Studio Lux kaarsen

Led kaarsen met timer, thuis komen met kaarslicht.

Ik vertelde de vorige keer al dat ik helemaal fan ben van led kaarsen. Mijn blog artikel ging voornamelijk over de voordelen van led kaarsen en over de led kaarsen met bewegende vlam. Dat artikel kan je hier terug vinden. In dit artikel ga ik het juist over de andere variant hebben, de led kaarsen met timer.

Hier in huis zijn alle echte kaarsen vervangen voor led diner kaarsen. De enige echte kaars die nog aan gaat is een waxine lichtje. Ik heb gewoon nog geen led waxine lichtjes gevonden die ik mooi vind en net zo groot zijn als een echt waxine lichtje. Gelukkig hebben we voornamelijk kandelaren in huis voor tafelkaarsen, ook wel dinerkaarsen genoemd. Die kandelaren vind ik vaak het mooist. Kaarslicht vind ik mega gezellig en sfeervol, met led kaarsen kan ik ongestoord genieten van dat sfeerlicht. Ik vind de sfeer die led kaarsen met bewegende vlam geven in de avond geweldig, net echt, alleen deze hebben geen timer functie. De led kaarsen met timer hebben voor mij ook een aantrekkingskracht en daarom staat er hier in huis een mix van deze 2 soorten led kaarsen.

led kaarsen met timer

Op bovenstaande foto, de 2 swirl kaarsen aan de buitenkant zijn van JUNO fires. De middelste roze kaars is van Studio Lux.

Led kaarsen met timer,

Ik heb van 2 webshops led kaarsen met timer en ze werken allebei heel goed en hebben een soort gelijke flikkerende vlam. Dat het vlammetje niet beweegt maakt hem voor mij iets minder echt wat betreft licht in de avond. Die met bewegende vlam vinden wij thuis het meest lijken op een echte kaars die brandt. Wat ik toch zo leuk vind aan led kaarsen met een timer functie? Thuis komen van mijn werk in het donker en dat de kaarsen dan al branden! Zo gezellig, zo fijn thuis komen in deze donkere tijd van het jaar. Zodra je de kaarsen aan zet gaat de timer lopen, dan branden de kaarsen 6 uur en dan gaan ze zelf uit om vervolgens de volgende dag weer op dezelfde tijd aan te springen. Afstandbediening is daarom niet nodig, gewoon 1 keer op de juiste tijd aan zetten en je hebt er geen omkijken meer naar. Super handig!

Studio Lux led kaarsen

Studio Lux.

Wij hebben led kaarsen met timer van Studio Lux en van JUNO fires. Beide webshops heb ik ontdekt van Instagram. Ik kwam terecht bij Studio Lux vanwege de kleuren van de led kaarsen. Ik hoop dat er nog meer kleuren komen, leger groen en kobalt blauw lijkt me heel tof bij ons in huis. Je koopt de kaarsen per stuk bij Studio Lux. De LED kaars heeft een diameter van 2,2 cm, te breed voor veel kandelaars hier in huis. Dit los je makkelijk op, omdat de kaars van kaarswax gemaakt is kan hij makkelijk aan de onderkant op maat gemaakt worden met een scherp mesje zodat hij goed in de kandelaar past. De kaars werkt op 2 AAA batterijen, deze krijg je er bij. Ook deze kaars heeft dus de timer functie. De kaars zet je aan door op het witte deel van het staafje te drukken waar ook het vlammetje uit komt. Wanneer je de batterijen moet vervangen houdt je de kaars voorzichtig op zijn kop dan kan je zo het buisje opvangen waar de batterijen in zitten.

JUNO fires kaarsen

JUNO fires.

Van JUNO fires vind ik vooral de ribbel en swirl kaarsen prachtig. Op deze foto te zien in een HK Living kandelaar. Ik hoop ook echt dat ze nog meer kleuren gaat krijgen, voor nu is het vooral beige, zwart en wit. Diameter van deze kaarsen is 2.2/2.3 (het onderkantje loopt uit van 2,1 cm naar 2,3 cm) Deze passen eigenlijk wel in de meeste kandelaren. Je koopt de kaarsen in een set van 2 en ze zijn gemaakt van echte wax, daardoor voelen ze aan als echte kaarsen. Per kaars gaan er 2 AAA batterijen in, deze krijg je er niet bij. De kaars draai je aan de onderkant open om de batterijen te vervangen. Er zit onderop de kaars een knop om de kaars aan of uit te zetten, maar 1 keer aanzetten op het juiste tijdstip is dus genoeg doordat er een timer op zit. De kaars kan dan gemiddels 200 uur branden, ook een beetje afhankelijk van het merk batterij. Ik merk dat de Duracell batterijen het beste zijn. Je vind bij JUNO ook stompkaarsen en kandelaren.

1 gedachte over “Led kaarsen met timer, thuis komen met kaarslicht.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven