Mango cupcakes recept

Mango cupcakes voor tropische oranje sferen!

Ik ben gek op mango en op cupcakes. Ik vind cupcakes lekker en ontzettend leuk om te maken. Dat er dus een keer mango cupcakes gemaakt moesten worden was zo klaar als een klontje voor mij. Het was alleen nog een heel gedoe om mango’s te scoren.

Mango drama in februari.

Een heel gedoe is zelfs zacht uitgedrukt, het was een drama waar ik behoorlijk om heb staan vloeken. Ik kocht op de markt aardbeien en 2 mango’s. De volgende dag ontdekte ik dat de aardbeien beschimmeld waren en de mango’s bruin en smerig. Omdat de markt natuurlijk al ver weg is was kon ik even niets met mijn woede en stortte me op een reep chocolade.

De volgende dag ging ik met frisse moed op pad voor nieuwe aardbeien en mango’s. De aardbeien kon ik nergens vinden voor een normale prijs. Ik wil best iets meer betalen maar dan moeten ze er wel heerlijk uit zien. Dat was niet te vinden in februari. Ik nam wel weer een mango mee naar huis. Ook deze is in de prullenbak beland omdat hij te ranzig voor woorden was. Woest was ik. Uiteindelijk heb ik wat mango blokjes kunnen scoren in de supermarkt maar veel was het niet. Drama!

Deze cupcakes zijn dus gemaakt met een mango smaakstof en een paar miezerige blokjes mango van de supermarkt.

cupcakes bakken

Mango cupcakes, de ingrediënten.

Dit recept is voor 12 cupcakes.

  • 180 gram boter
  • 4 eieren
  • 135 gram suiker
  • Mango smaakstof (ik gebruik altijd die van Funcakes)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout

Ingrediënten voor de topping.

  • 200 gr Monchou roomkaas
  • 250 – 375 gr poedersuiker
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • Mango smaakstof
  • oranje kleurstof
  • Stukjes Mango

Mango cupcakes recept.

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet je muffin/cupcake bakvorm klaar en doe in ieder rondje een papieren cupcake vormpje.

Mango cupcakes

Recept cupcakes: Mix in een kom de suiker en boter romig. Voeg de eieren per 2 toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag en voeg dan de smaakstof en kleurstof naar smaak toe. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden gaar.

Recept topping: Doe de boter en de monchou in een beslagkom en mix deze door elkaar. Begin heel langzaam en zet de mixer steeds een tandje harder totdat je het verschil tussen de boter en de monchou niet meer kunt zien. Voeg dan de poedersuiker in delen toe en blijf ondertussen mixen. Niet te hard anders stuift de poedersuiker overal naar toe. Je kunt poedersuiker toe blijven voegen tot de gewenste zoetheid. Ik ben gestopt bij 320 gram poedersuiker. Voeg nu de mango smaakstof toe naar smaak en de oranje kleurstof. Je kunt het zo oranje maken als je zelf wilt door meer of minder toe te voegen. Mix nog even door tot een mooi glad geheel.

cupcakes mango

Als de cupcakes afgekoeld zijn spuit je op iedere cupcake een toef crème en verdeel een paar blokjes mango over deze crème.

Je mango cupcakes zijn klaar en lekker! Omdat ze oranje zijn, zijn ze ook leuk voor bijvoorbeeld Koningsdag en als Nederland voetbalt! ; )

25 gedachten over “Mango cupcakes voor tropische oranje sferen!”

  1. Ze zien er heel lekker uit hoor! Maar ik snap je frustratie! Ben ooit wel eens met een slechte zak aardappels thuis gekomen. Een dag later was alles al aan het rotten. Stinken, stinken en geen aardappels.

  2. Je snapt dat deze combinatie op mijn lijf geschreven is. 😉 Fruit is in de winter inderdaad behoorlijk lastig óf erg duur. 🙁 Ze zien er wel lekker vrolijk uit met die oranje kleur, alsof het al lente is! 😀

  3. Wat een drama met de mango’s! Liggen ze niet standaard in de vriezer bij de grotere supermarkten? De cupcakes zien er echt heel mooi uit.

  4. Ai, zo triest dat ze dan zulke aardbeien en mango’s durven te verkopen op de markt. Niet tof! Je cupcakes zien er wel super lekker uit en aangezien ik zelf ook heel graag bak krijg ik hier meteen zin van om ook te beginnen bakken nu 🙂 Ik sla je receptje dus zeker op! Hmmm.

  5. Jeetje wat zonde van die mango’s en aardbeien! Pfff, snap dat je even boos was hoor. Gelukkig heb je je cupcakes nog wel kunnen maken met diepvries mango blokjes en de smaakstof. Ze zien er, zoals altijd bij jou (!), weer heerlijk en mooi uit! Lekker zomers. 😀

  6. Ze zien er wel echt super lekker uit! E wat een mooie sfeerfoto’s :-). ZO lijken ze nog lekkerder :-). Mango’s vind ik altijd heel moeilijk om te kopen, vaak zijn ze inderdaad niet zo lekker!

  7. Jeetje wat een gedoe om die mango’s! Toch te belachelijk voor woorden dat je verrotte producten mee naar huis krijgt? Ze zien er wel heel lekker uit en de monchou topping vind ik zelf ook altijd zo lekker. Liefs Josine

  8. Zo stom dat je geen deftig fruit kon vinden. Ik zou ook erg kwaad zijn moest ik zien dat ik beschimmelde aarbeien had meegekregen. Ondanks dat zien je cupcakes er wel heerlijk uit, ook al zijn het blokjes van de supermarkt 🙂

  9. Wat een drama om aan mango’s te komen! Ik had dat met kerst ook met een mango cheesecake! Maar de cupcakes zien er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven