Leeftijdsverschil in een relatie, 18 jaar om precies te zijn.

Leeftijdsverschil in een relatie vind ik niet vreemd of gek, ik ken genoeg mensen die een relatie hebben met een ouder of jonger iemand. Ik heb zelf een relatie met een ouder iemand. Ik heb het nooit eerder echt over het leeftijdsverschil tussen mij en Tommy gehad op mijn blog. Leeftijdsverschil in een relatie vind ik niets bijzonders, voor mij is het iets wat er niet toe doet. Het is maar een cijfertje.

Vooroordelen.

Een andere reden waarom ik het nooit eerder vermeld heb op mijn blog zijn de vooroordelen die mensen hebben. Toen ik tegen mijn vrienden vertelde dat ik verliefd was op iemand die 18 jaar ouder was dan ik hadden ze allemaal direct een beeld in hun hoofd. Een beeld van iemand die bijna 50 is, vast en zeker grijs is, misschien een bierbuik heeft, niks wil ondernemen en ouderwetse ideeรซn heeft. Wat moet je nou met een ouwe kerel Sam, was dan ook de eerste reactie bij de meeste mensen. Het is gek dat mijn generatie al snel dat beeld heeft bij de generatie van Tommy, al snapte ik het ook wel. Ze waren echter allemaal al snel het leeftijdsverschil vergeten toen ze Tommy voor het eerst hadden ontmoet.

Nu toch op mijn blog.

Omdat ik Tommy nooit in beeld bracht op mijn blog vanwege privacy redenen wilde ik het onderwerp ook niet aansnijden. Het was en is ook niet nodig. Nu Tommy wel in beeld is op mijn blog wil ik er toch eens wat over schrijven. Niet omdat het nodig is, maar gewoon omdat de vooroordelen van zijn uiterlijk nu sowieso gelijk weg zijn. Geen bierbuik aanwezig en ook geen toupetje ; ) Ook omdat het vast en zeker duidelijk is op foto’s dat we niet van dezelfde leeftijd zijn. Eventuele vragen zijn dan nu gelijk beantwoord.

leeftijdsverschil in een relatieTommy en ik.

Zoals ik al zei verschillen Tommy en ik 18 jaar. Ik ben nu 30, Tommy is 48. Toen wij verliefd werden en een relatie kregen was Tommy net 44 geworden, ik was toen dus 26. Ik was al verliefd voordat ik wist dat Tommy de 40 al voorbij was, ik dacht altijd dat hij een jaar of 36 was. Wat al gelijk duidelijk maakt dat hij er jong en goed ; ) uitzag voor zijn leeftijd. Nog steeds trouwens, vind ik dan : ) Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld vanaf de eerste date bij iemand waar ik verliefd op was als bij Tommy. Ik was sowieso tot over mijn oren verliefd, verliefder dan ik ooit geweest was. Mijn moeder zag dit aan mij als ik weer eens op de bank met Tommy aan het appen was. Om die reden was ze er gerust op dat ik aan het daten was met iemand die qua leeftijd dichter bij haar stond dan bij mij.

Leeftijdsverschil in een relatie en de vooroordelen van mijn omgeving.

Mijn moeder was in het begin misschien een beetje bezorgd, maar kon ook zien dat ik ontzettend happy was. Ik kende Tommy trouwens al jaren, hij was al jaren mijn collega, de vonk sloeg alleen pas over in 2013 toen we meer samen werkten. Hij was dus geen vreemde. Mijn moeder heeft er verder nooit zorgen over gehad, ze stond open voor deze eventuele nieuwe schoonzoon. Vrienden waren zoals ik al zei bevooroordeeld (I don’t blame them!) mijn tante stond ook niet te juichen. Mijn oom had/heeft zelf een jongere partner dus vond het helemaal niet gek. 

Vanaf het moment dat Tommy kennis maakte met mijn complete familie (Jup iedereen in 1 keer op een verjaardag) was iedereen gerust gesteld. Tommy was per direct goed gekeurd, ik had niets anders verwacht trouwens. Ik was tenslotte verliefd op hem geworden. Dat was niet omdat hij niet leuk was ; ) Zonder overdrijven, Tommy is leuk, grappig, jong van geest, sportief, lief, betrouwbaar, spontaan en good looking! Mijn familie en vrienden hebben dat uiteraard ook ontdekt en alle vooroordelen zijn verdwenen. Mijn vrienden kunnen fantastisch opschieten met Tommy en als ze samen zijn zou je niet zeggen dat er een leeftijdsverschil is. Ik denk zelfs dat zij er 9 van de 10 x niet eens meer bij stilstaan. Ik heb me verder ook nooit iets aangetrokken van de eerste opmerkingen en oordelen. Ik was verliefd en zou dat gaan onderzoeken ook, niemand die daar met zijn of haar mening iets aan kon veranderen.

leeftijdsverschil relatieLeeftijdsverschil in een relatie merkbaar?

Natuurlijk kun je aan sommige dingen heus wel merken dat we 18 jaar schelen. Dat kan ook niet anders. Ik ben bijvoorbeeld vaak sneller geรฏrriteerd, onrustig, ongeduldig, flap er dingen uit zonder na te denken of ben nog onzeker. Tommy is in veel situaties juist zeker, kalm, rustig en ontspannen. Hij heeft nou eenmaal al meer levenservaring en ik zie daar alleen maar voordelen in. Tommy heeft langer last van een kater dan ik en mijn vrienden, heeft al meer van de wereld gezien, hij word sneller bruin van de zon dan wij en heeft meer lach rimpels dan ik ; ) Dat we van een andere generatie zijn is ook een feit waar we regelmatig tegen aan lopen. Toen hij zijn eerste motor kocht liep ik nog in de luiers, de Spice Girls en Britney Spears hingen op mijn slaapkamer, bij Tommy was het disco muziek, Doe maar en Kiss en toen hij zijn eerste biertje dronk was ik er nog niet eens!

Nadelen aan een leeftijdsverschil in een relatie?

Of er nadelen zijn aan die 18 jaar verschil tussen ons? Voor ons niet, we merken er niets van. Voor ons is die 18 jaar meestal niet aanwezig. Natuurlijk zijn er dingen waar we wel over nagedacht hebben. Kinderwensen? Een kinderwens hadden we beide niet al had het wel gekund natuurlijk. We zullen niet samen van het pensioen kunnen genieten, sja, als er รผberhaupt nog zoiets bestaat als pensioen tegen de tijd dat ik oud ben. Tommy zou eerder gezondheidsproblemen kunnen krijgen, maar dit kan mij ook overkomen, ik vind dit niet echt leeftijdsgebonden.

We hebben het leuk samen, we zitten vaak op 1 lijn en hebben interesse in elkaar. Dat is toch het belangrijkste om een relatie goed te houden, die 18 jaar verschil tussen ons veranderd daar helemaal niets aan. Je bent zo oud als je je voelt ; )

Stock foto’s gebruikt van pixabay (silhouet plaatjes).

41 gedachten over “Leeftijdsverschil in een relatie, 18 jaar om precies te zijn.”

 1. Het was mij eigenlijk helemaal niet opgevallen! Misschien omdat het ook niet zo belangrijk is, voor mij dan. De liefde straalt van jouw blog af en dat telt ๐Ÿ™‚

  Ik heb zelf altijd oudere vriendjes gehad en nu voor het eerst een jongere en dit is de langste relatie ooit, en de vader van mijn zoontje. Ik vond het even gek dat hij (een maand) jonger is dan mijn broertje maar goed, leeftijd is ook maar een getal uiteindelijk!

 2. Leuk dat je dit nu ook met ons deelt! Waarschijnlijk sta je er zelf maar weinig bij stil dat anderen dit nog niet weten, omdat het voor jou zo normaal is. Op de foto die je laatst van Tommy deelde had ik hem echt geen 48 geschat. Alleen al door zijn naam dacht ik dat hij veel jonger zou zijn ๐Ÿ˜‰ Jullie hebben het zo leuk samen, dat is het belangrijkst, niet jullie leeftijden of wat anderen er van vinden!

 3. Joh, ik had dat (afgaande op die twee foto’s, haha) echt niet gezien! Ik heb zelf ook een relatie gehad met een flink leeftijdsverschil, bijna 14 jaar. Ik was toen bijna 19 tot mijn 23e, dus wel een stuk jonger en hij was nog in de 30. Grappig, onze moeders reageerden precies hetzelfde. Mijn ouders hebben er nooit moeilijk over gedaan ๐Ÿ™‚ Wij stonden er ook precies hetzelfde in als jullie. Zo moet het ook! Nu heb ik trouwens een vriend die maar 4,5 maand ouder is. Die kent dus wรฉl de Spice Girls, hahaha.

  1. Heel groot pluspunt als je het samen over de Spice Girls kunt hebben hihi ๐Ÿ˜‰ Ik ben nog steeds blij dat mijn mams er ook al gelijk vrede mee had, ze vind hem nu de ideale schoonzoon ๐Ÿ™‚ Tommy is blij te horen dat hij er nog steeds jonger uit ziet!

 4. Je zou niet zeggen dat Tommy ouder is als jij na het zien van de foto.

  Who cares of er leeftijdsverschil is .. het gaat om jou en als jij happy bent, heeft niemand daar wat over te zeggen

 5. WoW Sammy, stoer dat je het deelt al had het niet gehoeven. Want je bent niemand een uitleg verschuldigd. Maar ik snap je heel goed. Bij mij is het namelijk net andersom! Ik ben 46, bijna 47 (niet te zien, ja weet ik๐Ÿ˜‰) en mโ€™n vriend is 35! Maar gevoelsmatig zijn we van de zelfde generatie. In het begin had ik er moeite mee maar meer omdat ik dacht dat anderen er moeite mee zouden hebben. Het leeftijdsverschil is niet te zien en ook niet te voelen. En als dat wel zo was, dan was het ook Ok, toch? Hij houdt van mij en ik van hem en dat is nooit leeftijdsgebonden!
  Lekker gelukkig zijn met Tommy en de mensen die om jullie geven, Sam. Het gaat om jou/jullie x

  1. Precies, liefde is niet leeftijdsgebonden, zo voel ik het ook ๐Ÿ™‚ leuk om te lezen dat het bij jullie precies andersom is ๐Ÿ™‚

 6. Het was mij eigenijk nooit opgevallen, zelfs na het zien van de foto had ik niet zo’n groot verschil ingeschat hoor. Heb er absoluut geen problemen mee, mijn vriend en ik schelen ook 13 jaar…

 7. Liefde overwint alles, ik wist dit al langer natuurlijk en ook per ongeluk, zoals jij ook weet, dat merlijn zelfs 27 jaar ouder is dan ik ben, als beste vriend, whahahaha ouder is dan mijn beide ouders… zelfs.. ahum, ik zeg niets, ik ken de voordelen, en yup.. soms toch ook de nadelen van iemand die eventueel ouder is, neemt niet weg, dat ik er nog steeds voor val, al probeer ik nu wel uit te vinden in eigen leeftijd zo ongeveer, maar dan ook wel minimaal 3 jaar ouder of zo kom ik telkens op uit. Zover…. zijn helaas zij meestal bezet ๐Ÿ˜‰

  En als ze dat niet zijn, wat ik nu tegen kom? Dan zijn ze net uit een relatie en zetten de bloemetjes buiten, willen wel, maar kort en liefst veel anderen.. ja dahaaaaaag, hahahaha

  Mijn vorige relatie, wel de slechte helaas, was 19 jaar ouder dan ik was… hij leeft niet meer dus, inderdaad, leeftijd en gezondheid zegt weinig, gezien ik vorig jaar een blogster van net geen 34 vlak voor haar verjaardag heb zien gaan, en al eerder, een vriendin die geen 50 is geworden… het zegt echt niets!

  De levenservaring kan ik mij ook helemaal in vinden, ik heb een heleboel van Merlijn juist geleerd omdat hij meer levenservaring heeft, wat jij zegt over geรฏrriteerd zijn en ook snel boos soms hier… heeft hij mij de innerlijke rust juist geleerd, niet de wereld op je schouders nemen mijn hart… alleen wat jou treft…. en daaraan werken…. bijv. ๐Ÿ˜‰

  Je hebt altijd met liefde over Tommy gesproken dus dit zit wel goed ๐Ÿ˜‰ En ik lees jouw blogs ook voor je hem liet zien, altijd met een super glimlach, maar ja, stiekem wist ik het al ๐Ÿ˜‰

  X

  1. Ja die levenservaring van Tommy levert mij tot nu toe alleen maar voordelen op, kan er veel van leren ๐Ÿ™‚ die innerlijke rust krijg ik steeds een beetje meer, Luv it! Ja je was 1 van de weinige lezers hier die het al wist inderdaad!

 8. Wat een leuk artikel. Je hebt helemaal gelijk hoor, leeftijd is maar een nummertje. Zolang je elkaar maar gelukkig maakt. En zo te horen maken jullie elkaar heel gelukkig!

