Mei & Juni, het voorjaar wat zeiknat was en de zomer die maar niet wilde beginnen.

Als ik terug denk aan de afgelopen 2 maanden denk ik vooral aan regen. Ik was er gewoon chagrijnig van, soms zelfs een beetje moedeloos en down. Zo lang uitgekeken naar lekker weer, buiten leven en wat vitamine D van zon, maar het kwam er bijna niet van. We zaten weer heel veel dagen en avonden gewoon binnen voor de tv met een dekentje. Gelukkig was er af en toe een droog weekend waardoor we in ieder geval nog iets gedaan kregen in de tuin en eindigde de maand juni met een zomerse week.

Mei

zosammie2024mei

Het begon goed, zonnig en warm. Als ik de foto’s terug zie voelt het als een jaar geleden, zoveel regen gezien sindsdien. We maakten het terras schoon en hingen het schaduwdoek weer op zijn plek. De tuintafel ging weer op zijn plek en we maakten de overkapping schoon. De bestelde haagplanten kwamen binnen en hebben we op hemelvaartsdag in de grond gezet. We hadden regelmatig een Hello Fresh maaltijd en het was weer allemaal zo lekker. De Sering stond weer prachtig in bloei dit jaar en het gonsde van de hommels. We aten met mijn schoonouders een avond in de tuin van de BBQ. Kon ik mijn nieuwe wijnglazen van HK op tafel zetten. Vind ze zoooooo mooi : ) Voor een samenwerking op Insta ontving ik een buitenkleed waar ik helemaal happy mee ben. Lag prachtig onder de overkapping bij de loungeset. Helaas kon het er niet lang opgeruimd blijven liggen. Ons bestelde hout kwam half mei binnen voor de pergola en buitenkeuken en door alle voorspelde regen hebben we dit moeten opslaan onder de overkapping.

zosamie2024MEI
collage2024mei

Mijn mams en haar vriend kamen een nachtje logeren 18 mei en toen konden we nog net genieten van de zon. We hebben een avondje genoten van de BBQ en ik kreeg nog een olijfboom. De vriend van mijn mams had deze in de tuin en wilde er vanaf, ik had wel een pot over : ) We zijn langs geweest bij een militaire begraafplaats. De Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest bij Kleve is de grootste Gemenebest begraafplaats van Duitsland. Het was heel indrukwekkend om daar rond te lopen. Daar wordt je dan weer stil van. Op zondag ging het toen weer los met buien en onweer. Ik las de afgelopen tijd weer wat meer boeken op mijn e-reader en was even blij dat ik de was buiten kon hangen. Helaas is dat niet vaak voorgekomen. We aten pizza’s van Domino’s, hadden een slakken plaag en toen dat redelijk onder controle was zat de vlinderstruik vol luizen. Alle nieuwe plantjes in de potten zien er inmiddels ook niet meer zo tof uit door al het koude weer en de regen. Drama voorjaar. Einde van de maand genoot ik van sushi toen Tommy een avond niet thuis at. Zo lekker : )

Juni

pergola bouwenjuni2024

Het eerste weekend van juni was het enigzins droog en besloten we gelijk aan de pergola te beginnen. Het waren 2 lange dagen doorwerken, maar hij was bijna helemaal af in het weekend. De week daarna hebben we de laatste schoren er in gezet toen het even droog was, die ook nog voorzien van beits en 9 juni was hij af. Net op tijd voor het herfst weer wat weer begon. Het kwam weer met bakken naar beneden. Tussen het werken aan de pergola door hebben we ook nog een gezellig dorpsfeest gehad. Gezellig met de buurvrouw en de oude buurtjes dansjes doen, waar de wijntjes prima smaakten en er een leuke band stond te spelen. Tommy moest op 8 juni op een beurs staan in Gorinchem en ik besloot dan ook maar om kwart voor 6 op te staan. Kon ik mooi een dagje met mams op pad in Gorinchem. Samen even langs de winkels geweest, gebakje gegeten op een terras en gekletst. Was een gezellig dagje waarbij ik weer bijna de hele familie heb gezien, even naar de kapper ben geweest en in de avond zijn Tommy en ik samen heerlijk uiteten geweest bij de Griek.

We deden even een lunch op het terras zondags en waaide bijna weg, maar het eten was wel lekker. We keken de serie From op Netflix, ik dacht dat het een mini serie was en we klaar zouden zijn na 10 afleveringen. Helaas blijkt het seizoen 1 te zijn en is seizoen 2 nergens te vinden. Best irritant, was wel een spannende serie. We gingen bij mijn schoonouders langs, m’n schoonmoeder heeft hele toffe onderzetters van keramiek voor ons gemaakt. Die liggen nu binnen op tafel. Tommy en ik gingen samen naar een tuincentrum waar we op ons gemak hebben rond gelopen en er ging en kar vol nieuwe planten mee naar huis. We hebben de den die nog in een kuip stond eindelijk in de grond gezet. Was weer flink graven in de klei tussen de buien door, maar hij staat. Het was net herfst met al die buien en wind, prima weer voor kaasfondue. Was weer heerlijk! Op zondags vroegen de buurtjes of we zin hadden om aan te schuiven voor pannenkoeken. Zeker wel! Daarna nog gezellig een spelletje gedaan.

2024 tuin update sammie

Eind juni hadden we dan eindelijk een week vakantie. Dit begon met een avondje gezellig eten met vrienden en een heerlijk toetje na. We aten samen eindelijk weer eens buiten, gebakken rijst van Tommy en toen begon de klus vakantie week. De zondag was het gelijk zonnig en warm en wij begonnen met beitsen. Op maandag ochtend zijn we begonnen met het bouwen van het afdak voor de buitenkeuken en daar zijn we vrijdag avond mee gestopt. Toen waren we eindelijk klaar! Het was een flinke klus en door het ineens extreem hete weer ontzettend pittig en zwaar. We hebben 3 dagen doorgewerkt tot laat in de avond, en uiteraard smeerde ik mijzelf ook weer vol beits. Ik nam ook gelijk nog even de rand van de andere overkapping mee. Vol in de zon sjouwen, bouwen en een dak leggen is bijna niet te doen. Het zweet droop ons van alle kanten naar beneden, maar we hebben het weer gefixt met z’n tweetjes. We kunnen gelukkig samen goed klussen en ik ben mega trots op het eind resultaat.

zomerweekjuni2024

Op vrijdag avond waren we rond 5 uur klaar en konden we eindelijk eens op tijd gaan relaxen en genieten van ons werk. Daar heb ik een flesje Asti op gedronken : ) Ik had de tijd om weer eens te lezen en echt even te ontspannen. Daar was het de hele week vakantie nog niet echt van gekomen. Tommy genoot van biertjes en muziek en zo rolde we het weekend in. Zaterdag gingen we op visite en konden we in de avond bij onze buren aanschuiven voor lekker eten. De eerste regen van de week viel en zo konden we gelijk zien dat we het dak goed gebouwd hadden. het waterde netjes af zoals we bedacht hadden : ) Zondags echt helemaal niks gedaan, lekker lui.

2024eindjunisammie

Ik keek

Op Netflix de serie Dead Boy Detectives, erg leuke serie. Tommy en ik keken samen de film Atlas en dus de serie From seizoen 1. Ook keken we weer wat afleveringen Somebody Feed Phil. Ik begon aan de serie Geek girl en keek de film Mother of the Bride. Hele cheesy film, maar wel vermakelijk. We besloten ons abonnement op Prime weer eens aan te zwengelen toen het in Juni maar bleef regenen en keken weer meerdere afleveringen van Clarkson’s Farm. Zo’n leuk programma! Aanrader!

Ik las

De vrouwen van de Leeuwenhof deel 2 uit en las ook deel drie uit. Erg leuke serie. Ook las ik het boek Zomertijd van Suzanne Vermeer. Ik las het boek Cruise van Suzanne Vermeer uit, erg spannend en leuke twist aan het einde! Ook las ik de roman liefdesbrieven van Katie Fforde.

1 gedachte over “Mei & Juni, het voorjaar wat zeiknat was en de zomer die maar niet wilde beginnen.”

  1. Ik herken mij helemaal in je frustratie over het weer hoor! Voor mijn gevoel regent het al sinds oktober vorig jaar en zijn de mooie zomerse dagen op 1 hand te tellen. Fingers cross dat we alsnog een mooie zomer en nazomer gaan krijgen zodat we toch nog lekker kunnen genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven