Marshmallow cupcakes. De lente is begonnen!

De lente is alweer begonnen en Pasen komt eraan! Het werd tijd voor cupcakes in lente sfeer! Daarom maakte ik deze marshmallow cupcakes of beter gezegd, deze schattige marshmallow schaapjes!

Ik had cupcake schaapjes al wel eens voorbij zien komen op Pinterest. Het leek me leuk hier mee aan de slag te gaan. Ik kocht kleine marshmallows en suiker oogjes en dook de keuken in. Het is altijd maar weer afwachten of het resultaat word zoals je in je hoofd hebt zitten, dit keer ben ik dik tevreden. Ik vond ze bijna te schattig om op te eten!

Je kunt natuurlijk iedere cupcake smaak maken die je wilt en ook de crème kun je naar wens maken. Ik ben voor citroen gegaan, deze vind ik heerlijk fris.

Boodschappenlijstje Marshmallow cupcakes.

Ingrediënten voor 12 cupcakes.

  • 180 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2/3 tl citroen aroma / of de smaak die je wilt

Ingrediënten voor de crème.

  • 100 gr Monchou roomkaas
  • 125 – 190 gr poedersuiker
  • 63 gr ongezouten roomboter
  • 1 tl citroen aroma / of de smaak die je wilt.

Verder nodig:

Mini marshmallows. Paaseieren. Suiker oogjes. Papieren cupcake vormpjes. Cupcake bakvorm. Dropstaafjes.

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is voor je begint.

Marshmallow cupcakes recept.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet je muffin/cupcake bakvorm klaar en doe in ieder rondje een papieren cupcake vormpje.

Mix in een kom de suiker, boter en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe (pas op voor stuiven), voeg de citroen aroma toe en mix tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes, ongeveer voor 1/3. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten op 175 graden gaar. Hou ze in de gaten. Laat ze afkoelen op het aanrecht als ze klaar zijn.

Doe de boter en de monchou in een beslagkom en mix deze door elkaar. Begin heel langzaam. Zet de mixer steeds een tandje harder totdat je het verschil tussen de boter en de monchou niet meer kunt zien. Voeg dan de poedersuiker in delen toe en blijf ondertussen mixen. Niet te hard anders stuift de poedersuiker overal naar toe. Je kunt poedersuiker toe blijven voegen tot de gewenste zoetheid. Voeg nu de citroen aroma toe. Mix nog even door tot een mooi glad geheel.

Marshmallow cupcakes decoreren!

Snijd 6 paaseieren doormidden in de lengte. Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je beginnen met het leukste deel. Het maken van echte schaapjes! Geef een cupcake een toefje crème en smeer dit een beetje uit. Maak de laag niet te dun, je mini marshmallows moeten er wel in blijven plakken. Plaats een halve paasei als hoofd op je cupcake. Bedek de rest van de crème met marshmallows.

Breng een beetje crème aan op de plaats waar de ogen moeten komen op het paasei. Ik heb dit gedaan met de achterkant van een theelepel, vond ik makkelijk om een kleine hoeveelheid crème op de juiste plek te krijgen. Plaats daar de suiker oogjes in. Om de schaapjes wat extra’s mee te geven heb ik oranje dropstaafjes door
midden gesneden en deze als oren/horens naast het hoofd geplaatst.

En tadaaaaaaaa! Daar zijn je schaapjes!

Eetsmakelijk!

24 reacties op “Marshmallow cupcakes. De lente is begonnen!”

  1. Koffiezuster – Nederland – Een koffiedrinkende creatieve huismus uit 1987. Zorgt in de wijk. Gevoelig en intuïtief. Fotografeert, het liefst de kleine dingen. Houd van bloemen, de zon, inspirerend leven.

    Oh wat zijn ze ontzettend leuk zeg! Inderdaad net wat je zegt: bijna zonde om ze op te eten. En de smaak van citroen mmmm, lekker fris zo’n zuurtje!! Je hebt er ook nog eens prachtige foto’s van gemaakt, mijn complimenten! Ik word er onwijs vrolijk van!!

  2. Bente

    Aaah wat zijn ze weer leuk Sammie! Hahah ik kan altijd weer enorm genieten van de leuke cupcakes die je maakt. Inderdaad bijna te schattig om op te eten!

  3. Nicole Orriëns – https://www.huisvlijt.com http://www.momfever.com http://www.momshomerun.com https://www.bloggenenloggen.nl

    Wat een super schattige muffins/taartjes : ) Ik wil er zo wel mijn tanden inzetten!

  4. theBiggerBlog – the Netherlands – theBiggerBlog, a passion for fashion Op mijn blog lees je over mijn passie voor mode & trends, maar ook mijn liefde voor make up en reizen. In mijn blogs schrijf ik over mijn leven met maat 46-48, van jezelf houden gewoon zoals je bent en dat een maat niks met style te maken heeft! [click the UK flag to read everything is English on theBiggerBlog.com]

    Oeh die zien er lekker uit en ZO MOOI gemaakt, echt waar! Zo krijg ik nog meer zin in Pasen hihi Liefs Josine

  5. Sommarmorgon.com

    Ahhh wat zijn ze geweldig schattig! Die ga ik misschien ook wel maken voor de paasbrunch. Ik ga je recept onthouden iig! Waar koop je van die suikeroogjes?

  6. Sheila @ beineffable.com – A globetrotter, backpacker, mother, wife, but also girlfriend, adventurer, thrill seeker and history nerd. Loves; riding my motorcycle, travelling around the world, getting ink on or getting pierced, having a cup of tea, going in a (cultural) adventure and visit themeparks.

    Wat zijn ze toch weer waanzinnig leuk!

  7. DinjaDONUT – Utrecht, the Netherlands

    Awwwh wat zijn ze schattig! Lijkt me wel een beetje zonde om op te eten 😉
    Misschien zijn ze ook wel wat voor een High Tea tijdens Pasen?

  8. Jeanine – Mama van 3 schurken(0,4&6) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.

    Wat een lieve schaapjes. Ideaal voor Pasen! Ik ben btw echt dol op marshmallows <3

  9. iliveformydreams.com

    Oh wat een leukerds zeg. Bijna te leuk om op te eten (maar zou het niet kunnen weerstaan, klinkt erg lekker)

  10. Pingback: Bloggers gezocht voor de Crea-hop - Simple Thoughts

Reacties zijn uitgeschakeld.