leuke mondkapjes kopen

Leuke mondkapjes kopen, waarom niet?

Nooit gedacht dat ik meerdere mondkapjes in huis zou hebben, maar toch is het zo. Leuke mondkapjes kopen maakt het dragen van een mondkapje alweer een stukje leuker en waarom niet? Het is allemaal al zo naar, een beetje leuk mag dan wel toch?

Het hele mondkapjes gedoe.

Ik snap werkelijk waar niet waar mensen zo’n probleem van maken. Het is echt niet zo’n drama om een mondkapje voor je waffel te dragen. Ja het is niet leuk en we zijn het niet gewend, maar om er dan zo’n heisa van te maken en te zeuren over je vrijheid.. Kom op zeg. Beschermen ze je tegen het virus? Geen idee, waarschijnlijk niet en al helemaal niet als je hem onder je kin draagt, maar kan het kwaad? Nee. Onderstaand plaatje kwam ik tegen op het internet en ik vind hem wel goed. Duidelijk verhaal toch?

mondkapjes nut

Het is in ieder geval duidelijk dat het wel helpt bij de verspreiding van het virus en als het nou een klein beetje helpt om andere mensen niet te besmetten, waarom zou je het dan niet doen? Uit pure egoïsme kan je dan zeggen dat je het niet gaat dragen. Vind ik stom, dat egoïsme van mensen heeft ons al met genoeg problemen opgezadeld lijkt me. Ik vind het in ieder geval geen probleem om op mijn werk en in de winkels en andere openbare ruimtes binnen een mondkapje te dragen. Die papieren dingen vind ik alleen verschrikkelijk. Leuke mondkapjes kopen kan ook en dat heb ik dus ook gedaan.

Leuke mondkapjes kopen.

Ja, je kan online super veel leuke mondkapjes kopen. Ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet ik schaf mondkapjes aan. Had ik een jaar geleden nooit geloofd hoor als je me had verteld dat we die dingen hier in Nederland gingen dragen. Helaas hebben we een pandemie en is het niet anders. Wel wilde ik leuke mondkapjes kopen, als het dan toch moet mag het ook wel leuk zijn. Deze katoenen mondkapjes kan ik wassen, er kan een filter in en ze zijn stelbaar met de elastieken. Zo passen ze op iedereen zijn of haar gezicht, super handig!

leuke mondkapjes

Ik draag ze graag iets strakker zodat ze goed aansluiten en mijn bril er overheen kan. Als brildrager is een mondkapje een tikje onhandig, maar de glazen beslaan minder snel als je de bril over het mondkapje heen zet. Prima te doen. Waarom ik niet gewoon simpel zwarte mondkapjes heb gekocht? Ik wilde graag leuke mondkapjes kopen omdat iets wat er leuk uit ziet nou eenmaal leuker is om te dragen. Als ik boodschappen ga doen en iemand moet lachen of glimlachen om de bananen op mijn mondkapje is dat alleen maar mooi meegenomen. Lachen is gezond en wat extra lachen in deze tijden is alleen maar goed. In de collage hierboven zie je links onderin een mondkapje van Happy Socks (die heb ik ook in het roze), de andere 3 zijn van America Today. Onderstaande mondkapjes bestelde ik bij Gekleurde mondkapjes.

leuke mondkapjes wasbaar
wasbare mondkapjes

En jij? Hoe denk jij er over? Heb je al mondkapjes gekocht of draag jij ze niet?

10 gedachten over “Leuke mondkapjes kopen, waarom niet?”

 1. In België zijn ze al langer verplicht en het is eigenlijk best grappig om de struggles die hier een paar maanden geleden waren nu in Nederland te zien. Ik heb ook wat leuke mondkapjes, maar draag toch ook regelmatig papieren als ik hem lang op moet. In mijn cursus van 3 uur bijvoorbeeld. Met een papieren mondkapje is dat toch iets comfortabeler. Maar de stoffen met een printje zijn wel het leukst!

  1. Oh ik vind die papieren juist minder fijn dan katoenen. Ik vind het juist jammer dat het hier in NL na maanden nog steeds zo beroerd gaat en ze niets hebben geleerd van de eerste maanden of van onze buurlanden. Eigen gênant hoe het er in NL voorstaat nu.

 2. Ik draag ze zeker wel al een tijdje, maar dan nog de papieren versie, omdat ik lui ben… hahaha Nee, die heb ik nog, en ik wil binnenkort ook even kijken voor stof als het zo doorgaat, maar tot nu toe, de papieren, die heb ik in de fietstas zitten voorop, en in mijn handtas, gekregen ook nog, dus ja, daarom.

  Je ziet hele leuke, toch zou ik zelf voor effen gaan, en ja, zo slank mogelijk op de neus, ivm de bril.

  X

 3. Ze zijn leuk 🙂 Wij hebben er meerdere in huis en ik heb er zelf ook een aantal ontworpen met mijn eigen illustraties. Herbruikbaar vind ik toch net even wat milieuvriendelijker en hygienischer (want ik was ze na gebruik natuurlijk. En ja, ik heb een reserve-mondkaapje bij me in een plastic zakje). De stoffenkapjes heb ik in verschillende vormen en gradaties. Een paar met een dubbele laag en een paar waar je een stuk keukenpapier in kan schuiven. Ik heb alleen een rare vorm hoofd blijkbaar, want mijn neus is denk ik nogal kort of zo. Ik moet uitkijken dat ik die kapjes niet over mijn ogen trek. Als ik ze lager opzet, dan is mijn neus niet goed beschermd. Ik moet nog experimenteren met een paperclipje om ze goed te laten aansluiten.
  Maar verder? Geen probleem zo’n mondkap.

 4. Heel leuk, en je rockt ze ook gewoon! Ik heb stoffen, die zitten lekkerder dan papieren vind ik, en je hebt minder afval.

 5. Wat goed zeg! Ik heb er ook 1 gekocht en die is wat dikker, zeker op mijn werk vind ik dit wel fijn als ik achter de kassa moet staan. Het praat wel een beetje lastig, een lichte stof is dan wel weer iets fijner

 6. Wij moesten er in juni tijdens onze vakantie in Duitsland al aan geloven, maar hadden toen nog wegwerp mondkapjes en vonden die toch wel erg benauwd zitten. Ook in Oostenrijk hadden we die nog, maar inmiddels hebben we stoffen mondkapjes en die bevallen ons een stuk beter inderdaad. Ik ben er nog steeds geen fan van, maar vind het ook geen probleem om ze nu te dragen, want iedereen wil toch van dit virus af, dus alle beetjes helpen, ook het dragen van mondkapjes.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven