Linomatic 500 Deluxe

Leifheit droogmolen, de Linomatic 500 Deluxe.

Begin dit jaar bestelde ik een droogmolen. Vorig jaar stond ik met het warme weer boven de was op te hangen in huis en dat was ik zat. Met lekker weer wil ik buiten zijn en met een droogmolen kan ik het huishouden combineren met plezier. De was ophangen zodat het droogt en tegelijkertijd genieten van de zon! Ik koos voor een Leifheit droogmolen, de Linomatic 500 Deluxe.

Leifheit droogmolen.

Ik koos voor deze droogmolen omdat wij goede ervaringen hebben met het merk Leifheit. Ook had ik de Linomatic 500 Deluxe droogmolen in actie gezien bij mijn tante en was ik enthousiast over het gemak waarmee je de Leifheit droogmolen klaar zet. Hij is licht van gewicht en je pakt hem zo uit de schuur als de was opgehangen moet worden. Voor het openen van de Leifheit droogmolen is maar heel weinig kracht nodig. Dankzij het Easy Lift-systeem heb je binnen 20 seconden je waslijnen in zicht. Het is een kwestie van aan een koordje trekken en de lijnen staan gelijk gespannen. Het trekkoord voor het openen van de droogmolen wordt automatisch in de buis getrokken. Zo is het koord beschermd en tegelijk veilig opgeborgen. Ideaal want zo kan ik er niet over struikelen : ) 

Leifheit droogmolen Linomatic

De Linomatic 500 Deluxe.

Ik heb gekozen voor de 50 meter lange waslijnen. Hier passen ca. vijf wasmachineladingen op. De buitenste lijnen – de langste – zijn 2,03 meter lang. Ons beddengoed hangt dus ook regelmatig buiten te drogen. Zo heerlijk als dat dan dezelfde dag weer fris en droog op bed ligt. Slaapt heerlijk met de geur van de zon er in! Wat ik ook heel handig vind zijn de ogen voor kledinghangers. Op elke draagarm zit een ophang-oog voor twee kledinghangers. In totaal kun je 8 overhemden of blouses op kledinghangers te drogen hangen. Dit is bijzonder handig, de kledinghangers glijden nu niet overal naar toe en hangen niet in de weg.

Leifheit droogmolen

droogmolen leifheit

De Leifheit droogmolen weer opbergen.

Opbergen is ook weer zo gepiept! Met het Easy Close Comfort-systeem klap je de droogmolen moeiteloos en zonder bukken dicht. Er zit een drukknop op ooghoogte op een van de draagarmen. Bij het dichtklappen verdwijnen de waslijnen in de draagarmen en bij het volgende gebruik worden ze automatisch weer gespannen. Zo heb je altijd droge en schone waslijnen en hoef je niet eerst met een doekje langs de lijnen. Ideaal! Op dit filmpje zie je hoe het werkt. Ik ben echt bijzonder in mijn nopjes met deze Leifheit droogmolen. Zou echt niet meer zonder willen! Heb jij een droogmolen?

Bekijk op bol.com

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

6 gedachten over “Leifheit droogmolen, de Linomatic 500 Deluxe.”

  1. Oh heerlijk! Ik heb zelf geen droogmolen, maar dit doet me echt denken aan vroeger 🙂 Hier hangt een droogrek in het trapgat, dat werkt ook prima.

    1. Ik vind een droger zonde van het geld eigenlijk. Zou hier absoluut geen kleding in gaan dus dan staat hij er alleen voor de handdoeken. Droger kan ook niet echt in de tuin staan 🙂

  2. Of ik een droogmolen heb.. whahahaha nou ahum.. past niet op mijn balkonnetje 😉

    En ik lees hier boven, ik heb hetzelfde, ik heb rekken aan deuren hangen op mijn flatje, en met mooi weer kan het wel buiten, maar er zijn tijden dat ik echt wel met de droger werk, handdoeken inderdaad maar ook spijkergoed en katoen werk kan prima… Blouses, zijn vaak meteen gestreken, ene goede droger heeft tegenwoordig heel veel programma’s.

    X

  3. Wij hebben zelf geen droogmolen. Ik hang alles boven op en sinds kort hebben we (met het oog op een kleine frummel) een droger. Denk dat ik anders elke dag niet anders doe dan wassen en ophangen haha :’)

  4. Oh nee, daar is onze tuin te klein voor. Althans, als ik ook nog een fiets uit de schuur wil halen of mijn kinderen wil laten spelen 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven