkels alleen nog maar bombers vindt. Wel iets prijziger dus…

 6. Jammer van het materiaal maar verder zou het echt een blazer voor mij zijn! Ik heb er ook een stuk of 5 in de kast hangen, meestal effen maar ook 1 met een bloemenprint. Altijd handig dat soort jasjes.

 7. Oh ja ik ben zeker een blazer mens 🙂 Ik zag je look al op insta, ziet er goed uit en de print van de blazer staat ook echt prachtig bij je haar. Liefs Josine

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven