tuinplanten bloeien

Mei, terugblik op een fijne maand.

Mei was de maand van meer buiten zijn, genieten van de tuin en van het hebben van een schuur! De maand is weer voorbij gevlogen, tijd om even terug te blikken op deze fijne maand.

Begin mei was het dan eindelijk zover, we hebben de schuur in elkaar gezet! Wat een verschil en wat een plezier was dat! Eindelijk een schuur! Wat kan je daar blij van worden als je dat 2 jaar niet gehad hebt. We hebben de container met hulp van de buren in elkaar gezet, het was nogal lomp zwaar en daardoor lukte het niet met z’n tweetjes. Daarna heeft Tommy met de buurman op een vrije dag de container bekleed met zwarte rabat planken aan de voorzijde. Zo hebben we ook ineens een echte schutting! Zo blij mee! Tommy en ik hebben samen de andere kant van de container in de zwarte grond lak gezet. We vonden het helemaal niks om tegen zo’n grijze bak aan te kijken vanuit de tuin. In het zwart staat zoveel beter!

container schuur

Mei was ook de maand van eindelijk wat warme zonnige dagen. Ik kon voor het eerst de was buiten drogen, ook zo’n geluksmomentje! Ik vind het heerlijk om de was buiten te hangen, het ruikt dan ook zo lekker als het droog is. Heerlijk! We hadden heel veel rest hout en pallets die opgeruimd moesten worden. Was gelijk een gezellig avondje borrelen met de buurtjes om de vuurschaal. Gezelligheid, warmte en gelijk wat hout opgeruimd. Met moederdag waren we met de hele familie bij mijn mams en hebben we daar genoten van de eerste bbq van het jaar.

tuinoverzicht mei23

Verder heb ik enorm genoten en geniet ik nog van de tuin die weer in bloei staat. Zo leuk om al die bloemen weer op te zien komen, om de kleur in de tuin terug te zien komen. Daar kan ik echt van genieten. De Amerikaanse Sering is zo mooi deze maand, die paarse blauwe bloemen, geweldig! Helaas komt er ook enorm veel onkruid op, daar ben ik dan weer helemaal niet blij mee. Is ook zo’n rot klus om het er allemaal uit te trekken. Misschien toch nog maar nog meer bodembedekkers planten. De woensdag voor Hemelvaart staken we de vuurschaal weer aan en hadden de buurtjes marshmallows meegenomen. Lekker, maar ik kan het niet netjes eten : D Ik zat helemaal onder. Met Hemelvaart hebben we de schuur ingericht. De badkamer beneden is eindelijk weer een badkamer en geen schuur meer : ) De was heeft bijna ieder weekend lekker buiten kunnen drogen, zo fijn is dat! Er opende in mei een filiaal van Domino’s bij ons in de buurt, daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Liefde voor pizza’s!

mei2023sammiepersonal

Ik bestelde bij bol.com leuke solar lampjes. Deze heb ik tussen de planten in de tuin gezet. Vind de sprietjes zo grappig. Ik kocht ook nog een paar bamboe planten voor de speciekuipen voor de schutting. Staat zo tof dat groen tegen de zwarte achtergrond. Ook gingen we het onkruid weer te lijf en ik plaatste nog een paar extra bodembedekkers. We vulden 2 speciekuipen met komkommer planten en een tomatenplant, het is een mini moestuin ; ) Ben heel benieuwd of we deze zomer komkommers uit eigen tuin kunnen eten, lijkt me geweldig! We hebben eindelijk de lelijke schutting van onze achterbuurman weggewerkt in het laatste weekend van mei. Nu hebben we daar ook wilgenmatten, kijkt een stuk prettiger. Via Marktplaats kochten we een tweedehands teaktafel die we als tuintafel gaan gebruiken. We willen hem nog zwart maken, moeten nog even tuinstoelen scoren en dan maar afwachten hoeveel jaar de tafel buiten mee gaat. Ik hoop lang : )

eindmei2023sammieentom

Nu op naar juni, met hopelijk veel warme mooie dagen!

1 gedachte over “Mei, terugblik op een fijne maand.”

  1. Wij hebben een tijd terug ook een container in de tuin gezet als soort schuurtje. Ik vind het wel mega lelijk maar het staat gelukkig goed verstopt :p Wel tof dat je hulp hebt van de buren, lijkt me fijn zo’n goeie band!
    Fijne juni gewenst! 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven