mijn iphone

Mijn Iphone en ik.

Of ik verslaafd ben aan mijn smartphone? Ik denk van niet, of ik vind zelf van niet. Of ik zonder mijn mobieltje kan? Nee, dat niet. Ik heb het ding niet nodig om te leven natuurlijk, zuurstof, water en voedsel zijn daar voor nodig. Het leven is wel een stuk makkelijker met dat kreng. Mijn Iphone en ik hebben een prima relatie, al ben ik hem soms wel eens zat. Dan ligt hij gewoon ergens en negeer ik hem.

Verslaafd aan de smartphone?

Nee. Het is niet zo dat het ding aan mijn hand zit vast geplakt, zeker het laatste jaar kan ik hem sneller negeren. Ik voel me wel onthand als ik hem bijvoorbeeld vergeet. Dit komt dan ook maar zelden voor ; ) In de auto is het mijn draagbare CD verzameling in de vorm van Spotify en kan hij mij prima vertellen hoe ik het snelst op mijn werk, of juist thuis kom. Mocht ik hem dus vergeten, als ik vertrek kom ik daar al snel achter. Van de week vertrok ik naar mijn werk met een batterij met 43% en laten we eerlijk wezen, dat is niet heel veel in een smartphone leven. Ik voelde een minuutje onrust, maar bedacht me dat ik de radio aan zou kunnen zetten op weg naar huis. Mocht de batterij de dag niet overleven vergaat de wereld niet tenslotte en ik weet de weg naar huis. Niks aan het handje.

Toch heb ik het kreng graag bij me. In mijn lunchpauze kijk ik graag even op Instagram en Twitter, lees eventueel nieuwe reacties op mijn blog en plaats meestal een foto. Ik merk dat ik mijn Iphone de laatste tijd steeds minder vaak echt voor persoonlijke dingen gebruik. Daar bedoel ik dan Whatsapp mee bijvoorbeeld. Ik heb al eens eerder een blogje geschreven over Whatsapp, dat ik er een beetje moe van was. Ik denk dat ik de app sindsdien alleen maar nog minder ben gaan gebruiken. Ik kijk er eigenlijk alleen maar naar als ik een appje ontvang, ik gebruik de app zelden op eigen initiatief. Ik bel liever, stuk persoonlijker.

mijn iphone en ik

Mijn Iphone en mijn blog.

Ik gebruik hem (mijn Iphone dus) vooral veel vanwege mijn blog. Blogs lezen en reacties lezen of plaatsen. Foto’s kijken op Pinterest en op Facebook een blog artikel delen of juist op Twitter. Plaatjes kijken op Instagram en zelf een foto plaatsen onder mijn blog account op Instagram. Ik heb zelfs niet eens meer een ‘privé’ account op Insta. De meeste tijd die ik doorbreng op mijn mobieltje heeft met mijn blog te maken. Natuurlijk lees ik ook mijn andere mails, maak ik soms een kiekje, doe ik aan online bankieren, check ik het weer of mijn agenda en open ik regelmatig de Zalando app. Toch zijn dat niet de meest gebruikte apps, dat zijn Instagram, Twitter en WordPress. Ik vraag mij serieus af of ik mijn Iphone ook zo vaak zou vast houden als ik geen blog had. We zullen het nooit weten ; )

Het punt van dit verhaal?

Mijn telefoon staat bijna altijd op stil, meldingen hoor ik niet en storen mij ook niet. Ze leiden mij op deze manier ook nooit af van wat ik dan ook maar aan het doen ben. Dat is niet alleen heerlijk rustig voor mijzelf, ook voor eventuele gesprekspartners. Ik zou niet zonder mijn mobieltje willen omdat hij gewoon zo ontzettend handig is bij heel veel dingen in het dagelijks leven en het maakt het leven ook een stuk makkelijker. Wil ik niet bereikbaar zijn? Dan heeft het ding een UIT knop. Je zou denken dat ik met dit artikel ergens naar toe wil, naar een punt aan het verhaal. Dat is er eigenlijk niet, niet bewust. Ik zit voor mezelf gewoon wat digitaal te krabbelen omdat ik foto’s tegen kwam met mijn Iphone in de hand. Ik was op zoek naar inspiratie voor een artikel tussen mijn foto’s en zie hier, een heel verhaal over mijn Iphone en ik.

Nou, doei! Geniet van het weekend!

10 gedachten over “Mijn Iphone en ik.”

 1. Je kunt het je tegenwoordig niet meer voorstellen zonder een smartphone de deur uit te gaan. Al ben ik een stuk ouder dan jij, ik wil echt niet meer zonder. Hoewel ik Facebook eraf heb gegooid. Ik kijk toch nog maar één keer in de week of zo, weg met die app. Maar vaak staat hij op ‘niet storen’. Ik heb eindelijk uitgevonden dat je dan ook echt niks meer hoort, ook geen trilgeluiden, niks en dat is heerlijk voor ’s nachts. Ik heb nog een vaste telefoon die ik nooit zelf meer gebruik maar waar ik nog wel op gebeld word dus ook bereikbaar ben voor mensen die dichtbij me staan. Die hoor ik dan wel als er iets aan de hand is denk ik dan.

 2. Leuk dat je dit volledige artikel hebt geschreven nadat je deze foto’s opnieuw tegenkwam. En je volledige iPhone verhaal is redelijk vergelijkbaar met dat van mij. Ik vraag me soms ook af hoe vaak ik mijn telefoon zou vast hebben mocht ik geen blog hebben. Volgens mij zou dat echt een pak minder zijn. Verder staat mijn toestel ook altijd op stil en heb ik voor vrijwel alles de meldingen afgezet. Ik heb die afleiding niet nodig.

  Voor jou ook een fijn weekend gewenst!

 3. Ik kan ook niet meer zonder, maar heb wel een tijdje een app erop gezet om te checken hoeveel ik er per dag op zat. Daar kon je het aantal minuten zien en ook stond erbij hoe vaak je aan je telefoon zat. Daar schrok ik toch best wel van! Ik probeer hem ’s avonds ook wat bewuster naast me neer te leggen.

 4. Laatst zag ik nog een filmpje van best veel jaren geleden met de vraag of mensen ooit een mobieltje zouden kopen. Ik denk dat iedereen die in dat filmpje antwoord gaf (ze waren het er allemaal over eens dat ze zo’n ding nooit nodig zouden vinden), nu een mobieltje heeft. Het maakt het leven zoveel makkelijker, maar het is ook wel erg vermoeiend hoor. Ik merk dat als ik mijn mobiel even een paar uur weg leg, zoveel meer gedaan krijg, dan wanneer die in mijn buurt ligt.

 5. Ha, ik vind appen juist fijner als bellen. Ik ben vreselijk aan de telefoon, ben met van alles bezig behalve met de beller. Ik heb m wel altijd op stil staan!

 6. Ik zit veel op mijn Iphone maar al mijn notificaties staan uit en ik heb er ook geen probleem mee om het ding een hele dag thuis te laten als we eens weg zijn.

 7. I feel you. Ik heb geen WhatsApp (behalve op mijn iPhone voor werk) en kijk lang niet meer zoveel op mijn iPhone als een jaren geleden. Ik vind dat er ontzettend veel ruis binnenkomt, zoveel informatie wat mijn brein niet eens hoeft te verwerken.

 8. Ik heb die andere versie, en ik lig meer stil omdat mijn foon echt op aan het raken is, er komt mettertijd wel een andere, een iets nieuwere versie maar ook dan… hahaha wat ik wel met what’s app doe, dat weet bijna niemand is tegenwoordig bellen, als je belt via what’s app, is het ook gratis, dus bel ik mijn lover via what’s app, en ook anderen wat meer en vaker sinds ik dit weet, want ik wist dat dus ook niet!

  En dat scheelt natuurlijk enorm, en is ook fijn, al is de verbinding soms even wat minder, en als iemand je gewoon belt, overruled het de what’s app, dus schiet die weg, maar ach, als dat alles is…

  Instagram, dat lukt dus bijna niet meer, vandaar dat ik daar stil lig, mijn foon loopt gewoon heel vaak vast, apps kunnen niet meer updaten omdat het geheugen bla, dan maak ik hem schoon, helpt niets… nou goed, dat is mijn reden dat ik er minder mee doe 😉

  En dat is ook fijn!

  X

 9. Ik vind het echt goed van je dat je je telefoon zo goed weg kunt leggen. Het gaat mij de laatste tijd ook beter af en begin net als jij hebt, wat whatsapp moe te worden. Soms heb ik er gewoon geen zin in. Toch whatsapp ik liever dan dat ik bel, want dat vind ik tijdrovend , met whatsapp kan ik tenminste nog dingen combineren haha.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven