baby sammie

Mijn mams aan het woord.

Morgen is het dan zover, dan word ik 30! Ik vind het nog steeds een gek idee! De grote 3 voortaan vooraan! In het kader van: Mijlpaal behaald en terugblikken op heel wat jaartjes, leek het me leuk om mijn familie eens iets te laten schrijven. Vorige week was dat mijn tante, vandaag is mijn mams aan het woord. Ik kreeg een flinke mail en vreselijke foto’s van haar doorgestuurd ; ) Heel erg leuk om te lezen voor mijzelf en hopelijk ook voor jullie : )

Ik heb de mail van mijn mams niet aangepast, mijn moeder schrijft altijd langere stukken met meerdere punten. Geen idee waarom, maar voor mij altijd bijzonder herkenbaar. Op sommige plekken heb ik wat uitleg of opmerkingen geplaatst, deze zijn in het roze. 

Peter en de draakZoveel herinneringen..mooi kind..toen je nog echt klein was kreeg ik elke maand een boekje binnen, Disney verhalen en ben toen begonnen met elke avond een verhaaltje voor te lezen..ik had ergens gelezen om voor het naar bed gaan een rustpunt in te bouwen..vond het wel een goed idee..van alle verhalen was het boek over een jongetje die een draak leert kennen, die hij alleen kon zien je favoriet.. Peter en de draak was dat, ik kan het me nog steeds herinneren, later waren er ook tekenfilmpjes van en toen ik zojuist googelde naar een afbeelding van Peter en de draak vond ik op de website van Disney een trailer. Er is gewoon een film van en die heb ik nog nooit gezien, staat dus op mijn to do list! Die film MOET ik zien. Op een gegeven moment kon je zelf al vertellen wat er op de bladzijde stond, heerlijk om toen al te zien dat je fantasie en beleving van iets zich begon te ontwikkelen..in groep 3 moest ik op school komen..meester Bob vond dat je slecht las en had een oplossing..denk dat het toen is begonnen..je kreeg boekjes mee naar huis om te lezen, de term “boekenwurm” werd van toepassing..je ging met sprongen vooruit..wat een boeken heb je verslonden..toen had ik zoiets van..best een dure hobby..de bibliotheek..heb je een paar keer gedaan..maar je vond de boeken niet schoon..of er zaten “ezelsoren” in.. in dat opzicht lijk je op mij..boeken en tijdschriften moeten vers zijn..nog niet open geweest..het onderste uit de stapel..tja, Zo denk ik er nog steeds over haha, een boek moet nieuw zijn en ruiken naar papier…je kon helemaal verdwijnen in een boek..als ik iets zei of riep..duurde het even voordat er weer contact was..altijd zuinig op je boeken..heel wat boekenleggers versleten.

Je kon ook zo zichtbaar genieten van een (teken)film..Platvoetje was er een van..maar je kon er ook zo van huilen..want hij raakte zijn moeder kwijt..ook in tekenfilms kunnen ze wreed zijn..altijd Sesamstraat kijken..Ducktales.. (waarschuwing bij klikken op de link, liedje blijft gelijk in je hoofd zitten!) op zaterdag huurden we bij de videotheek dan 3 films of zo..kon je altijd goed over nadenken..want die andere 100 films die waren ook leuk..dat waren dan de voorbereidingen voor een PJ weekend..

Goede herinneringen aan boodschappen doen..geen gezeur..je kon ook altijd zo raar kijken als een ander kindje liep te dreinen in de winkel..mam, ik niet hé..altijd koekje snoepje chippie en iets te drinken voor het weekend..ik stuurde je gewoon de winkel in..bepaal zelf maar, van alles mag je er 1 uitzoeken.. 1 chippie, 1 zakje snoep..was ik inmiddels klaar..moest ik wel eens op jouw wachten..

sammie kuif
Check die kuif! : D

Ik heb je een trauma bezorgd, zoals jezelf altijd zegt..je lange haren..mooie staarten, jij noemde het palmbomen..knotjes..strikken..was er iets speciaals..deed ik je haar krullen..misschien dat dat de reden is van al die kleuren in je haar..en dat het kort is..het hoorde bij de tijdgeest toen.. Niet echt de reden hoor mams : ) Ik hou gewoon van kleur, afwisseling en kort haar is makkelijk en staat goed. Al was ik als tiener wel blij toen ik zelf mocht beslissen over mijn haar, gewoon altijd lekker los. Geen palmbomen meer voor mij ; )

Happy met mijn Duplo ; )

Een andere herinnering, je was een Lego kind..begon met Duplo..ik was als moeder een voorstander van educatief speelgoed..je wilde jongens Lego..piraten cowboy’s en indianen..ridders en tovenaars..vliegende schotels ruimte piraten..was toch veel spannender..uren kon je spelen..alleen of samen met C..een schoolvriend..was ook vaak..mam, mag het blijven staan? we gaan morgen weer verder..ik had altijd zoiets, als ik in mn slaapkamer kan komen is het goed..toen het fenomeen Harry Potter werd uitgevonden was ik echt blij dat je inmiddels op de middelbare school zat..want daar speelde Lego ook handig op in..pfff..

Verhalen schrijven..ook een hobby van je..over een hotel..waar iedereen van je vrienden een taak had..hele schriften schreef je vol met verhalen..altijd genoten van je creativiteit..en dat het zich verder ontwikkeld..

Nu ik zo zit te schrijven begint mijn hoofd vol te raken van nog meer herinneringen..31 januari..30 jaar alweer..de tijd is voorbij gevlogen..mooi meisje..mooie vrouw..mooi mens..ik hou van jou!!..xx

En ik hou van jou mams! Vind het leuk dat je de moeite hebt genomen om zoveel te schrijven en me te verblijden met oude afschuwelijke foto’s ; ) 

14 gedachten over “Mijn mams aan het woord.”

 1. Wat ontzettend lief om te lezen, zo waardevol deze woorden! Dat jongensspeelgoed is best wel herkenbaar, dat had ik ook haha! Mooie manier om even stil te staan bij de big 3-0 Samantha!

 2. Hoe lief! En best herkenbaar, Ducktales was ook heel tof. Ik vond dat hele lange haren gedoe ook niks toen ik klein was, vandaar dat ik ze 2 weken voor mijn communie zelf heb geknipt, omdat ik geen ingevlochten haren wilde. 😂

 3. Oh wauw Sam, jouw moeder, ze houdt zoveel van jou, ik weet dat je het weet, maar ik lees het gewoon vanaf een afstand zonder jullie ooit samen gezien te hebben, wat een mooie verhalen! En die palmbomen in je haar, hahahaha geweldig!

  X

 4. Ah…30 ..wat een mooie leeftijd! Je moeder had volgens mij nog duizend woorden over jou kunnen schrijven. Je bent zo’n deel van haar en ze is zoooo trots op jou! Ik snap dat wel hoor 😉 Ik wens je nu al vast een hele fijne verjaardag toe en ik hoop dat je in dat éénendertigste levensjaar ( dat is het toch als je 30 jaar geleefd hebt??) ook weer heel veel mooie dingen beleefd en ons wat kleine stukjes daarvan mee laat genieten door je schrijven. Zo leuk om te lezen! Fijne dag morgen!

  1. Ik geloof gelijk dat ze inderdaad nog veel meer had kunnen schrijven 😀 Ik blijf schrijven dus je mag zeker blijven mee lezen in mijn nieuwe levensjaar ; ) Helemaal gezellig! Bedankt voor je reactie!

 5. Ahhh..Ik vind dit ontzettend mooi. Dus jij zat vroeger al lekker films te kijken 😉 Toen met de videotheek nu met Netflix. Oh man Platvoet. Ik voel de tranen nu prikken hoor.

 6. Wat een ontzettende lieve mail van je moeder! De liefde spat er vanaf joh! En ja, die foto’s… ik denk dat iedereen daar wel wat van heeft in zijn of haar foto-album.

 7. Wat leuk om te lezen dit! Die foto’s erbij ook! Ducktales was ik vroeger ook wild van. Toen ik later een Gameboy had, had ik ook het spel ervan. Als ik dat deuntje weer hoor…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven