De lente is alweer begonnen en Pasen komt eraan! Het werd tijd voor cupcakes in lente sfeer! Daarom maakte ik deze marshmallow cupcakes of beter gezegd, deze schattige marshmallow schaapjes!
Ik had cupcake schaapjes al wel eens voorbij zien komen op Pinterest. Het leek me leuk hier mee aan de slag te gaan. Ik kocht kleine marshmallows en suiker oogjes en dook de keuken in. Het is altijd maar weer afwachten of het resultaat word zoals je in je hoofd hebt zitten, dit keer ben ik dik tevreden. Ik vond ze bijna te schattig om op te eten!
Je kunt natuurlijk iedere cupcake smaak maken die je wilt en ook de crème kun je naar wens maken. Ik ben voor citroen gegaan, deze vind ik heerlijk fris.
Boodschappenlijstje Marshmallow cupcakes.
Ingrediënten voor 12 cupcakes.
- 180 gram boter
- 135 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 2/3 tl citroen aroma / of de smaak die je wilt
Ingrediënten voor de crème.
- 100 gr Monchou roomkaas
- 125 – 190 gr poedersuiker
- 63 gr ongezouten roomboter
- 1 tl citroen aroma / of de smaak die je wilt.
Verder nodig:
Mini marshmallows. Paaseieren. Suiker oogjes. Papieren cupcake vormpjes. Cupcake bakvorm. Dropstaafjes.
Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is voor je begint.
Marshmallow cupcakes recept.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet je muffin/cupcake bakvorm klaar en doe in ieder rondje een papieren cupcake vormpje.
Mix in een kom de suiker, boter en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe (pas op voor stuiven), voeg de citroen aroma toe en mix tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes, ongeveer voor 1/3. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten op 175 graden gaar. Hou ze in de gaten. Laat ze afkoelen op het aanrecht als ze klaar zijn.
Doe de boter en de monchou in een beslagkom en mix deze door elkaar. Begin heel langzaam. Zet de mixer steeds een tandje harder totdat je het verschil tussen de boter en de monchou niet meer kunt zien. Voeg dan de poedersuiker in delen toe en blijf ondertussen mixen. Niet te hard anders stuift de poedersuiker overal naar toe. Je kunt poedersuiker toe blijven voegen tot de gewenste zoetheid. Voeg nu de citroen aroma toe. Mix nog even door tot een mooi glad geheel.
Marshmallow cupcakes decoreren!
Snijd 6 paaseieren doormidden in de lengte. Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je beginnen met het leukste deel. Het maken van echte schaapjes! Geef een cupcake een toefje crème en smeer dit een beetje uit. Maak de laag niet te dun, je mini marshmallows moeten er wel in blijven plakken. Plaats een halve paasei als hoofd op je cupcake. Bedek de rest van de crème met marshmallows.
Breng een beetje crème aan op de plaats waar de ogen moeten komen op het paasei. Ik heb dit gedaan met de achterkant van een theelepel, vond ik makkelijk om een kleine hoeveelheid crème op de juiste plek te krijgen. Plaats daar de suiker oogjes in. Om de schaapjes wat extra’s mee te geven heb ik oranje dropstaafjes door
midden gesneden en deze als oren/horens naast het hoofd geplaatst.
En tadaaaaaaaa! Daar zijn je schaapjes!
Eetsmakelijk!
De cupcakes zijn echt heel leuk geworden. Grappig dat halve paaseitjes als bek, heel leuk gevonden.
Zo schattig die schaapjes!
Aaaah, ze zijn letterlijk om op te eten!
Ahh wat schattig! Superleuk gedaan!
Oh wat zijn ze ontzettend leuk zeg! Inderdaad net wat je zegt: bijna zonde om ze op te eten. En de smaak van citroen mmmm, lekker fris zo’n zuurtje!! Je hebt er ook nog eens prachtige foto’s van gemaakt, mijn complimenten! Ik word er onwijs vrolijk van!!
Aaah wat zijn ze weer leuk Sammie! Hahah ik kan altijd weer enorm genieten van de leuke cupcakes die je maakt. Inderdaad bijna te schattig om op te eten!
Superleuk! Slim om de kopje van paaseitjes te maken!
Wat een super schattige muffins/taartjes : ) Ik wil er zo wel mijn tanden inzetten!
Oeh die zien er lekker uit en ZO MOOI gemaakt, echt waar! Zo krijg ik nog meer zin in Pasen hihi Liefs Josine
Wat zijn ze schattig! Ik ga ze opslaan om misschien met pasen te maken 🙂
Ahhh wat zijn ze geweldig schattig! Die ga ik misschien ook wel maken voor de paasbrunch. Ik ga je recept onthouden iig! Waar koop je van die suikeroogjes?
Wat schattig! Echt een super leuk recept!
Wat zijn ze toch weer waanzinnig leuk!
Ze zijn mega schattig! Leuk als traktatie zeg!
Ze blijven er echt super schattig uitzien!
Awwwh wat zijn ze schattig! Lijkt me wel een beetje zonde om op te eten 😉
Misschien zijn ze ook wel wat voor een High Tea tijdens Pasen?
Zo leuk gedaan! Leuk idee idd voor pasen.
Wat een lieve schaapjes. Ideaal voor Pasen! Ik ben btw echt dol op marshmallows <3
Die zien er zo leuk uit!! Helaas ben ik zo’n noob die geen marshmallows lust… XD
Ik zag ze al voorbij komen op Instagram. Ze zijn echt geweldig!
Oh wat een leukerds zeg. Bijna te leuk om op te eten (maar zou het niet kunnen weerstaan, klinkt erg lekker)
Oh my wat zijn deze super leuk! Echt gaaf, ik ga het onthouden.
Deze moet ik maken voor de Paasbrunch! Nomnom!
Pingback: Bloggers gezocht voor de Crea-hop - Simple Thoughts