 9. Grappig hoeveel dit overeenkomt met mijn verhaal! Frank en ik schelen 12 jaar, en willen inderdaad ook geen kindjes. We zijn geestelijk net soms twee kleuters, zo kunnen we lachen om bullshit! Haha!
  Als je maar gelukkig bent toch!
  En speciaal voor Tommy: hij lijkt รฉcht geen 48 ๐Ÿ˜‰

  1. Tommy is zeer gelukkig met het compliment ๐Ÿ˜‰ Heerlijk toch dat je samen zoveel lol kunt hebben! Leeftijd heeft daar niets mee te maken ๐Ÿ™‚

 10. Age ain’t nothing but a number. Als jullie happy en in love zijn wat boeit zo een cijfer maar ik snap en begrijp (en ik had hetzelfde gedaan) dat je dit niet eerder hebt gecommuniceerd. Tommy ziet er veel jonger uit trouwens. Mijn man en ik schelen 1,5 jaar en ik noem hem ouwe hahaha.

 11. Het was mij na het zien van de foto helemaal niet opgevallen. Jullie lijken me een hartstikke leuk koppel en leeftijd is maar een nummer. Ik dacht even dat er bij de laatste zin stond: voel je niks van. In plaats van: je bent zo oud als je je voelt. Ik denk dat mijn vriend (5 jaar ouder ;-)) mij heeft besmet met zijn dirty mind.

 12. Heel mooi om te lezen! Het maakt zeker niks uit! Mijn vriend is 3 jaar ouder en wat merk je daar nou van? Helemaal niks, ik vind het altijd zo’n vreselijk als mensen daar over oordelen!

 13. Mooi geschreven weer koekie. Kan me niet herinneren dat ik niet stond te juichen, ik zal best wat terughoudend zijn geweest. Maar het was al zo snel zichtbaar en merkbaar dat dit de man was die jou gelukkig maakte, dat al mijn eventuele vooroordelen al gauw overboord gingen.
  Geniet van je leven met jouw Tommy koekie, samen happy zijn is het mooiste wat er is. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜โค๏ธ

 14. Nav je logje over het leeftijdverschil heb even teruggezocht, want dat je Tommy nu wel deelt (de foto dan) met je lezers had ik even gemist. Leuke vent, niet te zien, 10 jaar ouder zou kunnen maar echt niet meer!
  Mijn dochter en haar vriend schelen 15 jaar. Zij is 42 en hij inmiddels 57. Maar jong van hart en stapelgek op elkaar en daar gaat het om toch?

  1. Hij heeft geluk met zijn genen zeg ik altijd maar haha. Precies, het gaat erom dat je gek bent op en met elkaar, das alles wat telt ๐Ÿ™‚

 15. Je zou inderdaad niet zeggen dat hij bijna 50 is. Maar zelfs als je dat wel kon zeggen, maakt het eigenlijk ook geen hol uit hรฉ. Als jullie zelf maar gelukkig zijn! ๐Ÿ™‚ Heb zelf geen ervaring met zo’n verschil (M’n David is een jaar jonger dan ik) maar ik kan me wel voorstellen dat je het eigenlijk zelf ook niet eens merkt. Als je op dezelfde golflengte zit, kan het toch eigenlijk niet anders dan een goeie match zijn!

 16. Zelf vind ik het ergens wel logisch dat je moeder een beetje bezorgd was. Zelf zou ik dat ook hebben, maar dat wilt niet zeggen dat ik er op tegen was. Zelf ben ik ”verliefd” geweest op iemand van 34 terwijl ik 19 was. Dat vond ik zelf wel iets te veel verschil op die leeftijd en hij woonde ook nog eens in Canada. Verder moeten mensen doen waar ze zich goed bij voelen. Mijn ouders schelen ook zo een 10 jaar en daar is helemaal niks mis mee. Ik vind het wel super leuk dat Tommy nu ook op je blog voorbij komt.

 17. Dat leeftijdsverschil had ik niet zo groot geschat hoor! Dacht dat Tommy rond de 35 was of zo. En ja, weet je, natuurlijk kun je op een gegeven moment nadelen ondervinden van het verschil maar dat wil toch niet zeggen dat je er niet aan moet beginnen? Je weet tenslotte nooit hoe het loopt.

 18. Wat een fijn artikel! Ik zou de laatste zijn die je zo veroordelen. Ik bedoel… 2 relaties tegelijk hรจ. Ik ben voorstander van volg je hart en dat is ook precies wat jij hebt gedaan. Ik vind het ook goed dat je hier een artikel over hebt geschreven. Niet omdat je jezelf moet verantwoorden, omdat er niets te verantwoorden valt. Maar op alles waar een soort van taboe op zit te doorbreken. En juist, hoe ‘normaal’ je er over doet, hoe normaal iedereen zal reageren. Dat is iets wat mij tenminste opvalt als ik vertel over onze situatie.

  Zelf heb ik altijd relaties gehad met mannen die zo’n 8 jaar ouder waren. Mijn vriend is de eerste die dus jonger is. Dat maakt dat er 16 jaar verschil zit tussen mijn vriend en man (ze hebben dan niets met elkaar, maar wel met mij). En wat je zegt herken ik ook in mijn man. Hij ziet er veel jonger uit en doet jonger dan dat zijn leeftijd is. Andersom moet je volwassenener zijn geweest voor je leeftijd dan leeftijdsgenoten, anders vind je elkaar niet met een groot leeftijdsverschil.

  Ik denk wel dat je op kleine dingen verschil merkt. Niet qua karakter of levensinstelling, hoor. En hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer je naar elkaar toe groeit. Maar gewoon (algemene) zaken die er zijn gebeurd in het leven en die je door het leeftijdsverschil heel anders hebt meegemaakt. En je merkt het aan de leeftijdsgenoten van je partner. De vrienden van mijn man hebben allemaal oudere kinderen. De vrienden van mijn vriend zitten pas in de fase waarin begonnen wordt aan kinderen. Dat is echt dat generatie verschil waar je zelf ook over schrijft. Niet dat dat een tegenwerking heeft op je relatie natuurlijk, maar het is gewoon een feit.

  Super leuk om te lezen dus.

  P.S. Ik ga zaterdag naar Festival op het Eiland! Dus hopelijk ontmoet ik je dit jaar wel ๐Ÿ˜‰

 19. Wauw ik wist niet eens dat jullie zoveel jaartjes verschillen… Maar ik herken de vooroordelen van een relatie hebben met een jonger of ouder iemand. Mensen hebben al gauw een vooroordeel… Maar het allerbelangrijkste is dat jij gelukkig mee bent en niet een ander. Mooi geschreven!

 20. Dit had ik totaal niet gezien hoor, toen ik vorige week die foto van hen zag. Ik schat hem net zo oud als jou in, haha! Leeftijdsverschil boeit mij ook echt niet. Als je gelukkig met elkaar bent, dan is dat prima. Beter kan niet, toch?

 21. Ik had al zo’n vermoeden na het lezen van wat blogjes, al weet ik niet helemaal waarom. Ik heb een oudere vriendin van in de vijftig met een veel jongere vriend. Ik heb de indruk dat beiden er heel gelukkig mee zijn, dus wie ben ik dan om te oordelen. Af en toe zijn er wat generatiedingetjes. Hij wil nog weleens een avond stappen, zij heeft daar geen behoefte meer aan. En gelukkig gunnen ze elkaar daarin de vrijheid. Dat maakt dat het voor hen heel goed werkt.

 22. Goh, dat zou ik hem inderdaad niet geven ๐Ÿ˜‰ je hebt een knappe vent en jullie zijn gelukkig, wat doen die cijfertjes er dan nog toe? ๐Ÿ˜€ Maar ik vind het mooi dat je het zo bespreekt!

 23. Goh ik had geen idee joh dat jullie 18 jaar scheelden, maar dat maakt ook helemaal niet uit. Leuk toch dat je je wederhelft hebt gevonden?! En Tommy ziet er inderdaad goed uit * zo, een paar veren in zijn reet erbij ๐Ÿ˜‰ *

 24. Joh als jullie maar gelukkig zijn, toch? Een leeftijdsverschil hoeft echt geen probleem te zijn. Mijn schoonzus en zwager schelen 17 jaar en ik ken zelfs een stel waarvan de man 35 jaar ouder is. Maar blijkbaar zijn ze erg gelukkig, dus wie ben ik dan om daar wat van te vinden? Mijn vriend en ik schelen overigens maar twee dagen haha. Lekker praktisch met verjaardag vieren ๐Ÿ˜‰

 25. Het zit eigenlijk allemaal in het hoofdje, hรจ ๐Ÿ˜‰ Husband is 10 jaar ouder dan mij en er waren er ook een heleboel die nogal vreemd opkeken toen ik het indertijd vertelde. Vreemd genoeg was hij juist degene die wegens dat leeftijdsverschil de boot een beetje afhield. Tot hij doorhad dat dat getalletje geen hol uitmaakt, maar gewoon de persoon zelf en hoe goed jullie bij elkaar passen van karakter enzo.
  Maakt helemaal niet uit dat jouw Tommy 18 jaar ouder is, als jullie maar goed voor elkaar zorgen en elkaar graag zien. De rest is bijkomstig ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven