Picture1tomsam2024kingsday

Maart & April

Wat een hoop regen deze maanden! Het lijkt wel of het voorjaar maar niet echt wil starten op een enkele warme zonnige dag na. De maanden vlogen weer voorbij en ik kijk echt uit naar de zomer. Het buiten leven, het chillen in de tuin. Heb net een haag besteld, hopelijk komt deze volgende week binnen en kunnen we ook weer verder met klussen in de tuin. Eerst nog even een terugblik op maart en april.

Maart begon herfstachtig en had meer regen dan ik wilde! Wat een kak weer was het zeg. Heb er regelmatig op gevloekt. Gelukkig was het eerste weekend nog redelijk oke en kon ik beginnen met snoeien van alle siergrassen. Ook heb ik de vlinderstruiken gesnoeid en de voortuin voorzien van houtsnippers. Hopelijk hebben we dan nu minder last van onkruid groei. We gingen een avondje uiteten met de buurtjes en namen als toetje meerdere churros met chocolade om in te dippen. Tommy en ik genoten weer eens van pizza’s van Domino’s en ik kreeg mijn nieuwe panter shirtje binnen. Had ze besteld bij Shein en ze zitten helemaal goed. We gingen weer eens naar Ikea waar we een buitenkeuken zagen en direct weer het idee kregen om dit jaar te beginnen aan het bouwen van de buitenkeuken in de tuin. Ook hadden we er een afspraak om eens te kijken wat mogelijk is met onze binnen keuken. We moeten nog even doorsparen in ieder geval. Man, wat zijn keukens duur! Verder aten we heel veel chocolade paaseitjes deze maand, kreeg mijn schoonvader het bericht dat hij onder het mes moet voor een aneurysma wat we allemaal erg spannend vinden. Is toch weer een lange operatie die op de planning staat. Ook Tommy moest zich laten checken omdat het zomaar erfelijk kan zijn en maakte een afspraak in het ziekenhuis voor april.

collagemaartapril24
maart en april 2024

Maart eindigde waar April begon, met de paasdagen. We waren met onze oude buurtjes en nieuwe buurtjes bij het paasvuur aanwezig. Lekker in een bagger weiland van de regen genieten van biertjes en wijntjes bij de warmte van een groot vuur. Was een gezellige avond en de kater was de volgende dag flink aanwezig. Mijn eerste paasvuur beleving was een succes ; ) Tommy mocht er weer een jaar bijtellen op 4 april en ik kon hem in de ochtend verblijden met drie toffe cadeaus, een driepoot voor boven de vuurschaal, een gietijzeren pan die je er aan kan hangen en een leren schort. Dat buiten koken moet helemaal goed komen deze zomer. Hij kon weer wat van zijn verlanglijstje afstrepen iig : ) We gingen lekker uiteten bij de Griek, kreeg ik nog cadeau van mijn schoonouders, super lekker! Tommy had zijn check in het ziekenhuis en gelukkig zijn zijn aders helemaal in orde. Toch weer een opluchting. We maakten de schuur verder af, we hebben er nu stroom en verlichting en Tommy heeft eindelijk zijn werkbank die we samen hebben gebouwd.

april2024 samtom

Mijn mams en haar vriend kwamen spontaan een zondag langs en toevallig was het toen heerlijk weer. We hebben lekker in de tuin zitten borrelen. Ik voorzag de hele tuin van houtsnippers. Hopelijk nu minder onkruid. Ik kreeg de smaak van lezen weer te pakken in april en las meerdere avonden op mijn e-reader. De tuin komt weer langzaam in bloei en ik geniet van de kleuren die het meebrengt. Ik snoeide de olijfboom iets heftiger dan ik eigenlijk van plan was. Hopelijk komt het weer goed, want hij ziet er nu niet uit. Het vijgenboompje heb ik in de grond gezet in de tuin. Hopelijk wordt hij daar groter dan in de kuip waar hij in stond. Ik ruimde de bijkeuken op en bracht 2 volle boodschappen tassen met van alles bij de kringloop en bestelde nieuwe wijnglazen. Ben helemaal verliefd op de groene wijnglazen van HK. Tommy en ik vierde 20 april dat we alweer 11 jaar samen zijn met wijn en een heerlijke pasta met garnalen. We vierden koningsnacht en dag in Dirksland met de hele familie en dat was super gezellig! Erg van genoten, was echt een feestje en zo fijn om weer met z’n allen bij elkaar te zijn.

Ik keek: De films Damsel, Irish Wish, Love is in the Air en Players op Netflix. Tommy en ik keken samen Rebelmoon deel 2 en Paradise op Netflix en ook keken we in een weekend de serie 3 Body Problem. Samen zijn we nog naar de bios geweest voor Dune part 2. Ook keek ik de serie Inventing Anna uit.

Ik las: Eindelijk het boek uit waar ik maanden geleden in begonnen was, een tuin vol bloemen van Katie Fforde. Daarna las ik Bella Italia van Suzanne Vermeer. De vrouwen van de Leeuwenhof deel 1 en begon deze week aan deel twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven